Flunssaisia ajatuksia Ylestä ja elämästä ;)

Kuva:© Marleena
Maanantai tapaninpäivä 26.12.2011

Niin se meni sitten taas kerran joulukin. Kuvittelin jopa paranevani flunssasata jouluksi, kun aloitin sairastelun ajoissa eli viikkoa ennen jouluaattoa, vaan eipä vain. Aatonaattona kävin sentään kaupassa hakemassa jotain muonaa. Ehkä olisi pitänyt raahautua terveysasemalle, mutten jaksanut.

Vietinkin sitten koko joulun Heli Laaksosen ohjeitten tapaan Joulupatjalla:



                                                                     JOULUPATJA

eli ohje kummottos viätetä hiano joulu

1. Raahata parisänkyn patja huusholli suurimma huane lattial.
2. Kasata patjan pääl paketei, tyynyi, kirjoi, kaukosäätimi ja hyvä ruakka.
3. Laiteta ovi hualellisest lukku ja puhelimet piironki alalaatikko.
4. Ruveta lojuma patjal lempi-ihmiste ja –eläinten kans.
5. Maata, syärä ja hihitetä 3-7 vuarokaut. Nousemine ja murhettumine
on kiället.
6. Nousta virkusenas ylös kohre uut vuat.

-Heli Laaksonen-

Tosin tarkemmin sanottuna omassa petissäni omalla patjalla seuranani tosin vain lempieläimeni Mikku-kissa, ei kaukosäädintä (koska minulla ei täällä kaupungissa ole televisiota), ei kirjojakaan (lukuhaluton olo). Ovi kyllä lukossa, siis ulko-ovi kuten yleensäkin, puhelin melkein koko ajan äänettämällä, jonkin verran ruokaa, tyynyjä ja läppäri.

Yskiskellen soitin pari pakollista puhelua. Erehdyin vielä unenpöpperössä vastaamaan yhden kaukaisen ystävän puheluun ennen kuin älysin laittaa kännykän äänettömälle. Tämä ystäväni oli ääneni vuoksi ehdottomasti sitä mieltä, että minun pitäisi heti lähteä lääkäriin, sillä hän arvioi minulla olevan vähintään keuhkoputkentulehduksen (ja keuhkokuume tulossa). Oman arvioni mukaan en jaksanut suorittaa kyseistä operaatiota jouluaattona, joten siirsin asian pyhien jälkeiseen aikaan. Eli jos huomennakin olen omasta mielestäni lääkäriä vaille, niin sinne sitten. Kaupassa on ainakin pakko käydä, kun muonavarasto sisältää enää suunnilleen sen, mitä kuvassa näkyy. Siis mustaviinimarjamehua, piparkakkuja ja flunssalääkettä.

TV-sarjasta Ylpeys ja ennakkoluulo
Enimmäkseen kyllä olen vain nukkunut. Kuumetta en ole viitsinyt mitata. Yle Areenasta katsoin sentään koko kuuden jakson sarjan Jane Austenin romaanista Ylpeys ja ennakkoluulo. Kolme ensimmäistä jaksoa olivat tylsiä, pelkkää tyhjänpäiväistä ylellistä joutavuutta ja säätyläisten joutenoloa, kolmessa viimeisessä jaksossa oli jotain kiinnostavaakin. Toinen päähenkilöistä oli näyttelijä Colin Firth, josta pidin erityisesti elokuvassa Kuninkaan puhe. Naispääosan esittäjän kestohymy kolmessa ensimmäisessä sarjassa alkoi kyllä jo kyllästyttää, vaikka Jennifer Ehle osaa näytelläkin. Kannattaa katsoa, jos Jane Austen kiinnostaa. Katseluaikaa on vielä 5 vuorokautta: http://yle.fi/ohjelmat/432558

Täältä voi lukea kyseisestä sarjasta lisää: http://saraseeeni.blogspot.com/2010/01/ylpeys-ja-ennakkoluulo.html
Jonkinlaisina sarjoina tai elokuvasovituksina olen tuon kirjan dramatisoinnin nähnyt monta kertaa, en kuitenkaan tätä tv-sarjaa, vaikka sekin on mennyt televisiossa jo aikaisemmin. 

