Korjausta ruokavalioon

Ti 7.1.2014

No niin, laitan nyt näin julkisesti uudenvuodenpäätökseni. Ei näkyviä sokereita (jotain piilosokereita, menköön), ei paljon gluteenia, mieluummin ei lainkaan. Ei paljon hiilareita, paitsi runsaasti vihreinä kasviksina, marjoina ja hedelminä. Suosin gluteenittomia.

Katsotaan, miten lähtee sujumaan. Taitaa olla vaikeaa, kun enimmäkseen syön missä sattuu ja harvoin teen ruokaa kotona. Kyläillessäkin on noloa kieltäytyä tarjoiluista, mutta nyt yritän olla tiukkana ja sanon, että terveydellisistä syistä en voi syödä kaikkia pöydän herkkuja.

En nyt aivan absolutiksi noissa asioissa heittäydy, mutta tiukkaan välttelyyn aion/yritän ryhtyä. Pientä paastoakin koitan silloin tällöin. Loppiaisena söin vain pari appelsiinia, hiukan pähkinöitä ja vettä.

Näkyvillä sokereilla tarkoitan näkyviä sokereita, kakkuja ja karkkeja muunmuassa. En kuitenkaan aio koko ajan syynätä, mistä mitäkin on valmistettu. Perusruokaa suomalaisittain. Hippunen sitä tai tätä ei haittaa, koska en ole erikoisruokavaliolla. Punaisen lihan olen jo lähes täysin jättänyt.

clip art

2 kommenttia:

  1. Onnea urakalle paremman ruokatavan puolesta. Nyt kunsen julkisesti teet me kaikki kannustamme jaksamisessa. Hyvä elämä on sen arvoista aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sirkkis! Kyllä näyttää vaikealta, kun heti ensimmäisenä työpäivänä oli opehuoneessa pöytä koreana. Otin sitten kuitenkin kaksi ranskalaista karkkituliaista (karkkipaperin sisällä kaksi arvoitusta – en ole ranskankielen taitaja), ja sormenpään verran kakkua ja murun piparkakkua ja suklaata yhden konvehtihahmon. :) Ei lähtenyt siis tämä uusi elämä parhaalla vauhdilla eteenpäin. :)

      Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.