Joulukortteja ja pikkujoulua

Pe 12.12.2014

Lähikaupan hedelmien joukossa oli pari klementiiniä kiinni pienessä oksanpätkässä lehtineen. Se oli niin ilahduttavan näköistä tämän pimeimmän ajan keskellä, että ilman muuta ostin juuri ne klementiinit (EDIT: ei siis mandariinit)! Kesää ikävöiden tietysti!

(EDIT: Huomasin, että hintalapussa luki klementiini eikä mandariini, joten siksi tämä korjaus! Minä en kyllä erota toisistaan mandariineja, satsuumia ja klementiinejä!)

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen


Vaikka kohtahan on kesä, koska jo ollaan melkein joulussa, kun tuntui, että juuri äsken oli vielä elokuu. Eiköhän kevät ja kesäkin tule taas hujauksessa, kunhan päästään tammikuuhun!

Tänään oli joulukorttien viimeinen postituspäivä, jos aikoi laitaa ne joulumerkin 0,75 e hinnalla matkaan. Yhden punaisen kuorellisen tänään sitten tehtailinkin. Vaan vielä on tarkoitus laittaa matkaan muutama kortti, kunhan löydän niihin oikeat osoitetiedot.

Kumma, miten joulukorttien kirjoittaminenkin jää aina viime tinkaan, jos ne nyt yleensäkään saan kirjoitettua. Monena vuonna joulutervehdykset ovat lähteneet tekstiviestinä tai sähköpostina. Tänä vuonna olen yrittänyt ryhdistäytyä ja kirjoittaa oikeat paperiset joulukortit, vaan eipä ollutkaan kaikkien osoitteet noin vain esiin otettavissa. Onneksi lähin postilaatikko tyhjennetään vasta maanantaina, joten saan ne viikonlopun aikana toivottavasti vielä punaisessa kuoressa lähtökuntoon. Jossen, niin ykköspostina ne ehtivät vielä aivan hyvin jouluksi, vaikka laittaisin ne myöhemminkin ensi viikolla. Ehkä vielä seuraavanakin maanantaina lähetetyt menevät ykköspostissa jouluksi perille.

Tänään oli talomme kerhohuoneessa Talotoimikunnan järjestämä pikkujoulutilaisuus. Tarjolla oli herkkua jos minkämoista: ihanaa täytekakkua, sydämenmuotoisia joulutorttuja, piparkakkuja, viinirypäleitä ja mandariineja, kahvia ja glögiä sekä jouluista riisipuuroa!

Lautaselleni laitettiin niin valtava annos joulupuuroa voisilmän ja kanelin kanssa, etten muista sellaista aikoihin syöneeni. En kehdannut sitä jättääkään, joten kyllä oli vatsa täynnä kotiin tullessa, kun totta kai piti maistaa muitakin herkkuja. :)


6 kommenttia:

  1. Mukavaa pikkujoulua ja 3 adventtiviikonloppua:)

    VastaaPoista
  2. Ihanat mandariinit minäkin tykkään kun on lehtioksaa mukana. Rauhallista Lusian-päivää.

    VastaaPoista
  3. Onpa kiva että mandariineihin oli jätetty oksanpätkät;:) Kaunista Lucia.päivää!

    VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.