Helsingin Hakaniemen hallissa

Su 24.7.2011
Tässä pieni kuvakatsaus Hakaniemen Kauppahalliin:
Kuva täältä
Kuva: ©Marja-Leena Kirjonen
Katselin Yaelian ottamia kuvia Hakaniemen torilta ja hallista ja innostuin siksi itsekin etsimään esille nämä 8.7.2011 ottamani Hakaniemen hallin kuvat, joita en halunnut laittaa torikuvien kanssa samaan aikaan esille. Yksi sama kuvauskohdekin meillä oli Yaelianin kanssa: Piirakat!
Kuva: ©Marja-Leena Kirjonen
Hieman erilailla piirakat olivat Yaelianin kuvassa aseteltuina, joten samana päivänä emme ole niitä kuvanneet, mutta hauskaa oli huomata, että kumpikin olimme kiinnittäneet huomiomme noihin jättipiirakoihin!

Hakaniemen halli on vuosia ollut minulle mieluisa paikka käydä sekä ostoksilla, että yläkerran kahvilassa, missä usein olen tavannut ystäviäni kahvikupposen ääressä. Minulla tosin yleensä edessäni on silloin ollut teemuki, sillä juon harvoin kahvia ja silloinkin tavallisesti cappucinoa. Jasminenkin kanssa kävimme usein hallissa silloin, kun hänellä ei sairautensa takia vielä ollut infektioriskiä liikkua eri paikoissa.
Tästä pääsee Hakanien hallin sivuille klikkaamalla
Tuolloin 8. heinäkuuta 2011 meninkin melkein suoraan yläkertaan, enkä kuvannut oikeastaan muuta enää kuin herkulliset kakut yms. alakerran kahvilan puolelta, jonne en kuitenkaan jäänyt :
Kuva: ©Marja-Leena Kirjonen
Kuva: ©Marja-Leena Kirjonen
Kuva: ©Marja-Leena Kirjonen
Liukuportaiden luona oli ikkunallinen Marimekon kankaista ommeltuja tyynyjä. Marimekolla oli menossa alennusmyynti, joten ajattelin pikasilmäistä sen samalla kertaa. En tosin ollut tullut ostoksille, vaan menossa aivan muualle.
Kuva: ©Marja-Leena Kirjonen
Kuva: ©Marja-Leena Kirjonen
Nämäkin verhot ovat taas tulleet muotiin. Meillä on ikivanhat tällaiset verhot,  aivan ehjät ja hyvät, mutta värit ovat toiset: ruskea, musta ja valkoinen. Verhoissamme ovat värit hyvin säilyneet. Ne olivat äidin huoneessa, kun asuimme edellisessä asunnossamme. Nyt ne ovat pakattuina ja lähdössä maalle, jonne minäkin toivon pääseväni takaisin jossain vaiheessa. :)
Hallissa on pakko aina kurkata Marimekko-myymälä, vaikka harvoin raaskin ostaa sieltä mitään. ;D
Kuva: ©Marja-Leena Kirjonen
Tietysti tein pikakierroksen saman tien koko yläkerrassa, missä on aina kaikenlaista kivaa tarjolla.
Kuva: ©Marja-Leena Kirjonen
Kuva: ©Marja-Leena Kirjonen
Kuva: ©Marja-Leena Kirjonen

Kuva: ©Marja-Leena Kirjonen
En siis ollut hallissa ostoksilla tuona päivänä, vaan kävin ohimennen. En oikeastaan tullut kuviakaan ottamaan, mutta aina jotain tulee kännykkään näpsäistyä. Toisella kertaa ehkä lisää kuvia täältäkin.
Kahvilassa käyntikin jäi toiseen kertaan. Aamu oli vielä aikainen, kello ei ollut vielä yhdeksääkään, joten melko hiljaista oli. Kaikki kojut eivät vielä olleet edes avanneet luukkujaan. Joku kuitenkin oli tullut halliin aamukahville. Täällä voi tähän aikaan rauhassa istua lueskelemassa.
Kuva: ©Marja-Leena Kirjonen
Tämä Hakaniemen Kauppahalli on ollut suosikkipaikkojani siitä asti, kun tulin Helsinkiin opiskelemaan.

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia Hakaniemen hallista! Ja kivasti otimme molemmat kuvat noista piirakoista,mutta olivatkin sellaisia piirakoita,että jos kamera on mukana,ei niitä voi olla kuvaamatta;D
  Hakaniemen halli on sellainen,minne aina pitää mennä kun olen taas Helsingissä.Siellä tuli asuessa usein käytyä ja monta kertaa olen minäkin siellä yläkerrassa tavannut tuttuja kahvilla;D

  VastaaPoista
 2. Kun opiskelin Helsingissä -62. Olin Hakaniemen hallissa myymässä juustotiskin takana vapaa-aikana
  Sain sitten palkaksi vähän juustonpalasia.
  Asuin alivuokralaisena erään vanhemman naisen luona ja hänellä oli myös siellä myyntipaikka,en muista mitä hän möi.
  Kiitos hyvistä kuvista
  Herätti muistojoja.

  VastaaPoista
 3. Mukava ja mielenkiintoinen paikka, tuo Hakaniemen halli, jossa en ole koskaan käynyt---.

  Oikein hyvää sunnuntaipäivää sinulle, Marja-Leena<3

  VastaaPoista
 4. Yaelian, Hakaniemen halli on täyttä elämää, eikös vain! Oikea tavaratalo! Ja ne piirakat! :DDD

  VastaaPoista
 5. sylvi, nostalginen paikka meille molemmille! Opiskeluajan palkat ovat olleet kummallisia minullekin. Tein yhteen kauppaan somistuksia ikkunaan. Sain palkaksi silloin tällöin kupillisen teetä viinerin kanssa läheisessä kahvilassa. :) Juusto on sentään ollut ihan ruokaa. Vaan palkkana? ♥

  VastaaPoista
 6. Aili-mummo, kannattaa käydä Hakaniemen hallissa, kun tulee Helsinkiin! Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.