"Laiska töitään lukee..."


6.5.2011


Liikaa töitä? Suoraan sanoen olen viime aikoina ollut kauhean uuvuksissa. Sanotaan, että laiska töitään lukee... Minulla ei ole edes lueteltavaa. Juuri ja juuri selviän normaalista työpäivästä. :) Blogiakaan ei jaksa kovin usein kirjoittaa. Lienee jonkinlaista kevätväsymystä.
Muistan, miten lapsuudenkodissamme Salonmummoni (nimitys tulee siitä, että hän asui Salossa, ennen kuin tuli meille asumaan ja meitä lapsia hoitamaan) piti aina huolta, että aika ajoin hörpättiin semmoisesta apteekista ostetusta pullosta, jossa oli jotain ns. rautaliuosta. Oliko rohdon nimi oikeasti Rautaliuos, en muista, mutta anemiaa vastaan sillä kuitenkin taisteltiin. Ja sitten piti syödä kerran viikossa maksapihvejä, joita hän meille paistoi. Nykyisin maksaa pidetään epäterveellisenä, koska siinä on kaikkia jäämiä eläimille syötetyistä hormoneista ja ties mistä.
Täytyypä käydä luontaistuotekaupasta ostamassa nyt pullo jotain eliksiiriä, että jaksaa kevään viimeiset viikot ennen kesää. Vitamiinipuutetta tuskin poden, koska monivitamiineja on tullut aina välillä popsittua.

Salus Floravital 500 ml"Suomalaisessa ravintosuosituksessa suositellaan raudan määräksi aikuisille 9 mg 1000 kcal (kilokaloria) kohti. Raudan kokonaissaannin ei tarvitse ylittää 18 mg päivässä." (Raudanpuuteanemia) 
Toisaalta syön kyllä monipuolisesti mielestäni, tosin pääasiassa kouluruokaa, jota on viime aikoina haukuttu tosi huonoksi ja paljon lisäaineita sisältäväksi. Olen joskus ostanut Floradixia. Se on jotain rautayrttijuomaa. Taidanpa kokeilla, olisiko siitä nyt apua. Tosin en ole varma, jos se, mitä olen joskus ostanut, olikin Floravitalia. Onkohan niissä eroa?

Kovin kylmää on ollut pari viime viikkoa. Saa nähdä, millainen kesä tulee. Melkein pitäisi ottaa talvitakki taas käyttöön. Eilenkin tuntui, että kylmä tuuli tunki kevättakin läpi luihin ja ytimiin asti.

4 kommenttia:

 1. Useimmat meistä väsyy näin keväällä ja toiset syksyllä. Väittävät viisaat jotta sillä on jotain tekemistä meidän hormooneissa. Reagoimme ilmoihin ja valoon. Tuntuu kuin ei pystyisi mukana ja sitten astuu väsymys kuvioihin. Itse olen juuri tuollainen normi-ihminen. Yritän varautua ja aika hyvin onnistunki . Syön lisäravinteena ympäri vuoden c-vitamiinia max määrän. Uskon siihen kuin pukki sarviinsa. Piristy ystävä kyllä se päivä paistaa ;)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä! Keväällä muistan olleeni aina normaalia väsyneempi. Muistan lapsuudesta,että sitä maksan terveellisyyttä toitotettiin,ja sitä oli aika usein tarjollakin.Nyt en voisi edes katsoa sitä...
  Toivottavasti ilmat teillä pian lämpenevät!

  VastaaPoista
 3. sirkkis, kiitos! Kyllä varmasti aurinko päistaa vielä tähän risukasaankin. Pitänee katsoa, että tulee joka päivä otettua ne ravintolisät ja vitamiinit, joita kyllä olen pitkin kevättä napostellutkin, tosin pienin tauoin.

  VastaaPoista
 4. Yaelian, tänään on ollut jo paljon lämpimämpää, joten ei onneksi tarvitse ottaa talvitakkia enää käyttöön. Ostin Floradixia, eiköhän tuosta yrttijuomastakin jotain apua ole siitäkin.

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.