Muotia ja ideoita Tiedekulman nurkilta

Su 30.9.2012

Jokin aika sitten kirjoitin jo jotain Tiedekulmasta. Käydäänpä vielä kurkkaamassa sinne. Hiukan Tiedekulman ulkpuolelta ja sisältäkin. Aloitetaan muodista:
Syyskuun muotikuva © Marja-Leena Kirjonen

Tiedekulma sijaitsee sopivasti yliopiston nurkalla ja kuuluukin siihen omalla tavallaan. Kalustuskin on sangen "opiskelijamaista". Ainakin on olevinaan. Katsotaanpa vaikka:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Omina opiskeluaikoinani jotkut tuttavistani kävivät nyysimässä jostain työmailta ja ties mistä tiiliskiviä ja rakentelivat niistä itseleen hyllyjä ym. Aika painavia rakenteita siis. Minä en sellaista sisustamista harrastanut. 
Siihen aikaan ei sillä tavalla ollut kirpputoreja eikä jätelavoja, joista olisi voinut löytää kalustemateriaalia niin kuin nykyisin. Muistan kyllä yhden opiskelukaverini löytäneen ison tyhjän kaapelirullan, jonka hän sitten maalasi pöydäksi.

Mutta tuollaiset puiset kuljetusalustat, joita näissä Tiedekulman kalusteissa on käytetty, olivat tuolloin sangen arvokkaita (eivät kai enää?), sen aikaisessa rahassa 50 mk kappale ja siksi ne kerättiin kuljetusten jälkeen visusti talteen, eikä niitä ollut missään kuljeksimassa niin kuin nykyisin. Tiedän, miten arvokkaita ne silloin olivat, koska eräs tuttavani oli tuohon aikaan jossain varastossa töissä. Muistan hänen kertoneen tuon hinnan, koska hänen työpaikallaan niitä oli kadonnut tai varastettu ja heillä oli sen takia ollut töissä asiasta jotain selvityksiä. Tämä tuttava kertoi myös, että siellä katosi silloin myös vessapaperipakkauksia vähän väliä ja siksi oli ruvettu erittäin tarkoiksi.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tiedekulman isot puunrungon pätkät sensijaan ovat kyllä monenkin saavuttamattomissa. Niitä ei varmastikaan löydä mistä vain ja maallakin ne taitavat mennä polttopuiksi. Tai ehkä sitten jos on maalta ja omistaa metsää tai vanhemmat omistavat tai tuntee jonkun metsurin, niin silloin tuollaisen puumöhkäleen voi saadakin. ;)

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Noita tuoleja katsellessa tulevat kyllä mieleen jotkin jätelavat, joille vanhoja huonekaluja ennen surutta joskus viskottiin. Nyt niitä kuitenkin jo kovasti etsitään kirpputoreilta ym. Ne katsotaan nykyisin tyylihuonekaluiksi, eikä monikaan enää heitä niitä pois, jos sattuu omistamaan. Nythän kaikki 50-, 60- ja 70-luvunkin huonekalut ovat kovasti muotia. Ja vielä vanhemmat tottakai myös.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Noilla itsetehdyillä lavitsoilla on kyllä melkoisen kovaa istua, kun pehmikkeenä on vain räsymatto. Tyynyjä onkin kai siitä syystä melkoinen määrä. Niiden tekemisessä on käytetty mielikuvitusta runsaasti:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Vanhat farkut kyllä kelpaavat monenlaiseen uusiokäyttöön. ;)

Kuva: Hiukan epätarkka kuva, mutta ehkä tästä saa ideant selville.  :) © Marja-Leena Kirjonen
Hiukan virkkausta ja ehkä pitsiä, nappeja, paljetteja, helmiä, samettia ja nirunarua, "a vot!", hyvä tulee!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Ideat lienevät vapaasti käytettävissä. :)

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Vaikka istuin olisi muovia, niin tyynystä on apua eikä takapuoli hiostu!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kaikki tilkut myös hyötykäyttöön!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

4 kommenttia:

  1. Farkkukangas on kestävä. Kestää varmasti monta istumista ja nojailua!

    VastaaPoista
  2. Hienoa että luovuus kukkii;)))

    VastaaPoista
  3. Opiskelijamaailmassa luovuus on usein todellisessa kukassa! :)

    VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.