Torstai on toivoa täynnä...

To 9.2.2012

Tänään iltalehtien lööpit pysäyttivät:


Mustalla pohjalla...


Helsingin Sanomat  julisti tänään kissankorkuisin kirjaimin:
– 260 kuntaa (lue miinus...)
– 3200 työpaikkaa (lue miinus...)

Kuntaliittymät jättäisivät Suomeen 70 kuntaa nykyisen 336:n sijasta. 
Puolustusvoimat irtisanoo 1200 työntekijää. Kuusi joukko-osastoa lakkautetaan.

Ja samaan aikaan Valio revittelee ja mainostaa koko Hesarin etusivun kokoisella mainoksella yhtä ainoaa jogurttia! Tuon yksittäisen mainoksen hinta on kymppitonneja! Luulisi, että hintatietoista suomalaista moiset ökymainokset ärsyttäisivät ja tuote jäisi siitä syystä kaupan hyllyyn pilaantumaan! No, minua ainakin ärsyttävät, kuten huomaatte.

Tavallinen ihminen maksaa tuotteiden hinnoissa sekä mainokset että eri sikariportaiden ahneudet. Usein kuitenkin juuri se, joka on tuotteen tuottaja ja valmistaja, saa vähiten.

Kauppiaiden ahneus vain kasvaa: Vertasin eilen lähikaupan hintoja vähän aikaa sitten olleisiin. Joka puolella kauppaa myynnissä olevien tuotteiden hintoihin on lisätty kauttaaltaan muutamista senteistä kymmeniin sentteihin eli 10 – 20 %  ja enemmänkin riippuen tuotteesta. No, eihän se näytä paljolta, mutta...

Ostan usein esimerkiksi Valion mansikkarahkan. Se on kiva välipala. (Tai sitten ostan jonkin maustamattoman rahkan.) Lähikauppa K-market Pasaati myi sen ennen hintaan 1,05 euroa purkki. Tänään se maksoi jo 1,19 euroa. Mistä tulee tuo 0,14 euron lisäys, jos sen tähän asti on voinut myydä  1,05 eurolla? Valion ökymainoksistako?

Tämän esimerkin mukaan maksan nyt kuukaudessa 30 kertaa 0,14 enemmän eli 4,20 euroa tästä tuotteesta kauppiaalle ja vuodessa 12 kertaa 4,20 euroa = 50,40 euroa!!!, jos ostan tuon tuotteen joka päivä. Joka tapauksessa ostan jos en ihan joka päivä, niin sangen usein moniakin tuotteita, joiden hinta on taas noussut. Eli maksan vuodessa, siis nyt alkavana, varmasti jo satoja euroja enemmän ostoksistani korotettujen hintojen takia.

Jo kymmenen centin korotus yhdelle tuotteelle tekee vuodessa kauppiaalle lisää rahaa 36 euroa! Kun tuotetta ostaa vaikka 10 000 ihmistä, lisätienesti kauppiaalle on jo 360 000 euroa ja esim. 5000 ihmisen ostoksissa se on 180 000 euroa. 

Helsinki on iso kaupunki, joten täällä asiakkaita riittää joka kauppaan.  Kun ostajia on kymmeniä tuhansia, siitä kertyy... Niin mitä siitä kertyykään! Ja kun tuotteita on tuhansia, kassakone kilisee reippaasti lisää euroja kauppiaan kassaan eikä kukaan yleenä sano mitään, vaan hymyilee kiltisti ja "kaivaa kuvettaan"! :(

Muistan, miten eräs Hollannista Suomeen muuttanut puutarha-arkkitehti totesi jo 80-luvulla suomalaisista: Kun leivän hinta nousee Hollannissa, lentävät kivet kauppojen ikkunoihin, mutta vastaavassa tilanteessa suomalaiset kyselevät kassalla anteeksi pyydellen, paljonko hänen vielä tulee antaa lisää rahaa... No, minä en ole minkäänlaisen väkivallan kannattaja, mutta vastustan kaikenlaista, mikä vähänkin viittaa riistoon!
Vaikka maksaisin vain 1 centtiä per tuote lisää jostain elintarvikkeesta, se tekee vuodessa 3 euroa 60 centtiä! Ja kun ostan satoja eri tuotteita vuoden aikana, joihin on salakavalasti lisätty muutama sentti, hyvin äkkiä maksan vuodessa jopa satoja euroja lisää kauppiaan laariin. Pelkkiä yhden centin korotuksia en niinkään huomannut, mutta vähintään 5–10 centin korotuksia sitäkin enemmän, jopa 50 centin ja euronkin korotuksia per tuote. Ja saman maksavat muutkin asiakkaat, lähikaupassakin on välillä aikamoinen tungos kassoilla.

Jos jonkin tavaran on voinut myydä tähän asti esim. 1,05 eurolla, miksi siitä nyt pitää maksaa 0,14 centtiä enemmän? Mistä tulevat kaikki eri portaiden korotukset? Ei mistään muualta kuin ahneudesta, sanon minä! Melkein jatkuvasti saa huomata, miten jonkin tuotteen hinta nousee hieman aina kun kuukausi vaihtuu.

