Kjell Westö: Missä kuljimme kerran äänikirjana


Sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Maalaisen kautta löysin Internetistä linkin Kotilieden sivulle, jonka kautta on mahdollisuus kuunnella ilmaiseksi koko Kjell Westön kirja Missä kuljimme kerran. Luin kyllä tuon kirjan silloin aikoinaan, kun se ilmestyi ja sai vuonna 2006 Finlandia-palkinnon, mutta nyt kuuntelin kirjan uudestaan, vaikka kirja on minulla kyllä itsellänikin.

Ääneen luettuna ja kuunneltuna tuo kirja taas heräsi muistissani uudelleen eloon, enkä voi muuten kuin ihaillen todeta, miten vaivattomasti ikään kuin ohimennen Westö rakentaa sankariensa henkilökuvaa sen enempää selittelemättä tai osoittelematta kertoen tapahtumat ikään kuin toteamuksina vain. Lukija saa itse ottaa moraalisen kannan tai olla ottamatta henkilöistä, joiden tekemiset Westö kertoo tyynen rauhalliseen tyyliin. Pidin tuolloin lukiessani kirjaa hieman pitkästyttävänä ja pidän edelleenkin, joten en ihmettele, jos sen lukeminen on joillakin jäänyt puolitiehen. Ehkä kirja on hieman vaikealukuinen, kuten olen kuullut jonkun sanovan. Kuitenkin kirjan suomennos on mielestäni aivan sujuvaa suomea.

Nythän kirja on luettuna helppo kuunnella netistä, jos se on jostain syystä lukematta tai jäänyt kesken.

Muitakin ilmaisia äänikirjoja Kotiliesi tarjoaa sivuillaan. Voit katsoa ne kirjahyllystäni ja kuunnella kuten minäkin muiden tehtävien taustalla. Vaikkapa sillä aikaa, kun siivoat, piirrät tai kudot uudet villasukat tai virkkaat pipon, laitat ruokaa, peset pyykkiä jne.

"Kjell Westön menestysromaanista Missä kuljimme kerran kuvataan elokuva ja tv-sarja. Yli kaksi miljoonaa euroa maksava tuotanto nähdään valkokankailla ja YLE FST5-kanavalla 2011." Lue lisää Yle.fi ...

5 kommenttia:

 1. Wow, siis Kotiliesi tarjoaa nämä ihan ilmaiseksi?! Kävin jo sivulla kurkkimassa ja siltä siis tosiaan näyttää.

  Minulta on kaikki Westöt lukematta. Piti lukea Leijat Helsingin yllä, mutten koskaan ehtinyt, kun muutin.

  Tämä täytyy ehdottomasti kuunnella, kiitos linkeistä ja vinkeistä!

  VastaaPoista
 2. Äänitys on korkeaa tasoa. Ainakin Westön kirja kannattaa kuunnella.

  VastaaPoista
 3. Tämä Kotilieden linkki lähes mykisti minut. Mykistymisestä huolimatta suu avautuu kiitokseen. No, okei, sormet näppäilevät sanan SUURKIITOS! Mitenkähän kauan tämä (Westö) on kuunneltavissa? Pitääpä muistaa, kun seuraavan kerran tulen koneelle, että laitan Saarisen taustalle lukemaan minulle kirjaa. Tämähän on kuin ennen vanhaan. Väki teki askareitaan ja joku perheenjäsen lukee ääneen. Upeaa. Kiitokset Marja-Leena!

  VastaaPoista
 4. Ole hyvä, Vallaton mummeli! Luulisin, että vielä ainakin jonkin ikaa Westöä voi kuunnella, kun elokuvakin on tulossa ja/tai TV-sarja.

  VastaaPoista
 5. Kuuntelin tämän alkuvuodesta melkein putkeen ja tykkäsin. Miksei kukaan muistuttanut, että nyt tämä tulee tv:stä! Eilen vasta huomasin, että tänään tulee jo 3. osa.

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.