Kaloreiden karusellissa...

Pe 20.1.2012

Karppaamalla sain syksyllä noin 7 kiloa pois, vaikka en tehnytkään sanottavia muutoksia ruokavaliooni eli jätin pääasiassa vain valkoisista jauhoista valmistetut elintarvikkeet pois. Pidän tulosta ihan kohtalaisena, koska en yrittänyt mitään himokuihdutuslaaria...

Sitten sain joulun alla sen karmean flunssan, räkätaudin, jota hoitelin petin pohjalla koko joululomani. Toisin sanoen söin mitä sattui. Enkä mitenkään karpannut. Nyt kauhistelen, olenko saamassa kiloja takaisin kovaa vauhtia!
Tässä syitä:

Munariisipasteija voitaikinaan
100 g = 474 kcal
2 h 20 min
Lihapasteija
100 g = 336 kcal
1h 40 min
Croissant eli voisarvi
100 g = 359 kcal
1 h 45 min


Jonkun näistä olen teen tai kahvin painikkeeksi silloin tällöin valinnut. Ja näissä jokaisessa on kamalasti kaloreita. HUH! Ja vielä suklaata silloin tällöin!

Olen merkinnyt kuntopyöräilyssä menevän ajan kunkin tuotteen kohdalle, jossa kyseinen kalorimäärä on saatu kulutetetuksi. Kävellen kalorit palavat myös, mutta hieman hitaammin, maastopyöräilyssä taas nopeammin... (Hmm, minulla ei ole kuntopyörää eikä tällä hetkellä tavallistakaan pyörää.)

Ei ihme jos paino laskemisen sijasta kohoaa, kun koko päivän kalorit eivät saisi olla kuin jotain 1000–1500 kcal, jos meinaa saada kiloja pois! Siis olisi pikimmiten aloitettava taas tuo valkoisten jauhojen välttäminen. Muuten en kyllä kauheasti aio edelleenkään karpata. Yritän kuitenkin taas välttää tärkkelystä (pulla, peruna, leipä, riisi, pasta, maissi, konditoriatuotteet).

Suklaa 100 g = 550 kcal
2 h 45 min

Tässä jotain linkkejä:
http://www.kimallus.fi/painonhallinta/artikkelit/uutisia-painonhallinnasta-5204364/maistuiko-suklaa-nain-poltat-saamasi-kalorit-8853428
http://kuntoplus.fi/ravinto/painonhallinta
http://kalorilaskuri.fi/ruokapaivakirja (ilmainen ruokapäiväkirja)
http://www.ktl.fi/portal/suomi/tietoa_terveydesta/elintavat/painonhallinta
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=119

Toisaalta en halua niuhottaa, mutta en halua pudottamiani kilojakaan takaisin. Joten ehdottomasti mahdollisimman paljon valkoisista jauhoista tehtdyistä herkuista yritän taas kieltäytyä.

Mutta yksi on, mistä en aio koskaan kieltäytyä: Jos joku tarjoaa palan kermaista hedelmäkakkua! Se on  ihanaa! En osta sitä itse koskaan enkä leivokaan ja yleensä sitä tarjotaan vain merkkipäivillä, joita ei ole edes kerran vuodessa. Toistaiseksi ketkään ystävänikään eivät ole viettäneet syntymäpäiviään. ;)

Yritän muistaa ottaa kromitabletin päivässä, niin ei tee niin kovasti mieli suklaata!

Karppaamisessa pitää muistaa, että aivot tarvitsevat myös hiilihydraatteja:
Aivot käyttävät energianlähteenään glukoosia (rypälesokeria), jota elimistö valmistaa ravinnon hiilihydraateista. Aivot kuluttavat vuorokaudessa noin 140 g glukoosia, minkä lisäksi ne tarvitsevat riittävästi nestettä. -----
---- Juo riittävästi vettä ja syö riittävän usein esimerkiksi hedelmiä. (http://kuntoplus.fi/node/784509)
Tässä pieni katkelma Tohtori Tolosen tekstiä (Erittäin mielenkiintoinen sivusto. Kannattaa tutustua!):
Unohda ruoan kalorien laskeminen. Tutki ruokalajien GI- ja GK-taulukoita. Huolehdi siitä, ettei minkään ateriasi eikä välipalasi glykemiakuorma (GK) nouse yli 30:n. Silloin painosi laskee vähitellen normaaliksi ja kykenet hallitsemaan sitä. Syö 3 pääateriaa päivässä ja niiden välillä välipala. Se voi olla esimerkiksi juustoleipä tai omena. Syö pääaterian alle vihannes- ja hedelmäsalaatti. Älä syö lainkaan pullaa, muita leivonnaisia, jäätelöä, äläkä makeisia. Älä juo virvoitusjuomia tai muita makeutettuja juomia. Näin sinulla ei ole koskaan nälkä ja voit syödä kaikkia ruokalajeja, kunhan pidät jokaisen aterian ja välipalan glykemiakuorman alle 30:n. http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=119

6 kommenttia:

 1. Hyvä onkin unohtaa kaikki rasvaiset ja epäterveelliset herkut,kroppa kiittää kun ne jättää pois.Ja aika pian se alkaa vaatimaankin niitä paljon vähemmän.Mutta joskus pitää saada herkutellakin...

  VastaaPoista
 2. Yaelian, kiire on myös hyvien ruokatapojen vihollinen. ;)

  VastaaPoista
 3. Tämäpä sattui.. Jätin vuodenalusta pullat, leivät, limpsat ym.pois. Ostin ruskeeta pastaa. (on muuten yhtä hyvää kuin valkoinen ja oikestaan ihan saman makusta)karkkia on pakko saada edes kerran viikossa, mutta kohtuudella.Ostin vuosikortin uimahalliin, käyn treenaamassa ja vesijumpassa.tekee hyvää! suosittelen, kannattaa kokeilla.painan 10kg enemmän kuin vuosi sitten. Nyt onpakko saada ne kilot pois ennen kuin on liian myöhäistä.Vanhempana kilot lähtevät hitaammin? olen kuullut (yli 45)

  VastaaPoista
 4. Pia, iän mukana tulee kiloja salakavalasti ja laihduttaminen on oikea taitolaji sen jälkeen kun 40 on ylittynyt.
  Itse aion jättää kaiken vehnän pois, siis pastan myös, vaikka ei se ihan helppoa ole, kun perunakin pitäisi tärkkelyspitoisena unohtaa. Toisaalta vaihtoehtoja on runsaasti. Kiirettä ei pitäisi syyttää, kun syö, mitä sattuu... ;)

  VastaaPoista
 5. Moikka ja kiitos kommentistasi !
  Kiva kun eksyit sivuilleni.
  Se kuva oli sellainen, jossa tukeva nainen näkee itsensä laihana. Ja siitä kuvasta sain itse inspiksen liikuntaa.

  Nyt olen neljä viikkoa liikkunut joka päivä, jätin suklaan ja vaaleanleivän pois. Paino on pudonnut 4 kg. Enään yksi kilo tavoitteesseeni. Joka oli muutes toukokuuhun mennessä. Uskomattoman pian tehoaa, kun liikkuu ja katsoo mitä suuhunsa laittaa :)

  VastaaPoista
 6. Anneli, on sen kuvan täytynyt olla todella vaikuttava!
  Minulla on kevään tavoite kilo pois per kuukausi. Saa nähdä, onnistunko. Joulun aikaan sain jo jotain takaisin syksyn poistoista.

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.