Viikontakaisia

Pe 13.4.2012

Tässä vielä lisää viime viikon juttuja eli jatkan siitä kellokeskiviikosta nyt kiirastortaille.
Suomessahan kiirastorstai on työpäivä, mutta onneksi minulla oli tuona päivänä vain kaksi tuntia yläasteen kuvista. Ehdin siis vaikka mitä ja sovimme Poolan kanssa, että hän hakee minut Kannelmäen asemalta puolen päivän jälkeen torstain kokoontumiseemme. Poola oli ollut polvileikkauksen jälkitarkastuksessa Peijaksessa. Oma polveni onneksi on parempi, mutta Poola oli vuoden vaihteen jälkeen polvileikkauksessa ja hänelle laitettiin jotain vioittuneen (vai sanoiko Poola: olemattomiin kuluneen) ruston paikalle. Muovia? En ole oikein selvillä mitä hänen polveensa laitettiin. Pitääpä tosiaan kysyä.

Kuva: © Marleena
Joka tapauksessa Poola haki minut autollaan, kun olin aurinkoa ottaen (Oli upea päivä ja aika lämmin. Ei ollut kuuma eikä kylmä. Tosin olin talvitakki päällä silloin vielä.) odotellut häntä tovin. Joskus kouluaikoina piti oikein metallipaperilla naamaan heijastellen ottaa rusketusta heti kun kevätaurinko näyttäytyi taivaalla. Nykyisin en enää semmoiseen "haaskaa" aikaani. ;D Ei kai ole hirveän terveellistäkään?

Uutiset Poolan polvesta olivat tosi yllättävät. Kirurgi ei ollut tyytyväinen tulokseen, koska Poolan polvi taipui vain 90 astetta. Lääkäri halusi humautuksessa väkisin taivuttaa Poolan polven pitemmälle, sillä polven tulisi taipua enemmän, jotain yli sata astetta. Tiedän kyllä mitä humautus tarkoittaa. Jasminelle tehtiin aikanaan sairaalassa usein erinäisiä toimenpiteitä humautuksen aikana; se on lievässä nukutuksessa. Poola ei kyllä ole asiasta lainkaan innostunut. Hän on jopa sanonut, ettei olisi mennyt lainkaan koko polvileikkaukseen, jos olisi tiennyt miten rankka juttu siitä tulee. Hän sanoo tuon kahden kolmen kuukauden aikana, jonka verran leikkauksesta on nyt kulunut, vanhentuneensa kymmenen vuotta! Ei ole pitkä aika siitä, kun Poola sai luopua kainalosauvoista ja pääsi taas ajamaan autoaan. Minua Poola on muutamia vuosia nuorempi. Olen iloinen, että oma polveni on viime kesältä sentään parantunut kohtalaisesti, vaikka ei nyt täysin kunnossa vielä olekaan.

Olemme Poolan kanssa entisiä työkavereita mainostoimistovuosiltani. Kokoonnumme porukalla Poolan luo joka toinen viikko. Leivoimme kiirastorstaina ison rahkatortun (piirakan?) tms., en muista sen nimeä. Resepti oli jostain K-marketin mainoksesta. En siis voi laittaa ohjetta tähän, koska en muista ohjeesta ehkä kaikkea. Pohjaksi laitoimme valmiin murotaikinan (pakaste) ja sekoitin rahkan joukkoon pari kananmunaa, sitruunamehua, tavallista sokeria ja vaniljasokeria. Siinä ne ainekset taisivat ollakin. Valmiin tortun koristelin persikkaviipaleilla ja tummilla viinirypäleillä. Hyvää tuli. Söin ison palan enkä välittänyt kaloreista. :D Ainut ongelma oli tortun irrottaminen korkeareunaisesta silikonivuoasta. Koska se ei onnistunut, jätimme luomuksen vuokaan.

Vain yksi ystävistämme, minun lisäkseni, ehti kiirastorstaina paikalle. Enpä ole ollut yökylässäkään aikoihin. mutta meillä riitti kuitenkin Poolan kanssa sen verran juttua, niin että jäin hänen luokseen yöksi ja aamulla menimme pitkänperjantain kokoukseen Saalemiin. Poolalla on iso lukaali käytössään, koska lapset ovat jo maailmalla ja miehestäkin tuli ero jokin aika sitten. Nyt hän tarvitsi alivuokralaisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.