Helsingin lumet

Perjantai 4.3.2011

Tämä talvi on ollut vielä hieman lumisempi kuin viime talvi. Myös pahoja lumeen ja jäähän liittyviä onnettomuuksia on tapahtunut enemmän kuin aikaisempina talvina. Lapsia on hukkunut lumeen, katolta pudonnut jää ja lumi on tappanut ihmisiä, jotkut ovat paleltuneet ja kuolleet pakkaseen ja lumenkeräyspaikoille on syntynyt lumivuoria, joiden sulamisesta ensi talveen mennessä ei ole varmuutta.

Maailmalle on levinnyt tämä video, jossa kerrotaan "hirveästä" talvesta ja lumimäärästä Helsingissä.

Kuitenkin suomalainen kestää varmaan paremmin kylmää ja koviakin pakkasia kuin helteitä. Viime kesä sen osoitti. Kun lämpömittari oli viime kesänä lähempänä +30 astetta kuin +20 astetta tai vähän alle, mikä on tavallisinta ollut Suomen kesässä, niin monet olivat aivan läkähdyksissään. Nyt jo ennustellaan ensi kesäksi Suomeen ennätyshelteitä.

Tässä muutamia kuvia pihaltamme.
Näin sitä sitten mennään kohti kevättä ja kesää:


Piha keskiviikkona 2.3.2011 iltapäivällä.
Huomaa nurin aurattu pyöräteline melkein kuvan keskellä.

Piha torstaina 3.3.2011 puolen päivän aikoihin. Aurinko paistaa.
Pakkanen on hellittänyt ja ollaan melkein nollalukemissa.
Pihaa on torstaina siistitty ja lunta viety pois. Sen huomaa tästäkin kuvasta, jossa seinän vierustalle unohtunut penkki alkaa vähitellen kuoriutua lumesta:


Keskiviikkona 2..3.2011
Torstaina 3.3.2011

 Jos joku ajattelee, että viime talvi 2009–2010 oli paljon vähälumisempi kuin nyt menossa oleva talvi,  niin laitan tähän nyt muistin virkistämiseksi muutaman kuvan tuolta viime talvelta:

Erään koulun pihaa 17.3.2010
Katukuvaa 21.3.2010
Edelleen katukuvaa 21.3.2010

Vertailun vuoksi pihanäkymä vielä lokakuulta 2009:

Piha 19.10.2009 
Ehkä tässä oli jotain Kevätkampaankin (numero 9).

9 kommenttia:

 1. Lunta piisaa edelleen, mutta onneksi päivät on jo pidenneet ja aurinko lämmittää! :)

  VastaaPoista
 2. On sitä lunta ollut aikaisemminkin isoa kinoksia, ainakin täällä maalla. Tänä vuonna taitaa olla erikoista tuo Helsingin alkutalven lumimäärä. Viimeiset lumet sulaa kesällä, josta niin kuumaa on povattu.

  VastaaPoista
 3. Sellaista se kaaos on aina ollut Helsingissä talvella. Muistan lapsuudestani tuolla Käpylässä kun jalkakäytävät oli kapeita ja lunta korkeina kasoina siinä ja pieni polku josta kuljimme. Meistä lapsista se oli hauskaa kun sai laskea kinoksilta pehvamäkeä. On muistissani sellainenki talvi ollut kun tammikuussa on kävelty pikkukengissä ja ohuissa sukissa ja pakkasista ei tietookaan. Koskaan ei kohden ole sää vaan oli niin tai näin me pähkimme sen tilasta. Nyt minua harmittaa ei niinkään lumi vaan nuo kaameat pakkaset. Se kun rajoittaa ulkonaliikkumistani astman vuoksi. Sori ei halunnut purnata, kauniita talvikuvia sinulla.

  VastaaPoista
 4. Kesä on pikemmin kuin huomaammekaan!

  VastaaPoista
 5. TeeTee, totta, vielä täällä lunta riittää, mutta onneksi myös auringonpaistetta!

  VastaaPoista
 6. miiwi, muistan Helsingin talvia, jolloin lunta ei tosiaan ollut lainkaan!

  Sirkkis, kyllä nuo kaameat pakkaset ovat varmasti rajoittaneet monien elämää! Harvoin mittari Helsingissäkään on kiivennyt -30 asteeseen, niin kuin tänä talvena.

  isopeikko, minäkin tykkään auringosta!

  pappilan mummo, onneksi tosiaan pian on kesä!

  VastaaPoista
 7. Kylläpä on ollut lunta, siitä viis tänään räystäät tippuu ja toivotaan, ettei lisää lunta tule enää eikä pakkasta :)

  Kivat lumiset kuvat kyllä, mutta annetaan keväällä ilo tulla ♥

  VastaaPoista
 8. seijastiina, kevättä kohti mennään ja vauhdilla. Kohta jo se, että tuli koko talven ajan niin paljon lunta, on kuin pelkkää unta!

  Kiitos kevätrunoilusta!

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.