Ystävät ovat onnea

Su 19.1.2014

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Sunnuntaina kokoonnuimme porukalla yhden ystäväni luokse pitkästä aikaa. Meitä oli paikalla kuusi naisihmistä. Kahta vielä odottelimme, mutta he eivät jostain syystä tänään ehtineet mukaan. Me täysi-ikäiset naisihmiset nauraa kikattelimme kuin koulutytöt. Yhteistä iltaa ja jutun juurta meillä riitti peräti klo 17–22, jolloin emäntämme katsoi hyväksi heittää meidät ulos. :) No, ei sentään, vaan silloin totesimme, että nyt tosiaan oli aika jo lähteä kunkin kotiinsa. Yksi porukasta tosin poistui jo kahdeksalta, koska mies tuli hakemaan. Me muut olimmekin eronneita tai karanneita. :)

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Emäntämme oli juuri ennen joulua käynyt Israelissa ja saimme kuulla nyt tuon matkan kuulumiset. Pääkohde heillä oli ollut Eilat, mutta myös Jerusalemin retki oli tehty ja käyty Tel Avivissakin. Ystäväni oli ollut reissussa poikansa kanssa ja heille oli sattunut tuuri: Jerusalem peittyi lumeen heidän siellä ollessaan ja lämmintäkin oli ollut korkeintaan kaksi astetta. He olivat Israelissa ensimmäistä kertaa ja lähteneet sinne suurinpiirtein sandaaleissa! Lumisohjossa he olivat kyllä rämpineet Itkumuurille asti. Sen jälkeen matka oli jatkunut Tel Aviviin, jossa oli ollut aurinkoista ja lämmintäkin 15 astetta.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
P. tarjosi meille herkupalat juuri tekemästään purjosipulipiirakasta ja monenlaisia homejuustoja. C. oli leiponut maukkaan kakun ja saimme vielä israelilaista hunajaa maisteltavaksemme. Kuvassa on lautasellani tuo piirakkapala ja aitoa israelilaista hunajaa. Molemmat herkullista ja suussa  sulavaa.Hunaja on lautasellani siksi, että halusin maistaa sitä, mutta en laittaa kuumaan teeheni, koska hunaja pitää aina laittaa alle 37 asteeseen, etteivät vitamiinit ym. hienoudet tuhoudu...

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tässä vielä kuva iloisesta joukostamme, illan emäntä siitä puuttuu ja minäkin, koska otin kuvan. Hieman sumentelin kuvaa paikoin, koska en taaskaan muistanut kysyä, saanko laittaa heidän kuviaan blogiini. Tiedän, että hymyilevä Raiza ei tästä kuvasta pahastu. Tästä kuvasta on kyllä vaikea ketään oikeasti tunnistaa, mutta ei se haittaa. :)

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen


Kivaa meillä oli ja iloitsimme toistemme seurasta. Hyvä seura ja hyvä ruoka, siinä on paljon onnen aineksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.