Joululahjavalvojaisista niille lapsille joilla ei ole mitään

Pe 14.10.2011

Muutama postauskerta sitten mainitsin jotain joululahjavalvojaisista, joita suunnittelen. Nyt on aika jo kirjoittaa siitä asiasta.

Viime aikoina en ole pahemmin harrastanut käsitöitä, mutta nyt olisi tarkoitus kutoa yhdet tai kahdet villasukat. Aikomus ainakin on kova. Katsotaan sitten, mitä siitä tulee. En ole ikuisuuksiin kutonut villasukkia. Kantapääntekeminen on nyt katsottava uudestaan, jostain ohjeesta, olen sen nimittäin täydellisesti unohtanut!

Kutoa voi myös pipon ja käsineet!

Miksi haluan nyt kutoa ainakin yhdet villasukat?
Vastaus: Haluan osallistua Operaatio Joulunlapsi -hankkeeseen.
Mikä sitten on tämä Joulunlapsi-operaatio? Laitan tähän linkit ja hieman tietoa asiasta:

OPERAATIO JOULUN LAPSI 2011 KUTSUU AUTTAMAAN (Click click)

Pieni lahja on suuri ihme. Tässä ohjeet (alleviivaukset minun):

TEE OMA JOULUPAKETTISI – TÄMÄN OHJEEN MUKAISESTI
1. Hanki tyhjä kenkälaatikko (32 x 18 x 11 cm) ja päällystä se joulupaperilla, kansi ja laatikko erikseen. Tai voit noutaa kenkälaatikkoaihion keräyspisteestä, joita 40 paikkakunnalla. Katso paikat www.patmos.fi
2. Tee lahja TYTÖLLE tai POJALLE.  IKÄRYHMÄT: 2-4, 5-9 tai 10–14 vuotta.
3. Pakkaa valitsemallesi ikäryhmälle näitä tuotteita laatikkoon: 
Kaikille ikäryhmille: hygieniatuotteita: hammasharja ja -tahna, palasaippua, hiusharja tai kampa. vaatteita: pyjama tai poolopaita tai pitkähihainen T-paita sekä pipo, käsineet ja sukat. karkkipussi:  pehmeitä karkkeja (huom! viimeinen myyntipäivä vuoden 2012 puolella). 
Leikki-ikäisille, 2-4 v: lelu: nukke, auto tai pehmolelu.  muuta: värityskirja ja värikynäsarja (myrkytön, ei tussikyniä).
Pienemmille koululaisille, 5-9 v : koulutarvikkeita: lehtiö, värityskirja, värikynäsarja, lyijykyniä, teroitin ja pyyhekumi. muuta: taskulamppu paristoineen (tai ladattava valo, joka toimii ilman paristoja), kiiltokuvia tytöille, tarroja pojille.
Isommille koululaisille, 10-14 v: koulutarvikkeita: kirjoituslehtiö, värityskirja, värikynäsarja, lyijykyniä, teroitin ja pyyhekumi. Laita kynät kivaan penaliin tai pussiin.
muuta: avainrengas, jossa esim. pieni pehmoeläin tai muu koriste,  valokennotaskulaskin ja/tai taskulamppu paristoineen (tai ladattava valo, joka toimii ilman paristoja). 
4. ÄLÄ laita laatikkoon ruokatarvikkeita, suklaata, irtokarkkeja, kynttilöitä, lasitavaraa, saksia, sotaleluja tai pelikortteja, aitoja koruja ja kelloja tai käytettyjä vaatteita.
5.  Voit kirjoittaa lapselle joulukorttiin joulutoivotuksesi romaniaksi (Craciun Fericit = hyvää joulua) tai englanniksi (Merry Christmas). Voit lisätä kuvan itsestäsi tai perheestäsi. Älä lähetä rahaa lahjalaatikon mukana!
6. Sulje valmis laatikko narulla tai kuminauhalla, ÄLÄ TEIPPAA SITÄ KIINNI. Merkitse paketin päälle ikäryhmä.
7. Toimita pakettisi johonkin KERÄYSPISTEESEEN 13.11. mennessä tai POSTITA pakettisi meille hyvissä ajoin, viimeistään marraskuun 21. päivään mennessä osoitteella: Patmos Lähetyssäätiö, PL 86, 00381 Helsinki
LOPUKSI: RUKOILE LAPSEN PUOLESTA, JOKA SAA SINUN PAKETTISI!
Kaikkien Joulun lasten kanssa rakkaudestasi kiittäen   Pirkko ja Juhani Säilä/ Patmos Lähetyssäätiö 
HUOM! Jos et voi pakata kokonaista kenkälaatikkolahjaa, voit silti osallistua keräykseen. Hanki UUSIA tarvikkeita ja vie ne muovikassissa lähimpään keräyspisteeseen tai postita ne Patmos Lähetyssäätiön osoitteella. SINUN LAHJASI TUO LAPSILLE IHANAN JOULUN.  SYDÄMELLINEN KIITOS. 
Juhani Säilä

Kuva: http://www.facebook.com/video/video.php?v=431418224535


Voit myös halutessasi koota pakettisi netissä:
Pojalle
Tytölle

Ohjelinkkejä, jos Sinäkin innostut kutomaan sukkia ja tarvitset ohjeita:
Sukan kantapään kutominen (vahvistettu kantapää)
Varsi
Kantapään kutominen
Teräosa
Sukankutominen

Ei ole liian aikaista aloittaa. Keräyspisteitä on ympäri Suomea. Katso paikkakunnat täältä. Tarkoituus on koota 20 000 pakettia!
Toimita pakettisi johonkin KERÄYSPISTEESEEN 13.11. mennessä tai POSTITA pakettisi hyvissä ajoin, viimeistään marraskuun 21. päivään mennessä osoitteella: Patmos Lähetyssäätiö, PL 8600381 Helsinki
Katso miten apusi auttaa!  (☜ Katso ainakin tämä linkki!)

