Merirosvoja ym. näkyvissä

Ti 16.12.2014

Eilen kauppareissulla tuli vastaan tämännäköinen kaveri:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Hän toi mieleeni Pirates of Caribian -merirosvot! Jos nyt ei ihan Johnny Depp niin melkein! Hän kertoi olevansa Brasiliasta kotoisin, puhui kyllä ihan sujuvaa suomea ja olevansa myymässä korujaan Vanhalla ylioppilastalolla, missä on menossa käsityöläisten markkinat.

Illalla olin seurakunnan Israel-iltojen pikkujoulussa. Tarjolla oli kahvia, teetä ja glögiä piparkakkujen ja joulutähtien kera. Ohjelma oli sangen vapaamuotoinen. Tietysti puhuttiin tämän hetken huolestuttavista politiikan ilmiöistä, hanukka-juhlasta joka alkaa nyt illalla ja paljosta muusta. Toiminnan tueksi oli järjestetty arpajaiset ja yhden arvan ostin minäkin. Voittoni oli kaksi tällaista patukkaa:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen


Kaikkien arvan ostaneiden kesken arvottiin vielä päävoitto, kori, jonka sisältö oli Helsingissä vain aitoja israelilaisia tuotteita myyvästä kaupasta.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen


Tässä korin voittaja onnellisena noutamassa voittoaan.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen


Lisäksi huutokauppasysteemillä oli tarjolla Pentti Mannisen taulu. Taiteilija on melkein koko ikänsä asunut Espanjassa, jossa hän on myös tunnettu ja arvostettu. Manninen otti aikoinaan taiteilijanimekseen äitinsä tyttönimen, Honka. Muistaakseni hän joskus kertoi syynä olleen sen, että Mannista espanjalaiset eivät oikein osanneet lausua. Ikää Pentti Mannisella on jo 80 vuotta.


Kuva: © Marja-Leena Kirjonen


Akvarellin lähtöhinnaksi oli määrätty 100 euroa. En tiedä, tuliko taulusta tarjouksia ja minkä suuruisia.

6 kommenttia:

 1. Mukava kauppa reissu sinulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Harvoin noin komeita merirosvoja tulee vastaan ja onneksi ei ole oikea rosvo!

   Poista
 2. Olipa hauska ilmestys ostosmatkalla.

  VastaaPoista
 3. Tunteekohan tuo merirosvo sen meripeikon, joka pelotteli mikkihiirtä siinä laulussa missä oli joutsenkin.

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.