Italian Ravennassa! ;D

Ke 13.7.2011
Viime viikolla tein matkan Ravennan mosaiikkeja katsomaan. Menin seiskan ratikalla, ihan totta. Jäin pois tuomiokirkon luona ja kävelin muutaman kymmenen metriä Kirkkokatu 8:aan, Tuomiokirkon kryptaan.


Nähtävänä on toistakymmentä suurikokoista mosaiikkijäjennöstä kaikkiaan 60:stä ravennalaisesta jäljennöksestä, jotka on samanlaisia kuin alkuperäiset työt Italiassa Ravennan kirkoissa:
"Esillä olevan mosaiikkikokoelman teokset on valmistettu 1950-luvun alussa. Teokset ovat tarkkoja kopioita alkuperäisistä mosaiikkitöistä, jotka sijaitsevat edelleen Ravennan vanhoissa kirkoissa. Tänä päivänä nämä kirkot ovat suojeltuja ja kuuluvat Unescon maailmanperintäluetteloon." Katso näyttelyn sivustoa netissä
Helsinkiin on tulossa italialaisen kulttuurin syksy elokuvineen ja näyttelyineen. Nyt kesällä kannattaa poiketa kryptassa katsomassa hienoja mosaiikkeja. Tässä kuvia muutamista:Tätä näyttelyä ei kyllä kannata jättää väliin, jos vain on Helsingissä heinäkuussa. Näyttely tuli tänne Joensuusta ja jatkaa seuraavaksi Turkuun. Viimeinen näyttelypäivä Helsingissä on 29.7.2011. Vapaa pääsy.


"Näyttely on järjestetty yhteistyössä Ravennan kaupungin, Ravennan provinssin, Italian suurlähetystön ja Italian kulttuuri-instituutin kanssa."
Tällainen valtava seinänkokoinen mosaiikkiteos on ollut vuosikymmeniä Ateneumin taidemuseon eteihallin seinällä. Onko tämä juuri se vai onko samanlainen taideteos edelleen siellä, en tiedä. Pitänee käydä katsomassa.

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen näyttely.
  On vain liian kaukana meltä.
  Kiitos kun laitoit tänne muutaman ja sain katsellä näitä sinun kuviasi.

  VastaaPoista
 2. Kauniita mosaiikkitöitä.:D

  Helsinkin on niin kaukana meistäkin...

  Kiitos esittelystä, Marja-Leena<3

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista sylvi ja Aili-mummo! Ehkä katsotte mosaiikit seuraavalla Ravennan reissullanne! Niin minäkin aion, vaikka voi jäädä vain haaveeksi. ;D

  VastaaPoista
 4. Hui. Siellä on jellona.

  VastaaPoista
 5. isopeikko, eikös vaan ja vielä kauhean vihaisen näköinen! ;)

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.