Ihanana heinäkuun iltana ihanassa italialaisessa huhtikuussa

Kuva: Canal Digital
Ma 18.7.2011

Katsoin eilisiltana myöhään herttaisen viehättävän elokuvan "Ihana huhtikuu". Mikä olisikaan paremmin sopinut heinäkuiseen sunnuntai-iltaan.

Alkuperäinen nimi: Enchanted April

Valmistusvuosi: 1992
Ohjaajat: Mike Newell
Käsikirjoittajat: Elizabeth von ArnimPeter Barnes
Pääosanäyttelijät: Alfred MolinaJim BroadbentJoan Plowright,Josie LawrenceMichael KitchenMiranda RichardsonNeville PhillipsPolly Walker
Maat: Iso-Britannia
Kielet: englanti, italia
Pituus: 95 min
Genret: Komedia, Draama
Suomen ensi-ilta: 28.01.1994
Suomalainen heinäkuu muistuttaa suuresti elokuvan italialaista huhtikuuta. Tämä dvd on pyörinyt ainakin tammikuusta 2010 niiden dvd:eiden joukossa, joita olen ajatellut ennemmin tai myöhemmin katsoa. Se on kirppariostos, josta kirjoitin jo tammikuussa 2010 vanhassa blogissani. Ihmettelen itsekin, miten tuo elokuva on jäänyt katsomatta, sillä tosiaan katsoin sen vasta nyt.

Tarina alkaa 1920-luvun Lontoosta, jossa kaksi kotirouvaa haaveilee lomamatkasta Italiaan. He vuokraavat kahdestaan vanhan linnan kuukaudeksi ja ottavat mukaan vielä kaksi muuta naista jakamaan kustannuksia. Itseasiassa he hyväksyvät kuitenkin mukaan vain toisen, mutta yllätyksellinen vanha rouva ilmaantuu silti paikalle. Rakkautta ja romantiikkaakin tulee kuvioihin, vaikka rouvat alunperin halusivatkin irti arjesta ja ikävistä puolisoistaan. Tämä soma ja pikkuisen naiivikin, mutta silti sangen uskottava lomatarina, pohjautuu Elizabeth von Arnimin romaaniin.

Ei hassumpi lomakatseltava suomalaisena heinäkuun iltana.

2 kommenttia:

  1. Ihan hyvä ajatus olisi vuokrata vanha pieni linna Italiasta ja viettää siellä muutama kuukausi...!

    VastaaPoista
  2. Sirkka, aivan, vaan siihen tarvitaan energiaa, rohkeutta ja vähän rahaakin. Ja ennen kaikkea toimeen ryhtymistä! Vaan Suomen suvi on nyt parhaimmillaan. Vielä ei kannata lähteä!

    VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.