Asiaan liittyviä sivuja:
http://www.patmos.fi/fi/etusivu/?id=23&selArticle=160
http://www.patmos.fi/fi/patmosaineisto/operaatio_joulun_lapsi_2011/joulun_lapsi_-kummit/?id=497
http://www.patmos.fi/fi/patmosaineisto/operaatio_joulun_lapsi_2011/operaatio_joulun_lapsi_facebookissa/?id=310
http://www.facebook.com/pages/Operaatio-Joulun-Lapsi/143967412301194
http://www.patmos.fi/fi/patmosaineisto/operaatio_joulun_lapsi_2011/?id=304
http://www.joulunlapsi.fi
http://www.patmos.fi/fi/patmosaineisto/operaatio_joulun_lapsi_2011/mika_on_operaatio_joulun_lapsia/?id=90
http://www.patmos.fi/fi/etusivu/?id=23&selArticle=162

Operaatio Joulun Lapsi on kansainvälinen keräys, jonka aloitti Samaritan’s Purse eli Laupiaan Samarialaisen Kukkaro –järjestö Boonessa, Yhdysvalloissa vuonna 1993. Järjestöä johtaa Billy Grahamin poika Franklin Graham. Vuonna 2010 lahjapaketteja jaettiin  8,2 miljoonalle lapselle yli sadassa maassa.
Patmos Lähetyssäätiö on keräyksen virallinen edustaja Suomessa ja Patmos tuli keräykseen mukaan vuonna 1995.
Viime vuonna veimme runsaat 12 000 lahjapakettia lapsille, jotka asuvat Moldovassa ja Romaniassa.Vuoden 2011 keräysaika on 3.10. - 21.11.2011.
Patmos Lähetyssäätiö tekee työtä Romanian köyhissä kylissä ympäri vuoden. Tämän vuoden joulukeräys on kohdistettu Romanian köyhissä kylissä ja kaupunkien laitamilla elävien köyhien lasten avuksi. Useimmiten nämä köyhät ovat romaniperheitä.
Lahjat pakataan kenkälaatikon kokoisiin laatikoihin. Tyhjiä kenkälaatikoita voi kysyä kenkäkaupoista. Lahjat voit pakata myös pakettiaihioihin, joita saa keräyspisteistä, joita on 42 paikkakunnalla, eri puolilla maata. Valmiit lahjapaketit voi palauttaa keräyspisteisiin marraskuun 13. päivään mennessä. Sen jälkeen noudamme lahjapaketit varastoomme, jossa ne tarkastetaan ennen rekkaan kuormaamista. Pakkausohjeissa kerrotaan mitä lahjapaketteihin toivomme laitettavan. Postissa pakettien viimeinen toimituspäivä on 21.11.2011. Paketit postitetaan osoitteella Patmos Lähetyssäätiö, PL 86, 00381 Helsinki.
Lasten Ystävä Jeesus joulukeräyksemme siunatkoon.
Kiitollisin mielin,
Pirkko ja Juhani Säilä
Tutustu asiaan myös katsomalla aikaisempien vuosien linkkejä:
http://www.patmos.fi/fi/?id=36&topic=7

9 kommenttia:

 1. Hienoa että olet tuossa mukana:)

  VastaaPoista
 2. Blogissani olevan kommenttisi johdosta kävin Toiviomatkojen sivuilla ja näinkin,että oli tosiaankin hurjan kallista kun oli ryhmänjohtaja mukana,mutta kun oli vain suomalainen opas ohjelmassa niin hinta oli melkein puolet halvempi ja kun ottaa omatoimimatkan hotelleineen,niin ei hinta edes mikään kamalan kallis edes ollut,Näköjään ryhmänjohtajan mukanaolo korottaa hintaa tuntuvasti....

  VastaaPoista
 3. Vaikka koskaan kaikille ei riitäkään, niin on hyvä antaa jollekin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä kirjoituksesta. En ollut keräyksestä aiemmin tietoinen. Täytyypä miettiä pieni paketti lapsoselle annettavaksi. Ihana ajatus <3

  VastaaPoista
 5. Yaelian, tähän keräykseen, jos mihin kannattaa osallistua! Jos on mahdollisuus, voi tehdä useammankin paketin.

  Matkustaminen on aina kallista, mutta ehkä joskus voin vielä tehdä tuonkin unelmieni matkan, vaikka en osallistuisikaan millekään valmismatkalle! :) Nyt maksan asuntolainan ensin pois.

  VastaaPoista
 6. Pocahonka, hienoa, että huomasit postaukseni. Joku pikkuinen tulee Sinun joulupaketistasi tosi onnelliseksi!

  VastaaPoista
 7. Ihana keräys.
  Olet kultinen kun laitoit tänne.
  siunausta työllesi.

  VastaaPoista
 8. sylvi, tuo keräys voi olla menossa Ruotsissakin, jos vaikka haluat osallistua. :)

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.