Öisiä näkymiä Helsingistä joulukuussa 2011

Kuva: © Marleena
Ma 12.12.2011

Vuoden pimein aika. Aamulla töihin lähtiessä on pimeää ja kotiin tulessa hämärä on juuri painumassa pimeän puolelle.

Ilman jouluvaloja kaikki olisi todella mustaa. Perinteinen joulukatu uhmaa valoillaan myös lähestyvää yötä. Jo kello 16 on niin pimeää, ettei tiedä muusta kuin ihmisvilinästä, että ei vielä ole yö.

Kuva: http://www.viastar.fi/Aurinko_nousee_laskee/Helsinki
 Kun päivällä ei ole pituutta kuin vajaat kuusi tuntia ja sekin kaamoksen hämähyssyä ja yön pituus on yli 18 tuntia, niin enimmäkseen nukuttaa. ;D


Senaatintorilla on valtava määrä markkinakojuja, jotka illan hiljentyessä yöksi näyttävät pelkiltä tylsiltä laatikoilta:

Kuva: © Marleena
Joulukatukin näyttää aivan autiolta, kun kaupat ovat sulkeutuneet ja yö lähestyy.

Kuva: © Marleena
Myöhäisiä kulkijoita voi kuitenkin nähdä pysähtyneinä Stockmannin jouluikkunaa katselemaan. He ovat kuitenkin jo aikuisiksi kasvaneita lapsia.

Kuva: © Marleena
Ikkunan edus on päivän ja illan mittaan ollut kansoitettu pikkuväen toimesta, ja myös aikuisten myöhäisiltojen kävely suuntautuu usein juuri näille kulmille.

Täällä Suomen pääkaupungissa värjöttelemme nollakeleissä tai pienen pienissä pakkasissa ja saamme vain säätiedotuksia muitten maitten helteistä ja tulipalopakkasista:

Kuva: http://www.foreca.fi/0
Australiassakin taitaa olla talvi, kun lukemat näyttävät vain suomalaisia hellelukemilta. :)

Ja sitten näin Helsingissä:

Kuva: http://www.foreca.fi/0


Kuva: © Marleena

4 kommenttia:

 1. Kaunista ja hiljaisen näköistä. Helsingissä ja sen ympäristössä on ympärivuorokauden niin sanottu taustakohina. Sen tajuaa juuri parhaiten yöllä, kun pitäisi olla hiljaista koska nukutaan. Kaikki ei nuku joku liikkuu tai tulee ja menee töihin.

  VastaaPoista
 2. Helsingissä käydessäni viime lauantaina ilma oli tosi kauhea. Yhden ainoan sateisen ja pimeän kuvan sain napattua joulukadulta.Tosin se ei kovin jouluselta näyttänyt.Tämä pimeys tosiaan väsyttää, vain valosina hetkinä jaksaa tehdä jotakin. Joulun jälkeen sitten taas alkaa valostua ja aletaan taas kevättä odottelemaan.Kyllä on Venäjällä kylmiä paikkoja!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia olet ottanut.
  Valot tekevät kaupungista tunnelmallisen näköiseksi.
  Helsinki on kaunis kaupunki, mutta kylmä näin talvella.
  Suurkirkko ottaa aina meidät kauneudellaan vastaa kun laivalla tulemme suomeen.

  VastaaPoista
 4. sirkkis, Helsinki ei nuku koskaan!

  Pia, sellaista myrskyä kuin viime viikonloppuna ei olekaan ollut taas aikoihin.

  sylvi, Helsinki on todellakin kaunis kaupunki. Täällä kun asuu, ei aina tajua sitä tottumukseltaan.

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.