Joulun yllätys

To 25.12.2014 Luminen joulu Helsingissä ja -15 astetta pakkasta

Joulun aika on jotain erikoista. Varsinkin lapsuudessa. Mutta kyllä aikuisenakin. Jeesuksen syntymäjuhla on ilon juhla.

Ruuhkavuosina ei oikein ehtinyt valmistautua jouluun kovin tunnelmoiden. Yhtäkkiä aatto vain oli siinä ja hetken aikaa oli vapaata töistä. Jotain sentään piti yrittää kotonakin, kun lapsi oli pieni. Äidin vielä eläessä monet joulut oltiin perheenä hänen luonaan. Kultainen, aina positiivinen äitini jaksoi puuhata meille kystä kyllä ja oli iloinen, kun tulimme kaikki aattona hänen luokseen. Oli joulukuusi ja jouluruokaa, kynttilöiden tuiketta ja hyvää mieltä. Ihania muistoja. Äitini ja tyttäreni ovat jo Taivaan kodissa, jossa toivon jonain päivänä heidät ja monet muutkin edeltä menneet tapaavani.

Opiskeluvuosina ja ensimmäisinä työssäolovuosina halusin jopa joulua pakoon. Piti sijoittaa joku matka  tuohon joulun ja uudenvuoden seutuun. Tuli reissattua maailmalla siellä ja täällä. Israelissa, sen ajan Tsekkoslovakiassa, Neuvostoliitossa, Ruotsissa, missä milloinkin. Enää en niinkään kaipaa joulumatkoja lähteäkseni ns. joulua pakoon. Muuten kyllä jouluaika on suotuisaa matkusteluunkin. Vaihtelua arkeen. Tänä vuonna autoretkeilimme ystäväni kanssa lapsuuteni ja nuoruuteni maisemiin Turkuun, Raisioon ja Naantaliin. Siitä ehkä seuraavassa postauksessa.

Tällä kertaa kerron kuitenkin Satu Koon minulle järjestämästä jouluyllätyksestä: Voitin hänen blogiarvonnastaan kauniin kynttilän! Me aikuiset emme saa jouluna paljoakaan lahjoja, minä sain tänä jouluna kaksi: suklaarasian ystävältäni Jaanalta ja Sadulta tämän kynttilän! Kiitos!Kuva on Sadun blogista. Nyt odottelen mielenkiinnolla postia! Monet kiitokset etukäteen!

4 kommenttia:

 1. Joulu on vähän muotoaan muuttanut minunkin elämäni aikana. Puhutaan perinteistä, mutta on ne perinteetkin muuttuneet. Niinhän sen kaiketi pitää mennäkkin. Itse sota-ajan lapsena en paljon perinteistä tiennyt kun omaa elämää aloitin, omat perinteet sitten loimme omaan kotiimme ja sitä osaltaan nyt lapset jatkavat lisäten siihen lapsuutensa jouluun omat perinteensä.
  Omat joulut silloin elämän ruuhkavuosina oli kyllä vaivan arvoiset, nyt on hyvä näin, kun käyn lasten luona jouluna, ei yksin tarvi laittaa täällä kotona mitään.
  Oikein hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee. Hyviä vuodenvaihteen päiviä ja vuotta 2015!

   Poista
 2. Näinhän ne joulut muuttuvat. Lapsena omanlainen, nuorena taas toisenlainen, perheellisenä taas erilainen ja sittem mummona on taas ihan erilainen.
  Meille on siunaantunut noita lapsia,lapsenlapsia ja vielä lapsenlapsen lapsia. Ihana on heille joko valmistaa joulu tai sitten viettää heidän luonaan kuten olemme tänävuonna tehneet. Otimme mukaan jouluruokia niin ei heille tule raskaaksi. Meillä kun on aikaa tehdä ne kun ei olla töissä. Oikein hyvää vuoden viimisiä päiviä sinne sinulle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä monenlaista elämässä tapahtuu. Hyvää vuodenvaihdetta ja vuotta 2015!

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.