Olisiko syntymättömällekin lapselle annettava jotain oikeuksia?

EDIT, Kuva: http://abortti.fi/
Su 9.10.2011

Olisiko syntymättömällekin lapselle annettava jotain oikeuksia? Esimerkiksi oikeus elää...

EDIT: Puhutaan naisen oikeudesta omaan ruumiiseensa, mutta siellä on nyt isänkin ruumista... Ilman isää ei synny lasta. Naisen kohdussa, jota voidaan nykyisin myös vuokrata! Onko vuokralainen naisen ruumista? SIIS: Sikiö on irrallinen, vain napanuoralla kiinnittynyt naisen kohtuun, jossa ollaan 9 kuukautta suojassa (?) pahalta maailmalta. Vai ollaanko suojassa, kun äiti luulee vauvan olevan omaa ruumistaan.

Äänioikeuden saa vasta 18-vuotiaana. He ovat silti ihmisiä! ;) Puhuuko kukaan lapsen puolesta, joka on vielä fyysisessä kehitysvaiheessa, jota vain äidin ruumis suojaa? Mielestäni hänkin on ihminen, sanotaanhan pienokaisia kehdoissaan ihmisenaluiksi, eikös syntymätön lapsikin ole ihminen?

Jatkan vielä edellistä postaustani. Otan tässä pääasiassa kantaa downinsyndroomaisten lasten abortointiin.  Oma tyttäreni oli downlapsi. En mennyt seulontaan, koska en halunnut olla Jumala. Minun olisi lääkärin mielestäni ollut pakko käydä lapsivesitutkimuksessa. Painostus oli erittäin kova. Ei ymmärretty, miksi en pitänyt tuota seulontaa tärkeänä. Minä odotin lasta ja lapsi oli tulossa. En pitänyt tärkeänä tietää muuta, en edes sitä, oliko tulossa tyttö vai poika.

Jos minulla ei olisi ollut kristillistä vakaumusta, en ehkä olisi pystynyt pitämään puoliani. Ja olisin ehkä menettänyt ihanan Jasmine-tyttäreni jo ennen hänen syntymäänsä suostumalla aborttiin, jota minulta olisi ehdottomasti vaadittu tuloksen selvittyä. Jo osa lapsivesitutkimuksista aiheuttaa sikiön keskenmenon ja on olemassa myös tapauksia, joissa terve lapsi on abortoitu, koska lapsivesitutkimus on antanut väärän tuloksen.

Menetin kyllä Jasminen myöhemmin. Jasmine sairastui leukemiaan 16-vuotiaana ja hän menehtyi sairauteensa 19-vuotiaana. Kuulin myöhemmin, että downinsyndrooma voi aiheuttaa leukemian, koska näiden lapsien kyky suojautua infektioita vastaan on heikompi. Tätä en ennen tytön sairastumista tiennyt. Olen kirjoittanut hänen sairauden ajastaan toisessa blogissani ...Kaikenlaista elävästä elämästä. Suloisempaa ja kultaisempaa pikkutyttöä kuin Jasmine en osaa kuvitella.

En tajua, miksi yhteiskunnassamme vammaisuus on niin sietämätön asia. Jasmine pärjäsi kaikissa tavallisissa elämän asioissa hyvin, mutta monille näennäisesti terveille hän oli ongelma, jonka kimppuun piti käydä.
Minulle tyttäreni on ollut elämäni paras asia. Odota mielenkiinnolla aikaa, jolloin taas tapaamme Taivaan kodissa. Tyttäreni kuolemasta tulee kuluneeksi kolme vuotta ensi kuussa. Yhä ikävöin häntä joka päivä. Mikä virhe olisikaan ollut, jos hän ei olisi saanut syntyä perheeseemme.

Linkkejä:
http://abortti.fi
http://www.godvine.com/Powerful-Story-of-a-Woman-Who-was-Aborted-but-Survived-72.html
http://sley.fi/gladiolus/html/fi/1211909939086549705.html
http://teamaztecs.blogspot.com/2011/10/abortti-polkee-ihmisyytta.html
http://aborttiwiki.oikeuselamaan.org/index.php?title=Main_Page


Abortti
Oli sormet ja varpaat pikkuiset,
sydän sykkivi jo rinnassa mulla.
Oli vakaat mulla aikomukset,
minä maailmaan tahdon tulla.
Tahdon tulla ja nähdä auringon
ja perhosen viljapellolla.
Tahdon kuulla tarinan tuhkimon
ja kuiskeen kissankellon.
Minä pienen aikani uneksin
äidin kohdussa lämpimässä,
ja hetken muutaman iloitsin
mulle suodusta elämästä.
Mutta sitten tuon kaiken kokea sain
kun aikuiset päättäjät keksi.
Minä lapsen vuonna elin vain
kaksitoistaviikkoiseksi.

Tuntematon

3 kommenttia:

  1. En tiennytkään, että tyttäresi Jasmine oli downlapsi. Varmasti rakastat häntä sydämesi pohjasta koko elämäsi ajan, ja hän on ollut sinulle kallein aarre maailmassa.<3

    Ei minustakaan ole oikein abortoida vammaisia lapsia, vaikka tälläisia ohjeita ja pakotteita annetaan raskaana oleville naisille. Jokin vastuu pitää ihmisellä olla maailmassa Jumalan ja ihmisten edessä. Kukaan meistä ei ole täydellinen!

    Hyvää viikon alkua sinulle, Marleena<3

    VastaaPoista
  2. Aili-mummo, Jasmine on yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä.

    VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.