Hetki ravintolisille

Su 14.12.2014

Joku aika sitten täydensin taas ravintolisäpatteristoani. Meillä Suomessa kun tämä taviaika on sangen aneemista mitä puutarhatuotteisiin tulee. Ja ehkä muutenkin, koska meillä on sangen vähän hedelmäpuita, jotka kasvavat hyvin Suomen olosuhteissa. Suurin piirtein kaikki vihreä on tähän aikaan vuotta ostettava kaupasta, vaikka jokunen yrtti saattaakin olla kitumassa omalla ikkunalaudalla.Jodia emme saa muualta kuin ruokasuolasta ja teollisissa elintarvikkeissa ei edes käytetä jodipitoista suolaa. Kilpirauhanen on ainakin kahdella tuttavallani epäkunnossa ja heillä on siihen elinikäinen lääkitys.

Kävin luontaistuotekaupassa jokin aika sitten ja mukaan lähti kolme lasipurkkia: Kelppiä, siitepölyä ja B12-vitamiinia. Kaikki orgaanisia, ei kemiallisesti tuotettuja. Kuvassa on myös maitohappopurkki, jonka olen ostanut apteekista viime kesänä, kun loukkasin jalkani niin pahasti, että piti kaksi haavaa käydä ompeluttamassa terveysasemalla. Tikkejä piti laittaa kymmenkunta, joten sain myös varmuuden vuoksi antibioottikuurin. Varmuuden vuoksi siis ja samasta syystä ostin samalla maitohappobakteereja, jotka sitten unohdin pois käytöstä. Siitepölyn kanssa - neuvotaan purkin kyljessä - ottamaan myös maitohappobakteereja.

Maitohappobakteereja tosin suositellaan muutenkin käytettäväksi, koska suoliston pinta on kuulemma jalkapallokentän kokoinen ja noita hyviä bakteereita elimistömme tarvitsee monipuolisesti.

Olen vain osittainen laktovegetaristi eli syön pääasiassa kasviksia, mutta syön hiukan myös punaista lihaa, koska kuulun O-veriryhmään ja kyllä kalaa ja valkoista lihaa ja kananmunankin joskus. Maitotuotteita käytän nykyisin aika vähän. Väittävät, että kasvissyöjät eivät saa mistään B12-vitamiinia, joten sen ottaminen ainakin kuurina on varmasti paikallaan.

Kuva sivulta http://www.solgar.co.uk/SolgarProducts/Kelp-Tablets.htm


Merilevä olisi kai sellaisenaan käytettynä parempi ratkaisu ja ehkä sitä nykyisin saisikin jostain noista Aasia-kaupoista. On vaan helpompi ottaa suoraan purkista. En ole viime aikoina oikein kokkaillut mitään keittiössä ja toisaalta pitäisi perehtyä merilevän käsittelyyn ruoassa, ennen kuin voisi ruveta merilevää syömään. :) Merilevää on kyllä saatavana rouheena, joten ehkä seuraavaksi kokeilen sitä. Katso esim. täältä http://www.terveysterapia-aija.com/artikkelit/merileva/merileva.html

Kuva sivulta http://www.solgar.com/SolgarProducts/Methylcobalamin-Vitamin-B12-1000-mcg-Nuggets.htm


B12-vitamiinia rupesin ottamaan, kun tuntui, että syksyinen pimeys alkoi tosiaan ahdistaa. Kun aurinko nousee vasta klo 9:n jälkeen ja laskee jo kolmelta iltapäivällä, niin pimeää on enimmäkseen ja kun yleensä taivas on pilvessä eikä aurinkoa näy, niin hämärää on riittämiin. Pääasiassa kasvissyöjänä en ehkä saa tarpeeksi B-vitamiineja, mutta syön kyllä kalaa.

Kuva sivulta http://xoco.fi/kauppa/tuote/mesiniityn-kotimainen-siitepoly-100g


Siitepölyvalmisteet pitävät kuulemma nuorekkaana, joten kun tuo purkki sattui sopivasti eteen, niin lähtihän sekin kassan kautta mukaani. :) "Siitepöly on erittäin monipuolinen ravinnelisä koko perheelle.  Se sisältää runsaasti aminohappoja, vitamiineja ja hivenaineita. Soveltuu käytettäksi sellaisenaan, viilin päälle, raakasuklaan valmistuksessa tai smootheissa tms."
"Mehiläisen siitepöly on todellinen luonnon oma monivitamiini. Makean makuiset pienet siitepölyrakeet sisältävät runsaasti B-ryhmän vitamiineja (B1, B2, B3, B6, B9), A-, C-, D- ja E-vitamiineja, 59 eri mineraalia (mm. barium, boori, kalsium, kupari, kulta, jodi, rauta, mangaani, fosfori, kalium, seleeni, pii, rikki, natrium ja sinkki). Lisäksi siitepöly sisältää karotenoideista mm. beetakaroteenia ja ksantofylliä, runsaasti lesitiinä, koliinia, 31 eri rasvahappoa sekä 22 aminohappoa. 35% siitepölyn painosta on laadukasta proteiinia." http://cocovishop.com/tuotteet/mehilaisten-siitepoly

Onhan minulla muitakin ravintolisiä ajoittaisessa käytössä, mutta niistä toisella kertaa. HUOM! Minulle ei makseta näiden ravintolisien kertomisesta. :) On omatoimista itsestään huolehtimista.☺
6 kommenttia:

 1. En mitään erillisiä ravinto aineita syö , muuta kuin d vitamiinia ja kalkkia, monipuolinen ruokavalikoima riittää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään yhteen aikaan syönyt muuta kuin tavallista ruokaa, vaikka varmaan olisi pitänyt ainakin D-vitamiinia ottaa. Kyllähän monipuolisella ruokavaliolla pitäisi pärjätä.

   Poista
 2. ♥mielenkiintoinen postaus! Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta Sinikka! Mukavaa joulunodotusta Sinulle myös!

   Poista
 3. Minullla on siitepölyrakeita,ostan suoraan mehiläistarhalta,ja sitten B12-vitamiinia ;jota aina unohdan ottaa,vaikka pitäisi kun en syö mitään lihaa. Merilevää taas syön salaateissa silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet siellä ihanassa maassa, missä on tarjolla vaikka mitä! Kasvissyöjällä on siellä hyvät oltavat!

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.