Lauantain viettoa ja ulkomaisia maistiaisia

Su 3.6.2012

Olin lauantai-illalla ystäväni P:n kanssa Siltamäessä todella rakentavassa tilaisuudessa, jossa mm. Hannu Gröhnroos puhui ja missä ihanasti ylistettiin Jumalaa taitavan laulajan, pastorin vaimon,  oikean laululintusen johdolla. Myös polveni paranemista rukoiltiin. Odotan, että jalkani parantuu kokonaan Jumalan voiman kautta, niin kuin paranin vuonna 1980 niskakulumasta, kun seurakunnan johtaja rukoili yleisesti niiden puolesta, joilla oli jotain sairautta tai vaivaa.

Kuva: © Marleena
Lähdimme tuon tilaisuuden jälkeen vielä käymään ystäväni luona tarkoituksenamme hieman kohentaa hänen Facebook-sivuansa, P. kun ei kuulemma oikein ole noita "nörtti-ihmisiä". ;) Saimmekin hänen sivunsa mallilleen ja kuulin äsken, että hän oli sitä kautta tavoittanut vuosikymmenien takaisen ystävänsä, joka on asunut ja avioitunut ulkomailla vuosikymmeniä sitten.

Ystäväni oli ollut äskettäin Rhodoksella ja sain maistaa hänen tuliaisherkkujaan:

Kuva: © Marleena


Kreikkalaisia appelsiinin paloja ja kreikkalaista hunajaa rahkajugurtissa! Hyvää, mutta makeaa! Vaan tämäpä vasta makeaa oli

Kuva: © Marleena
Jotain kreikkalaista herkkua kyllä, ei marmelaadia, sen tapaista, mutta venyvää! Jotain karkkia ilmeisesti. Ja erittäin makeaa!

Illan erikoisuutena P. tarjoili herkullisten leivänpäällisten kanssa minulle juuri tuliaisina Münchenistä saamaansa spirulinaspelttileipää:

Kuva: © Marleena
Se oli hivenen vihreää väriltään ja ihan makoisaa. Sellaista erikoisuutta en ollut ennen maistanutkaan!

Ulkona oli viileää, ehkä noin 7 plusastetta. Otin kuvan ystäväni pihan upeasti kukkivasta omenapuusta:


Kuva: © Marleena
Juttelimme niin myöhäiseen, että juuri ja juuri kerkisin johonkin illan viimeisistä busseista, ettei tarvinnut jäädä lattialle patjalle nukkumaan P:n juuri alkavan sauna- ja kylpyhuoneremontin keskelle. P. oli siirtänyt kaikenlaista tavaraa remontin tieltä yhteen makuuhuoneistaan, joka oli nyt siis laatikoita täynnä eikä siellä olisi voinut mitenkään yöpyä. Hän on uusimassa myös koko tilavan takkahuoneensa ja takankin. Minusta hänen paritaloasuntonsa on aivan ihana nytkin, mutta P. on kyllästynyt 30 vuotta vanhaan sisustukseen ja aikoo uusia suurimman osan.2 kommenttia:

 1. Kirjauduin nyt tämän blogisi lukijaksi, Marja-Leena.<333

  Samaa mieltä minäkin olen, kovin monta blogia ei jaksa päivittää;)

  Oikein leppoisaa ja voimia antavaa kesälomaa sinulle.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, Aili! Tässä blogi-kirjoittelussa on se mukava puoli, että monet ihmiset tulevat jollain tavalla tutuiksi, vaikka heitä ei olekaan välttämättä tavannut kasvokkain face to face koskaan. Elämään tulee sellaisia ihmisiä, joita ei olisi muuten tavannut ehkä koskaan. :)

   Olin kouluaikana kirjeenvaihdossa tosi monen kanssa. Tässä on hiukan samaa fiilistä!

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.