Talvea

La 4.2.2012

Viikolla sinnittelin pari päivää töissä puolikuntoisena, eilen perjantaina oli myönnyttävä: Flunssa teki uusinnat. Ja oli pakko jäädä kotiin sairastamaan. Iltapäivällä olen menossa lääkäriin. Eilen olin niin kipeä, etten millään pystynyt yskimiseltä ja kuumeelta lähtemään mihinkään.

Kuva: ClipArt
Teitä varten hain ClipArt-kuvastosta näin esteettisen kauniin flunssakuvan, ettette vallan masentuisi tästä valituksestani. (Minulla kun on sänkyvaatteet ihan rypysssä ja iso muovipussillinen nenäliinoja menossa roskikseen! Eikä yöasuni ole hihaton.)
Exä on luvannut heittää minut tänään jossain välissä terveyskeskuksen päivystykseen, joka on ties missä. Tarvitsen varmaan antibioottikuurin, kun tämä vaikuttaa edellisen flunssani uusinnalta. Ehdin olla terveenä pitkäksi venähtäneestä jouluflunssastani, jota podin koko joululoman, vasta parisen viikkoa.

Kaiken lisäksi ulkona on tällaista:Olen todella kiitollinen exälle, että pääsen hänen kyydissään, sillä jos mikä, niin pakkanen, joka on tätä luokkaa (meri edelleen vielä osittain auki, mikä lisää raakaa kylmyyttä), saa minut  paniikin partaalle.  Ainakin näin flunssaisena. Kuusamossa tänään on ollut yli -40! Helsingissä minulla ei ole ollut autoa vuosikausiin.

Toivottavasti olette säästyneet flunssalta ja sen uusinnoilta! Minulla on kyllä terveyskeskuksesta se influnssansuojarokotus. Onkohan siitä ollut apua? Tavallisilta flunssiltahan se ei suojaa. Koulussa pyörii koko ajan flunssien koko repertuaari ja ainakin kolme kertaa on päälleni yskitty ja pärskitty julkisissa, joten tämä tilanne ei ole mikään ihme. Käytän yleensä päivittäin noista julkisista ainakin bussia, ratikkaa ja metroa, välillä myös junaa. Toisinaan ne ovat tungokseen asti täynnä. Vaikea tietää kenen pärskähdyksen seurauksista tässä taas nautitaan.

Kuva: Yle.fi/uutiset
Eilen oli Uudellamaalla 300 kolaria, lumisateen takia ilmeisesti. Töölön sairaala oli avannut puhelinlinjan, josta saattoi kysellä tietoja kolareissa loukkaantuneista. Talvihan lumineen ei meillä Suomessa ole mitenkään harvinainen luonnonilmiö, mutta autoilijat se kuulemma yllättää joka vuosi. Tosin nyt lunta on tullut jo kohta kuukauden ajan, joten ei se aivan uutta tänä talvenakaan ole. Kaikesta huolimatta siis: Ratikat juuttuivat ylämäkiin ja pelti rytisi.

Olen siis jo hieman paremmassa kunnossa kuten huomaatte: Päivitän tätä blogiani! Raikasta viikonvaihdetta teille kaikille näissä pakkaslukemissa!

8 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä hurja talvi siellä.tasan vuosi sitten olin Helsingissä ,oli paljon lunta mutta ei noin kylmää,onneksi.
  Ja kauan on flunssasi kestänyt,rokotuksesta huolimatta.Toivottavasti saat apua siihen,tsemppejä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on ollut kamala keli,voi,voi,kuinka paljon taas vahinkoa sattui,pikaista paranemista sinulle:)

  VastaaPoista
 3. Toivotan sinulle pikaista paranemista. lepäähän kotona rauhassa, älä mene liian aikaisin töihin.

  VastaaPoista
 4. Yaelian, kiitos! Voin tosiaan jo hieman paremmin. Kyllä Suomessa nyt pakkasia riittää! Olin lääkärissä ja sain antibioottikuurin ja sairaslomaa torstaihin.

  VastaaPoista
 5. ritva, todella kalliikksi tuli tuo perjantain lumipyry. Onneksi vain neljä henkilöä loukkaantui niissä onnettomuukksissa vakavammin, vaikka on siinäkin jo neljä liikaa.

  VastaaPoista
 6. sylvi, kiitos! Aion olla kotona torstaihin asti eli sen saamani sairausloman ajan.

  VastaaPoista
 7. Ajattelinkin jo, että kylläpä siinä kauniina sairastetaan : ) Minua ärsyttää, kun työnantaja vaatii sairaslomatodistuksen heti. Jos on vaikka kuumeessa, heräät ylös soittamaan lääkärin aikaa. Sitten raahaudut sinne kilometrien päähän ja saat sen sairaslomalapun vaikka yhdelle päivälle. Kun olet takaisin kotona, kello onkin neljä. Mieluummin menee sairaana töihin.

  Iloista mieltä sinulle - se parantaa : )

  VastaaPoista
 8. Mayo, kiitos! Lääkärintodistuksen takia minäkin sinne terveyskeskuksen päivystykseen raahauduin. En ole varma, onko tullut muutosta, mutta ainakin aikaisemmin piti olla sairaudesta todistus, jos oli töistä pois viikonlopun yhteydessä. Ja minähän olin perjantaina jo tosi kipeä.

  Iloista mieltä myös Sinulle!

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.