Amelia, nainen ilmailun historiasta

La 24.3.2012

Tulin tänään katsoneeksi elokuvan Amelia. Elokuva kertoo naisesta, joka on tehnyt ilmailun historiaa ja ajanut naisten tasa-arvoisuutta myös lentäjinä. Se on eräänlainen dokumentti, kuviteltu sellainen. Tässä traileri:Trailer katsottavissa myös eri laitteilla tästä linkistä http://www.dvdplaza.fi/trailerit/nayta.php?sid=1460

Itse elokuva oli minusta tylsä. Mukaan oli ympätty tietysti romantiikkaa nyyhkyleffan tapaan. Itse asiassa elokuvassa vain lennettiin. Jos ei ole kiinnostunut siitä, miltä vanhat lentokoneet ehkä näyttivät, elokuvassa ei ole mitään mielenkiintoista. Lopunkin arvaa, vaikkei tietäisikään mitään semmoisesta henkilöstä kuin Amelia Mary Earhart. Ensi-ilta oli 23.10.2009.

Amelia Mary Earhart oli yhdysvaltalainen ilmailun uranuurtaja ja ensimmäisiä naispuolisia lentäjiä. Hän katosi Tyynellämerellä heinäkuussa 1937 yrittäessään maailmanympärilentoa. Tämä elokuva on kertomus hänen elämänsä ja uransa eri vaiheista. http://www.dvdplaza.fi/leffakanta/nayta.php?sid=11687

Oikeastaan katsoin elokuvan kokeeksi sivulta http://ilmaisetleffat.w2.fi/?cat=82, koska olin antanut itselleni kertoa, että netissä on joitakin sivustoja, joista voi katsoa ilmaisia elokuvia. Tässä sivustossa  elokuvissa on myös suomenkielinen tekstitys.
Olen pitkän saksan lukija eli englantini ei ole paras mahdollinen, joten mielelläni käytän tekstitystä apuna. Saksalaisiakaan elokuvia en pysty ilman tekstitystä kunnolla seuraamaan, sillä olen niin harvoin joutunut käyttämään saksankieltä, että se on melkein unohtunut.


No, tuo henkilöhän on historiaa ja tiedot hänestä jopa jonkinlaista yleissivistystä, joten menköön tuo elokuvaan käyttämäni lähes kaksituntinen Seppo-serkkuni kunniaksi. Olimme lapsuuden ikätovereita ja paljon yhtaikaakin hoidossa mummon luona ihan pikkuisina kumpikin. Seppo on tehnyt kovan uran lentokapteenina yms.


Olen mitä ilmeisimmin väärää kohderyhmää. En millään päässyt elokuvaa katsoessani näihin ekstaaseihin, joita sanoja Levykauppa käyttää ylistäessään tästä elokuvasta tehtyä dvd:tä:
Kaksinkertainen Oscar®-voittaja* Hilary Swank tekee unohtumattoman roolin Amelia Earhartina, legendaarisena amerikkalaisena naislentäjänä, joka huimapäisesti lensi historian siiville. Richard Gere tähdittää elokuvaa hänen karismaattisena liikekumppaninaan ja rakastavana aviomiehenä, George Putnamina. Kunnianhimon ja rakkauden yhdistämina, heidän kaiken kestävää avioliittoaan ei pysty rikkomaan Amelian päätös lentää – eikä hänen intohimoinen suhteensa Gene Vidaliin(Ewan McGregor). Riipaisevaa draamaa, sytyttävää romantiikkaa sekä eeppistä seikkailua sisältävä Amelia salpaa sielun ja nostattaa mielen uusiin korkeuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.