Kahvimaistiaisissa

Su 10.3.2012

Perjantaina kävin Stockkalla kahvimaistiaisissa. Tosin en mennyt varta vasten kahvimaistiaisiin, mutta poikkesin samalla sielläkin. En juo usein kahvia ja silloinkin yleensä Lattea tai Cappuccinoa. 
Huomasin taas kerran, etten todellakaan pidä tavallisesta kahvista, kun joku laite-esittelijä tarjosi minulle pikkumukillisen "tavallista" erikoiskahvia. Sillä erikoiskahvejahan siellä maisteltiin. Sain mukillisen Cappucinoa toiselta esittelijältä ja siitä kyllä tykkäsinkin.

Kuva: © Marleena
Laitteita oli esillä valtavat määrät vaikka minkä kokoisia ja näköisiä. Myös kahvikirjoja ja termoskannuja. Kaikki hienot laitteet olivat tavallisia perheitä varten, eivät siis firmoihin varsinaisesti tarkoitettuja, vaikka hinnat olivatkin muutamasta satasesta tonneihin. Tarjoushintoja kaikki kuulemma kuitenkin. Minä kyllä pärjään hellan, vedenkeittimen tai tavallisen kahvinkeittimen kanssa näissä kahviasioissa. ;D

Tämän tytön esittelemistä laitteista sain mukillisen hyvää Cappuccinoa. Kuva: © Marleena
Jos joskus haluan Cappucinoa, keitän vettä ja tipautan mukiin puolet valmiista Cappucinoannospussista (en pidä kovin vahvasta) ja kaadan kuumaa vettä päälle. Jos hyvin sattuu lisään vielä hiukan kevytkermaa joukkoon ja hyvää tulee. Ei siinä sen kummempia laitteita tarvita. Isommallekin joukolle tämä tarjoilu on onnistunut vallan hyvin ja myös murukahvin muodossa. Tai sitten tarjoan suodatinkahvit.

Jonkun miespuolisen sitkeän myyntitykin kanssa tosin heitin hieman huulta ja lupasin palata asiaan, jos sattuu Lotto-voitto nyt kohdalle. Ja todellakin vein lauantaina kaksi riviä Lottoa vetämään. En ole vielä tarkistanut, miten kävi. Vaikka olisi tullut isompikin potti, tiedä häntä. Oli jaossa nimittäin 1,5 miljoonaa euroa. Minulla on semmoinen veikkauskortti, joten voiton pitäisi automaattisesti siirtyä tilille. :) Olisihan se hienoa, jos saisin vihdoin tuon asuntolainan kuitattua pois.

Kuva: © Marleena
Suklaaesittelyäkin mainostettiin kovaäänisen kautta ja olihan siellä Argos-hallissa näkyvillä suklaatakin. Onnenpyörällä onnekkaat jopa voittivat suklaalevyjä. Maistiaisia ei suklaasta ollut. Harmi. ;)

Kuva: © Marleena
Ja olihan siellä Paula-tyttökin paikalla.

Syy siihen, miksi oikeastaan "eksyin" tuohon kahvilaitteiden esittelyyn oli kadun näyteikkunan omituinen toteemipatsas, (Edit:) härveli, jota jalusta pyöritti koko ajan ympäri. Se oli siinä Stockmannin ikkunassa, missä tavallisesti on se jouluikkuna jouluaikaan lapsille. Tältä tuo härveli näytti:

Iittalan lautasia yms. Kuva: © Marleena
Ja ikkunassa oli teksti, että Argos-hallissa on Iittala-astioiden näyttely. Ainakin niin tuon ikkunatekstin ymmärsin. Argos-hallissa ei kuitenkaan ollut kuin yhdessä kohdassa muutamia Iittalan astioita. Ehkä luin tekstin huolimattomasti ja tuo näyttely onkin vasta tulossa.

4 kommenttia:

 1. Viime vuonnakin oli kahviin liittyvä juttu Argos-hallissa,ja silloin olinkin juuri Helsingissä:) Hieno juttu tuossa viimeisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo härveli pyöri myös ympäri koko ajan. En huomannut kirjoittaa sitä tuohon tekstiin. Pitäisiköhän lisätä?

   Poista
 2. Onpa siellä ollut hienot kahvi ja suklaa kekkerit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvilaitteiden myyntiä. Pienet messut siis.

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.