Luulisi, että kauppiaatkin ymmärtäisivät, että hintojen jatkuva korottaminen karkottaa asiakkaat kaupasta Suomessa, jossa työttömyys koko ajan lisääntyy. Ihmiset ostavat sieltä, mistä saavat saman tuotteen tai vastaavan halvemmalla!

Ovatko nämä tämän päivän uutiset esimakua Jumalan rangaistuksista? Nyt jos koskaan on aika rukoilla Suomen ja Suomen kansan puolesta, ettemme saisi päällemme kaikkia kauheita rangaistuksia mm. siveettömän elämän suosimisesta, jota nyt oikein lakiehdotuksella viedään voimalla eteenpäin! Peräti 76 kansanedustajaa on uuden avioliittolain puolella. Lakialoite sai noin paljon kannatusta, vaikka siihen liittyy myös lasten adoptioasia. Jopa 11 ministeriä kannattaa tätä lakialoitetta.

Katso muistakin päivän aiheista hs.fi/politiikka

Lakiehdotuksen allekirjoittaneet http://www.hs.fi/politiikka/Avioliiton+mies-+ja+naispareille+sallisi+76+kansanedustajaa/a1305555261379:
Markku Eestilä (kok), Sanni Grahn-Laasonen (kok), Leena Harkimo (kok), Harri Jaskari (kok), Sampsa Kataja (kok), Pia Kauma (kok), Lasse Männistö (kok), Jaana Pelkonen (kok), Sari Sarkomaa (kok), Alexander Stubb (kok), Eero Suutari (kok), Sinuhe Wallinheimo (kok), Sofia Vikman (kok), Henna Virkkunen (kok), Jouni Backman (sd), Eeva-Johanna Eloranta (sd), Maarit Feldt-Ranta (sd), Tarja Filatov (sd), Maria Guzenina-Richardson (sd), Rakel Hiltunen (sd), Susanna Huovinen (sd), Lauri Ihalainen (sd), Mikael Junger (sd), Ilkka Kantola (sd), Saara Karhu (sd), Anneli Kiljunen (sd), Krista Kiuru (sd), Miapetra Kumpula-Natri (sd), Antti Lindman (sd), Päivi Lipponen (sd), Riitta Myller (sd), Johanna Ojala-Niemelä (sd), Heli Paasio (sd), Sirpa Paatero (sd), Tuula Peltonen (sd), Kristiina Salonen (sd), Katja Taimela (sd), Hanna Tainio (sd), Erkki Tuomioja (sd), Tytti Tuppurainen (sd), Jutta Urpilainen (sd), Pauliina Viitamies (sd), Pia Viitanen (sd), Tuula Väätäinen (sd), Antti Kaikkonen (kesk), Paavo Arhinmäki (vas), Risto Kalliorinne (vas), Anna Kontula (vas), Martti Korhonen (vas), Merja Kyllönen (vas), Annika Lapintie (vas), Silvia Modig (vas), Jari Myllykoski (vas), Aino-Kaisa Pekonen (vas), Eila Tiainen (vas), Kari Uotila (vas), Erkki Virtanen (vas), Outi Alanko-Kahiluoto (vihr), Tuija Brax (vihr), Satu Haapanen (vihr), Pekka Haavisto (vihr), Johanna Karimäki (vihr), Ville Niinistö (vihr), Anni Sinnemäki (vihr), Osmo Soininvaara (vihr), Jani Toivola (vihr), Oras Tynkkynen (vihr), Thomas Blomqvist (rkp), Christina Gestrin (rkp), Elisabeth Nauclèr (rkp), Mikaela Nylander (rkp), Astrid Thors (rkp), Stefan Wallin (rkp), Ulla-Maj Wideroos (rkp), Markus Mustajärvi (vr), Jyrki Yrttiaho (vr).

Katso myös http://blogit.hs.fi/hsnext/nama-kansanedustajat-muuttivat-mieltaan-tasa-arvoisesta-avioliittolaista

EDIT: Homoudesta on tullut ällöttävää muotia. Kuka maksaa ja voitelee mediaa? Haavistokin sai kuulemma vaalien loppumetreillä lisää rahaa käyttöönsä peräti 500 000 euroa. Antaisi sen rahan nyt edes nuorten syrjäytymisen torjumiseen, niin tekisi jotain hyvääkin, mihin hän muka sellaista rahamäärää tarvitsi enää pari päivää ennen viimeistä äänestyspäivää.

4 kommenttia:

 1. Kyllä meitä nyt viijjään kun pölövästijä narusta mehtään;/

  Oikein 'hyvvee' viikonloppuu siule, Marleena.<3

  VastaaPoista
 2. Onpas synkkiä uutisia:(

  VastaaPoista
 3. Aili-mummo, harmi kyllä. Joissakin asioissa kannattaa nyt olla pässi ja panna hanttiin, ettei vietäisi kuin pässiä narusta...

  VastaaPoista
 4. Yaelian, medialla on valtaa tiedottaa, mutta usein se vain pimittää tai vie harhaankin... kuten esim. pressan vaaleissa ekalla kierroksella.

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.