Holokaustin uhrien muistopäivä

Pe 27.1.2012

Tänään olin illalla Saalemissa Holokaustin uhrien muistojuhlassa. Kyynelehdin melkein koko tilaisuuden ajan.

Pidän tavattomasti heprealaisesta musiikista. Juhla olikin hyvin musiikkipainotteinen. Eräs mies soitti todella upeasti sahalla. Sen ääni sopi hyvin surullisen ja valittavankin musiikin tulkiksi.

Tilaisuudessa näytettiin myös lyhyt filmipätkä, jossa esiintyivät Hitler lähipiireineen, vankeja Auschwitzin keskitysleirillä, ruumiita, laihoja ja sairaita ihmisiä. Noita kuvia olen nähnyt paljon ja useinkin. Joululomalla katsoin Anne Frankista kertovan TV-sarjan. Olen lukenut Anne Frankin päiväkirjan ja joitakin keskitysleireihin liittyviä kirjoja ja nähnyt elokuvia, mm. Corrie ten Boomin kirjan Kätköpaikka sekä kirjasta tehdyn elokuvan sekä elokuvan Shindlerin lista.Surullista, että maailmassa on niin paljon pahuutta. Sotia riittää ja ihmiset tappavat toisiaan oli sotatila tai ei. Kuitenkin kaikki kansanmurhat on estettävä. Ei enää koskaan holokaustia.

8 kommenttia:

 1. Vaikuttava tuo Anne Frankista tehty filmi!!

  Luin Anne Frankin päiväkirjat joskus 13-14v. kun se ilmestyi. Ostin kirjan itse kirjakaupasta.

  Holokaust on ihmiskunnan järkyttävimpiä muistoja ajalta, jonka mieluummin tahtoisi unohtaa!!

  Kiitos tästä postuksesta, Marleena.<3

  VastaaPoista
 2. Aili-mummo, kiitos kommentista! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Frankin päivä kirjaa olen joskus lukenut,tuoholokaus on vieras sana mulle,hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
 4. Vaikuttava video.Olen käynyt Anne Frankin talossa Amsterdamissa.

  VastaaPoista
 5. ritva, kiitos kommentista. Holokaustista ei tietääkseni ole suomenkielistä sanaa. Anne Frankin päiväkirjan luin itsekin varsin nuorena. Silloin en täysin ymmärtänyt siihen liittyvää kauheaa elämäntilannetta.

  VastaaPoista
 6. Yaelian, en ole käynyt Amsterdamissa, mutta Prahassa kävin juutalaisgheton aleella, hautausmaalla ja lasten talossa. Surullista historiaa.

  VastaaPoista
 7. Aloin lukea jo hyvin nuorena kaikkia mahdollisia kirjoja, jos muistan oikein Leon Uriksen kirjat oli kaikki Exsodusta myöten luettavinani, muut alla 15v eivät olleet kiinostuneita niistä. Myös nuo elokuvat olen nähnyt kaikki.
  Maailma on mikä on, niinkuin saarnaaja sanoo/ ei mitään uutta taivaan alla. Voi kun , voi kun todella sodat loppuisi ja nälkä sekä sairaudet. Voi kun ihmiset saisivat lihasydämen kivisydämen tilalle

  VastaaPoista
 8. aikatherine, jospa tosiaan maailmassa olisi vain uudestisyntyneitä ihmisiä!

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.