Tuotanto: BBC
O: Simon Langton
N: Jennifer Ehle, Colin Firth, Adrian Lukis, Alison Steadman, Benjamin Whitrow, Susannah Harker, Julia Sawalha, Lucy Briers, Polly Maberly, Crispin Bonham-Carte, Anna Chancellor.
http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/ylpeys-ja-ennakkoluulo

Minullahan ei ole televisiota ja Yle Arenastakaan en ole oikeastaan mitään katsellut ennen kuin nyt kuluvana syksynä jotain joskus. No, lupamaksukin räpsähtää veroina kaikille Suomen kansalaisille vuonna 2013, joten voin jo siis hyvällä omallatunnolla sitten katsella tietokoneenkin kautta tv-ohjelmia niin paljon kuin huvittaa (yleensä se on ollut noin kerran kuukaudessa), koska tuskin vuonna 2013 katson sen enempää. Jos mietin tämän vuoden katselujani, niin olen kaiketi katsonut yhden ohjelman tai 1,5 ohjelmaa korkeintaan kuukautta kohti kuluneena vuonna.


http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/12/1461201/yle-vero-sai-hyvaksynnan---voimaan-2013
En olisi tarvinnut tv:tä, koska nykyisin saa elokuvan kuin elokuvan ostaa dvd:nä, melko pian uudetkin. Ja elokuvateatterissakin on välillä mukava käydä. En välitä uutisista, en säätiedotuksista, en dokumenteista, joten olisin mieluummin nähnyt, että Yle Areenakin olisi muuttunut maksulliseksi ja jos olisin sitten halunnut sitä käyttää, olisin maksanut siitä. Valvonta ei olisi ollut vaikeaa, jos olisi otettu maksullinen kanava-systeemi käyttöön Yle-ohjelmissakin.

Mielestäni on väärin, että jokainen maksaa ylemaksun, vaikka se on muka porrastettu tulojen mukaiseksi. Siis perhe, jossa molemmat vanhemmat käyvät töissä ja tienaavat tuon vaaditun 20 000 vuodessa, maksavat kumpikin täyden 140 euroa ja jos vielä joku lapsistakin asuu vielä samassa kodissa ja tienaa saman verran, niin häneltäkin menee tuo 140 euroa veroina.

En usko, että pakollinen ylevero lisää omaa TV-katseluani erityisemmin. Ehkä kuitenkin alan taas katsoa Sydämen asialla -sarjaa silloin tällöin (kun kerran on pakko maksaakin). Se meni usein juuri siihen aikaan, kun odottelimme tytön kanssa eristyshuoneessa hänen hoitojensa alkamista. Sairaalassa ei ollut muuta tekemistä, siis minulla, odotellessani tyttöä, kuin katsella TV:tä. Ei niissä paineissa mitään järkevää jaksanut tehdä, ei edes lukea kirjoja. Korkeintaan ratkoin sudokuja.

TV-katselu ei kuitenkaan kauheasti kiinnosta, joten tuntuu kummalliselta, että se on nyt tavallaan pakollista, koska siitä joutuu maksamaan. Ylimääräinen korvamerkitty vero. Ei luulisi olevan vapaan maan touhuja. Maksamme tosin teitten kunnossapidosta, koululaitoksen ylläpidosta jne. Mutta ne sisältyvät maksamiimme veroihin. Nyt tulee lisäveroa useimmille toistasataa euroa! Se on kova veronkorotus useimmille (ainakin minulle ja varsinkin, kun on maksettava asiasta, jota en lainkaan tarvitse ).
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/12/1461201/yle-vero-sai-hyvaksynnan---voimaan-2013

Mihin Yle tarvitsee noin paljon rahaa? TV:n tullessa Suomeen 1950-luvulla ei ollut kuin yksi kanava ja henkilökuntaakin hieman vähemmän. Mitä Suomi tekee valtaisalla Ylellä? Mitä teemme lukuisilla TV-kanavilla? Miksi pitää olla kaikkien YLE? Laatu ylös, ylimääräiset porukat ulos!

"Yle-verolla on tarkoitus kerätä vuonna 2013 Ylelle yksityisiltä henkilöiltä 480 miljoonaa euroa ja yrityksiltä 22 miljoonaa euroa, eli yhteensä 502 miljoonaa euroa."
(MTV3)

JOS KAIKKIEN PITÄÄ MAKSAA, MAKSAKOOT SITTEN SUURITULOISET ENEMMÄN!  Mutta ei kyllä tämän taulukon mukaan siltä näytä. :)

3 kommenttia:

  1. Koit paranttua, jotta taas jaksat ahertaa ja mukavaa vuoden loppua.

    VastaaPoista
  2. Älytön vero;ja vielä noin kalliskin! Täysin epäoikeudenmukainen,koska kaikki joutuvat maksamaan,vaikka eivät katsoisikaan televisiota.*Ja paranemisii!

    VastaaPoista
  3. sirkis ja Yaelian, kiitos teille! HYvää vuodenvaihdetta!

    VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.