Helsingin kevättä

La 28.4.2012

Olemme vihdoin saaneet kevään Helsinkiin. Tässä vielä kuvia toissa viikolta.

Kun tuomiokirkon portaat alkavat täyttyä auringonottajista, kesään on enää hetki vain. Korkeintaan kukon askel tai västäräkin pyrstön heilautuksen verran.

Kuva: 22.4.2012, © Marleena
Stockan hullut päivät ovat nekin yksi kevään airuista. Nekin on jo ohitettu.

Kuva: 22.4.2012, © Marleena
Uusia komeita rakennuksia puhkeaa kukkaan vanhojen rakennusten väliin. Tämäkin Kaisaniemen Pukevan talon paikalle rakennettu uusi Kaisa-talo on nyt parin viikon sisällä valmis. Ehkä siitä lisää myöhemmin.

Kuva: 25.4.2012, © Marleena
Jonot jäätelökioskien edessä kasvavat:

Kuva: 22.4.2012, © Marleena
Lokeista uhkaa tulla taas ongelma ainakin kauppatorille.

Kuva: 22.4.2012, © Marleena
Jäätelö maistuu:

Kuva: 22.4.2012, © Marleena
Vappukuteet on ehkä jo hankittu. Joku ehkä vielä miettii kesävaatteita. Kaupat pursuavat jo vaikka minkälaisia kesähepeniä. Tänään ja huomenna ehtii vielä vappuvaatteita ostamaan. Joku ehkä tyytyy johonkin hauskaan yksityiskohtaan asusteissaan:

Kuva: 22.4.2012, © Marleena
Toinen kenties hankkii uuden mekon vaikkapa 50-luvun tyyliin:

Kuva: © Marleena
Kevättakit on jo otettu käyttöön:

Kuva: 20.4.2012, © Marleena
Kuva: 23.4.2012, © Marleena
 Uusi vaatemuoti on värikästä. Viime kevät toi jo värejä katukuvaan, mutta suomalaiset eivät niin vain luovu musta–harmaa -tyylistä. Tosin tummanvihreä ja tummansininen ovat kyllä olleet aina jossain määrin mukana suomalaisten pukeutumisessa. Pikku hiljaa ruskea on hivuttautunut mukaan, mutta räjähtävää väriasteikkoa suomalaiset välttelevät. Saa nähdä joko tänä kesänä tapahtuisi tässä suhteessa jotain avartumista. Joka tapauksessa uusi muoti on yhä värikkäämppää sekä naisten että miesten vaatetuksessa.

Kuva: © Marleena
Hyvää viikonvaihdetta!


8 kommenttia:

 1. Oikein kiva kevätmuotikatsaus, Marleena.<333

  Leppoisaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kaupungissa jo vipinää,joko siellä jäätelökioskit auki,ei täällä viellä,tänää on olut kaunis aurinkoinen päivä,hyvää viikonloppua:))

  VastaaPoista
 3. Tulipa tuosta vanhasta Pukevan talosta hieno! Viimeksi kun näin se oli vielä pressujen alla.Tuleeko sinne kirjaston lisäksi muutakin?
  Ihanaa,kun aina laitat näitä Helsinki-kuvia tänne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtava talo. Erilaisia liiketiloja tule tietääkseni alakertaan.

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia, siellähän on ihan kevät ja kuivaa, aurinko paistaa ja ulkona tarkeee istuksia! Kiitos näistä kuvista, tuli haikean kaipaava olo. Jännä nähdä myös, miltä näyteikkunoissa näyttää puhumattakaan ihmisistä ulkona. :)

  Tuo kukkamekko on ihastuttava, tosi kaunis leikkaus. Pukeva-talon tilalle rakennetusta Kaisa-talosta en ollut kuullutkaan. Kaikki muuttuu niin nopsaan. Tosin ihmettelen, miten ihmeessä olen voinut missata sen, kun kaiketi oli rakenteilla jo viime kesänä?! Ehkä en vain tajunnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ko. taloa on rakennut kyllä tosi pitkään, mutta se tehtiin siellä piilossa levyjen takana ja rakennustelineet eivät olleet kovin esteettisiä! ;) Kiitos kommentista!

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.