Maailmankirjat sekaisin, lunta, jäätä, tulvia

Torstaina 13.1.2011

Ystäväni Anne Australiasta lähetti minulle linkin tulvien keskeltä Brisbanesta. Hui! Suorastaan kamalan pelottavaa:

Australiassa on jo tullut monia kuolonuhreja noissa tulvissa.
IS:n uutiset, tulvat

Ja Brasiliassa on myös tulvakatastrofi:
IS uutiset, tulvat

Me täällä Suomessa olemme päässeet helpommalla, vaikka lunta on tullutkin tänä talvena ennätysmäärä. Kuolonuhreittakaan ei olla silti selvitty yleensä koko Suomessa eikä Helsingissäkään. Tällä viikolla yksi vanhempi mies kuoli Hakaniemessä, (raportti Hakaniemesta video ), kun katolta putosi lunta ja jäätä hänen päälleen, eräs nainen huusi kaksi tuntia apua lumen alla ja yksi lapsi on hukkunut lumeen. Myös muualla Suomessa on hautauduttu lumeen ja kuoltu. Lunta on pudonnut niskaan ja useita loukkaantumisia on tullut, puhumattakaan liukastumisista.
IS:n uutiset, 9-vuotias tyttö hukkui lumeen
IS:n uutiset, kuollut mies löytyi lumihangesta Pitäjänmäessä
IS:n uutiset, nainen yli tunnin lumen alla
IS:n uutiset, kaksi loukkaantui Kurvissa jäätyään putoavan lumen alle

Tämä on sitä arkea pahimmasta päästä.

3 kommenttia:

 1. Ikäviä uutisia, juuri mietittiin töissä, että millaista täällä olisi, jos olisi tulva ja totesimme, ettei yhtään kitistä jatkuvasta lumisateesta.

  VastaaPoista
 2. Surullista aina,kun sääolosuhteet aiheuttavat ihmisuhreja. Vettä tulee jonnekin liikaa,ja jonnekin ei...Täällä taas mietitään,että pitääkö suihkun aika rajoittaa 4 minuutiksi (ja sakottaa siitä ylimenevästä ajasta)koska vettä ei ole tarpeeksi...

  VastaaPoista
 3. Sarppu, niin lunta tosiaan on paljon ja tänäänki satoi täällä vielä lisää, mutta onneksi se ei tule vetenä ja tulvina.

  Yaelian, ymmärrän joten kuten tuon vesipulan. Täällä Suomessakin on paikka paikoin sitä menneinä vuosina jouduttu kokemaan. On ollut tyhjiä kaivoja ja huonoa vettä esim. Turussa asuessani vesijohtovesi aiheutti jopa vatsavaivoja.
  Joskus Lapin-reissulla sai tukkansa pestyksi, kun laittoi monta melko isoa kolikkoa perä perää suihkun automaattiin. Jos ei ollut kolikkoja tarpeeksi, tukka jäi saippuaiseksi eli shampoota jäi tukkaan. Vettä tuli vain tilkan verran aina kolikolla. Piti olla tukanpesua varten aika paljon rahaa. Se on tietysti eri asia kuin täydellinen vesipula.

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.