Vaarallisia tulileikkejä lapsityövoimalla Narinkkatorilla

Ti 27.12.2011

Perjantaina 16.12.2011, kun osuimme K:n kanssa Narinkkatorile lapsille järjestetyille messuille, ällistyin kovin tästä siellä esitetystä ohjelmanumerosta, joten säästin tämän erilliseen postaukseen, vaikka muuten kirjoitinkin kuvien kanssa jo noista messuista torstaina 22.12.2011
Jouluista markkinatouhua.
http://arjenaarteita.blogspot.com/2011/12/jouluista-markkinahulinaa.html


Vierasmaalaisen näköinen ryhmä (ainakin aikuiset eivät näyttäneet suomalaisilta) esiintyi näyttävällä tuliohjelmalla kuuden aikoihin illalla Narinkkatorin messuilla ja esiintyjien joukossa oli kaksi lasta, jotka vaikuttivat alle kymmenvuotiailta, alaikäisiä lapset olivat joka tapauksessa.

Maassa oli ilmeisesti kaasuputkia, joissa oli aukkoja, joissa paloi tuli. Yksi miehistä rummutti ja pari miestä heilui tulipuikkojen kanssa. Myös lapsilla oli käsissään vastaavat tulipuikot tai tulisoihdut. Tuli oli aitoa ja näytti pimeässä hyvinkin jännittävältä.

Kuvat: ©Marleena
Meteli ja sähinä oli valtava. Ei siinä mitään, mutta nuo pienet lapset hyppivät noiden tulipisteiden keskellä heilutellen käsissään tulisoihtujaan. Heidän vaatetuksensa näytti olevan normaaleja lasten vaatteita. Siis keinokuituja, jotka lehahtavat täyteen liekkiin samantien, jos tuli koskettaa niitä. Entä jos lapset olisivat putkien yli hyppiessään kompastuneet ja kaatuneet tuleen? Katsojien joukossa oli paljon lapsia. Minusta tuollainen tulella leikkiminen ei ole lasten puuhaa, eikä anna hyvää esimerkkiä katseleville lapsille. En sanoisi mitään, jos kaikki esiintyjät olisivat olleet aikuisia. Onko luvallista käyttää lapsia tämmöisessä esityksessä? He olivat täydessä työssä ja vaarallisessa työssä kaiken lisäksi.

Luulisi jo, että Suomen lainsäädäntö puuttuisi tällaiseen lasten käyttämiseen tämän tapaisissa esityksissä. Olivatko edes varotoimenpiteet ryhmällä hallussa? Entä jos jotain olisi sattunut?

4 kommenttia:

 1. Oletpa ihan oikeassa, Marleena!!
  Tuollaiset keinokuituvaatteet leimahtavat kipinästä, ja sulavat kiinni ihoon. Ne ovat todella vaarallisia, jos syttyvät palamaan eli sulavat...

  Tuollaiseen toimintaan pitäisi jo viranomaisten puuttua.:(

  Hyvää vuoden loppua sinulle, Marleena.<3

  VastaaPoista
 2. Aili-mummo, kiitos ajatuksistasi! Hyvää vuoden loppua!

  VastaaPoista
 3. Olet oikeassa.
  Niinhän se tahtoo olla että vasta sitten kun on jo tapaturma sattunut niin otetaan asia käsittelyyn.
  Onneksi ei nyt käynyt!

  VastaaPoista
 4. sylvi, en kyllä itse olisi noin pientä lasta tuohon hommaan päästänyt!

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.