Selkäjumppaa

Ma 22.4.2012

Viime viikolla selkäni tuli yhtäkkiä kauhean kipeäksi. Ehkä olin nukkunut pahassa asennossa ja sitten istunut myös jotenkin vinottain, en osaa sanoa, mikä oli syynä. Olin alkuviikon pois töistä, mutta torstaina oli sitten pakko jo taas mennä työmaalle. Jotta pärjäsin töissä, piti ottaa särkylääkettä sekä torstaina että perjantaina. Viikonloppuna pahin kipu on hellittänyt. Itse asiassa olin lauantain melkein koko päivän petissä.

Hesarin Sunnuntai-liitteessä (EDIT: Anteeksi! Se lehti taisikin olla Ilta-Sanomien Sunnuntai-liite. En voi tarkistaa asiaa, koska minulla ei enää ole tuota lehteä.)) oli melkein koko aukeaman juttu selkäsärystä. Minulla ei nyt ole sitä juttua juuri tässä ja lehdestä otetut kuvatkin ovat aika suhruisia, mutta luulen, että tässä saan silti jumppaohjeet kuitenkin laitetuksi. (Jos näistä ohjeista jää jotain tärkeää puuttumaan, lisään ne myöhemmin, jolloin laitan EDIT-merkinnän.)

Lyhyesti jutun ohjeet olivat nämä:

Irti alaselkäkivuista:


Jumppaohjeet ovat tällaiset:

Istumisohjeet:

Vältät välilevyn pullistuman, kun istut näin: Istu selkä suorana, niin että alaselkään tulee kaari näin:


OIKEA ISTUMISASENTO

Älä missään tapauksessa istu tällä tavalla "röhöttämällä", selkä  taaksepäin kaarella, jolloin painoa kertyy liikaa alaselkään ja seurauksena voi olla välilevyn pullistuma:

VÄÄRÄ ISTUMISASENTO
7 kommenttia:

 1. I like your style: brief and informative. Good job!

  VastaaPoista
 2. Voi voi muistaisimmepa aina istua oikein:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole aikaisemmin tiennyt tästä istumisohjeesta, eli että huolimattomasti kasassa istumisesta voi saada tuon välilevyn pullistuman, joka on tuskallinen vaiva.

   Poista
 3. Työtuolissa voi istua selkä suorana, silloin ei ainakaan särje selkää;))

  Kiitos neuvoista, Marleena, ja hyvää alkanutta viikkoa sinulle.<333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, että työtuolien istuimet ovat myös usein eteenpäin kallellaan eli niistä on koko ajan tipahtamaisillaan, jollei istu oikeassa asennossa! Hyvää alkanutta viikkoa Sinulle myös!

   Poista
 4. Kiitos näistä ohjeista.
  Ei vaan aina muista selkäänsä kun on terve, mutta kun tulee kipu niin sitten vasta.
  Hyvä kun muitutit.

  VastaaPoista
 5. Oma selkäni ei ole koskaan ennen vaivannut muutamaa hetkeä pitempään. Nyt sitten sain tuonkin vaivan kokea. Onneksi vain ohimenevästi nytkin. Enpä ollut tosiaan tiennyt, miten kamala vaiva selkäsärky on1

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.