Lähde ilmaiselle joulumatkalle maailman taidemuseoihin

Su 4.12.2011

Kuva: Google Art Project
Joskus nuorempana vuosia sitten minullakin, kuten olen kuullut jonkun toisenkin kertovan, oli kauhea hinku paeta joulua. En tiedä, mistä se johtui. Tai kun tarkemmin ajattelen, tiedänkin. Luulen sen johtuneen siitä, että minulla ei siihen aikaan ollut perhettä, ei lapsia, koira taisi olla... Olin fakkiutunut ajattelemaan joulua perhejuhlana jne. Äidilläni oli oma uusperhe, sisarellani myös oma perheensä. Olin eronnutkin juuri äskettäin enkä nähnyt joulua sellaisena juhlana kuin nykyisin siitä ajattelen. Halusin matkustaa jonnekin, missä en tuntisi itseäni yksinäiseksi, missä olisi muuta ajateltavaa kuin ns. perhejoulu.

Nykyisin olen kai hitusen parantunut itsekeskeisyydestäni eikä ajatteluni enää pyöri niin kiinteästi oman napani ympärillä, koska minusta joulu tuo kivaa vaihtelua ainakin suomalaiseen talveen ja valoillaan ja touhuilullaan virkistää pimeää kaamosta. Kaupallisuuteen ei ole pakko mennä mukaan eikä minulla asuntovelkaisella oikein siihen ole mahdollisuuttakaan! :D En ole pahemmin kateellinen niille, jotka juhlivat joulua kenties yli varojensa, vaikka kiva tietysti olisi joulun kunniaksi ostaa hieman parempi tietokone, parempi puhelin, uusi takki, uusi käsilaukku, uusi juhlamekko, uudet verhot, laiskanlinna lukunurkkaan, uusi ... No niin, kyllähän sitä olisi kiva vaikka mitä, mutta itse asiassa en minä tuota kaikkea kauheasti kaipaa. Tulen toimeen ilmankin tai entisisillä.

Näin jouluaikaan oma elinympäristöni, oma kotikaupunkini, tarjoaa ilmaisia elämyksiä vaikka millä mitalla. On joulukatua, jouluisia tapahtumia, jouluilmettä ja vaikka mitä muutakin suunnassa jos toisessa. Joten on enemmän kaikkea, mitä ehtiikään. Jos taas voisin viettää joulun maalla, niin sekin olisi upea juttu ja sillä olisi varmasti paljon annettavaa. Huomaan oppineeni näkemään asiat valoisammin kuin vuosina, jolloin olin joulun alla paniikissa lähtemään minne vain muualle. Ja lähdinkin silloin. ;)

Jonkun joulumatkan voin ehkä tehdäkin, ainakin virtuaalisesti. Suosittelen tässä nyt samaa teillekin. Kiinnostaisivatko taidematkat  New Yorkiin, Lontooseen, Berliiniin, Madridiin, Washingtoniin, Moskovaan, Pietariin, Amsterdamiin, Prahaan...? Ei siis tai vaan vaikka kaikkiin? Se on ollut mahdollista jo pitemmän aikaa linkistä http://www.googleartproject.com/
Voit katsella yksittäisiä taideteoksia tai kuljeskella museoiden käytävillä ja kaupunkien kaduilla. Tekniikka tosin vaatii pientä harjoittelua, että saat näkymistä irti sen, mitä haluat.Jossain näistä taidemuseoista olen ihan fyysisesti käynytkin ja muutamiin toivon joskus pääseväni vielä oikeasti käymäänkin. :)

Kurkkaapa, miltä Versailles näyttää ulkoa katsellen tai kulje Amsterdamin katuja!
http://www.googleartproject.com/museums/vangogh
http://www.googleartproject.com/museums/versailles
Taidematkan voi tehdä joulukiireiden keskellä tai koska vain nyt tai myöhemmin. Mukavaa joulunalusaikaa!

7 kommenttia:

 1. Kiitos linkeistä! Olen toisaalta helpottunut ettei täällä ole mitään jouluhässäkkää eikä muutakaan,mutta kaipaan joulua edeltävää tunnelmaa kaikkine valoineen ja koristeineen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanista linkeistä. Olen niissä aiemminki vieraillut , vaan aina yhtä ihanaa.

  VastaaPoista
 3. Kokeilu: Pystynkö kommentoimaan blogiani Blogivirran kautta.

  VastaaPoista
 4. Yaelian, Helsingissä on mielestäni aina menossa joku hässäkkä, joten joulu menee siinä samassa vilinässä. Toisaalta joulussa on muuhun verrattuna paljon mukaviakin juttuja. :D

  VastaaPoista
 5. sirkkis, netti on avannut paljon uutta ihmisille!

  VastaaPoista
 6. Aika helppoa matkustusta :)

  VastaaPoista
 7. isopeikko, kyllä vaan ja matkan rasitukset jäävät kokematta. ;D Mutta ehkä rakko kantapäässäkin olisi mielenkiintoisempaa katsella tauluja kuin vain näin virtuaalisesti. :) Vaan hyvä näinkin!

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.