Kiroilusta tullut muotia?

Kuva: ClipArt
Maanantai 16.5.2011

On jotakin, mitä en jaksaisi enää millään kuunnella. Se on nuorison v-tyyli, jatkuva kiroilu, ärräpäiden käyttö, sen itsensä pahan paikalle jatkuva kutsuminen ja huutelu. Olen yrittänyt tukkia korvani asialta, yrittänyt olla huomaamatta kiroilevia siilejä ynnä muita kummallisuuksia, joista on tullut muoti-ilmiö. Vaan minne pakenet näitä ruokottomuuksia, joilla aikuisetkin jatkuvasti saastuttavat ympäristöään?
Muistan joskus lukeneeni jostain tenttimästäni oppikirjasta, että sanasaasteen yletön käyttö kertoo jonkinasteisesta henkisestä sairastumisesta. Opettajan koulutukseni tosin annettiin monien mielestä joskus antiikin aikoina ja alan kohta itsekin olla antiikkia. :)

Hyviin tapoihin on mielestäni aina kuulunut itsehillintä, jota olen eri asteisella onnistumisella yrittänyt itsekin opetella. Myös suun hallintaa olen puhetyöläisenä koittanut jatkuvasti pitää yllä. En sano, että olisin aina vienyt voiton kotiin. Nykyisin kuitenkin saan kuunnella suu auki radiosta korviin tunkevaa sanasaastaa, televisiosta sitä tulee, kirjallisuus suorastaan viljelee... HUH!

Miksi hyvien asioidenkin puolesta pitää kiroilla? Auttaako se? Ovatko ihmiset tulleet niin kovakorvaisiksi, etteivät kuule ilman voimasanoja? Alatyylisten sanojen yletön käyttö puistattaa.

3 kommenttia:

 1. Täältä tämä antiikin aikana valmistunut kansankynttilä huutaa, että AMEN! Allekirjoitan jokaisen sanasi. Eräskin radiokanava juontajineen ei saa kerrottua ainuttakaan "hauskaa" juttuaan ilman voimasanoja. Nuoret todistavat rakkauttaankin v-korostuksin. Huh. Ja huh. KAikki on mennyt vinksin vonksin. Miten tässä näin on käynyt?!

  VastaaPoista
 2. Sinä kirjoitit juuri niin kuin minäkin ajattelen. Minusta se ettei saa sanomaansa muuten perille kuin kiroa präiskien. Todistaa , että henkilön ajatus maailma on maailman turkuuksissa, ei maailmassa läsnä olevana ihmisenä. Kamalinta ovat aikuiset hyvin koulutetut naiset ja miehet,jotka eivät hallitse kielenkäyttöään. Jokaisen ihmisen on vain harkittava sanojaan. Minä olen niin vanha, että koen nuorten kiroilun inhottavuutena ja varsinkin kun olen nenätysten. Olen jopa FB'ssä poistanut henkilöitä sivuiltani joitka kirjoittelevat ylettömästi kirosanoja. Kiva kun ajattelet , elämä ilman kiroilua on vain oikeaa ♥

  VastaaPoista
 3. tinttarus, tuntuu uskomattomalta, että toimittajat käyttävät kirosanoja ja kaikkialla, missä liikut – ainakin täällä Helsingissä – v-sanaa käytetään jonkinlaisena niinku-sanan vastineena.

  sirkkis, mäntysuopaa tarvittaisiin näiden nykylasten ja nuorten suiden putsaamiseen reippaanlaisesti ja monien aikuistenkin. Ennen radioonkaan ei päässyt puhumaan kuka tahansa mitätahansa. Tuntuu ettei millään ole enää väliä, sanotaan mitä sylki suuhun tuo ja ikäänkuin kilpaillaan siitä, kuka sanoo räväkämmin.

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.