Jouluntuoksua ja rauhallisia joulunalushetkiä!

Ma 19.12.2011

Äitini rakasti kukkia. Hänen jouluunsa kuului mm. suuri ja kaunis punainen  jouluamaryllis eli jaloritarinkukka. Totuin itsekin siihen niin, että tuntuu nyt melkein orvolta, kun sen taas muistin enkä ole sitä pitkään aikaan jouluisin hankkinut. Vaikka en minä ole tuota kukkaa muistanutkaan moneen vuoteen, kun äidin ja tyttären kuoleman jälkeen omat jouluvalmisteluni ovat muuttuneet melkein olemattomiksi.

Joinakin vuosina äitini kasvatti itse myös jouluksi tulppaaneja, joista hän sitten teki nättejä asetelmia ystävilleen. Olen huomannut, että tulppaani on jäänyt nykyisin joulukukkana hieman syrjään. Muistan myös nähneeni joskus jouluasetelmissa kieloja.

Kuva: © Marleena
Katselin noita komeita jouluamarylliksia kaupoissa viime viikolla ja huomasin, että joulumyyntiin on tullut mukaan sekä vaaleanpunainen että valkoinen jouluamaryllis. Ovat voineet olla myynnissä jo monena jouluna. En vain ole huomannut. Äidin poismenosta on jo seitsemän vuotta, enkä ole itse vienyt tuota kukkaa lahjaksi kenellekään tänä aikana enkä ostanut kotiinikaan. Hinta näytti keskustan kukkapisteissä olevan kolmenkympin paikkeilla.
Kuva: © Marleena
Komeita ja kauniita kukkia nuo ovat väristä riippumatta. Ehkä pidän kuitenkin eniten tuosta tummanpunaisesta. Valkoinen ei oikein ole minun makuuni joulukukkana, mutta varmasti se antaa juhlan tunnun muuten värikkääseen joulupöytään.

Kuva: © Marleena
Perjantaina huomasin Rautatieaseman kukkakioskilla minulle tuntemattoman kukan, joka kyllä hyvin sopii jouluun, vaikka itse pidänkin paljon noista perinteisemmistä kukista:

Kuva: © Marleena
Tai ehkä on väärin nimittää tuota kukaksi, sillä marjojahan nuo punaiset pallot selvästi jo ovat!

Lämpöistä joulumieltä ja jouluntuoksua omiin jouluvalmisteluihinne!

EDIT: Ohje jouluamarylliksen kasvattamiseen vaikka jouluksi 2012:
http://www.yhteishyva.fi/piha_parveke/tee_itse/jouluamarylliksen_kasvatus/fi_FI/jouluamarylliksen_kasvatus

2 kommenttia:

  1. Minä rakastan valkeita kukkia vaan ostin myös jouluksi punaisen Amarylliksen. Noita punaisia marjaisia kasvejä olisin halunnut mutta ei löytynyt. Viimevuonna oli yksi sellainen, nimeä en tiedä.

    VastaaPoista
  2. Rakastin ennen valkoisia kukkia, vaan äidin ja tytön hautajaisten jälkeen ne ovat ruvenneet tuomaan aina vain hautajaiset mieleen.

    Tuo "marjainen" kukka on varmaan hyvä tuliainen, koska se ei kaiketi tuoksu! Ja käy siksi kelle vain, allergisillekin.

    VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.