Jotain vikaa, vikaa, vikaa...?

Maanantai 9.5.2011


Nämä kuvan tomaatit eivät maistuneet oikeastaan miltään, siksi ne unohtuivat pussiinsa ja jäivät syömättä, kun ostin taas tomaatteja, jotka maistuivat hyviltä. Nämä tomaatit maistuivat jotenkin "puisevilta" eli eivät oikeastaan miltään Ja kun tomaatit eivät maistu miltään, niin ei niitä viitsi syödä. Pussissa on päivämäärä 11.4.2011, siis ostettu noin kuukausi sitten.
En pidä tomaatteja enkä kurkkuja jääkaapissa, olen saanut joskus sellaisen ohjeen. Enkä laita muitakaan hedelmiä yleensä jääkaappiin, en ainakaan banaaneja.
Lauantaina 7.5.2011 ostin mandariineja, siis toissapäivänä. Kuvassa on niistä yksi. Ne eivät olleet jääkaapissa ja kaikki muut mandariinit on syötykin paitsi tämä yksi. :)
Tomaateissa on tapahtunut vain pientä rypistymistä, siis nesteen haihtumista, mutta ei oikeastaan muuta, vaikka ne ovat olleet pussissaan noin kuukauden. Mandariini on ollut pois kaupasta vasta kaksi päivää. Mandariinit olivat aivan hyvänmakuisia.

Ovatkohan nämä tomaatit jotenkin säteilytettyjä tms.? Jotain outoa niissa oli heti alusta alkaen. Vain kilohinta oli suht tavallinen. Sulavatkohan tuommoiset tomaatit edes elimistössä, jos ne säilyvätkin loputtomiin? Ovatkohan sellaiset syötävät edes terveellisiä? Eräs tuttava kertoi joskus kesämökille unohtuneista omenista, jotka olivat aivan muuttumattomia, kun he talven jälkeen taas palasivat mökille.

Tässä nyt korkeintaan hiukan harmittaa, että tuollaisia tomaatteja myydään kaupoissa ja ettei tullut ostettua niitä hyviä mandariineja enempää. Tuo viallinen mandariiniyksilö lienee saanut kolhuja, joten siksi se pilaantui niin äkkiä. Nuo tomaatit tuskin kolhuistakaan välittävät.

No niin, lähden tästä nyt kauppaan uusia mandariineja tai appelsiineja jne. hankkimaan. Mukavaa maanantaita kaikille!

4 kommenttia:

 1. Ohoh,kestivätpä ne tomaatit pitkään.Varmaan jotain ainetta niihin on laitettu,sinne pussiin,eivät ne kai muuten niin kauan säilyisi.Tosin täysin hermeettisesti suljetussa pussissa kaikki säilyy kauemmin.

  VastaaPoista
 2. Yaelian, ne olivat irtotomaatteja, jotka poimin tavalliseen muovipussiin!

  VastaaPoista
 3. Mistä ihmeestä olet saanut vinkin että ei jääkaapissa vihanneksia. Minä säilytän kaikki vihannekst jokaisen lajinsa omassa pussissa tai rasiassa.. Kaikki säisyy viileässä paremmin.. kuukauden vanhoihin tomaattein en kyllä koskisi.. hedelmiä vailitessa pitää olla tarkkana silti joskus mukaan livahtaa vahingoittunut. sattuuhan sitä.. omenatkin kannattaa laittaa omassa pussissa jääkaapin viileään. paitsi, jos aikoo syödä ne parissa päivässä.. appelsiinit kuivahtaa samoin mandariinit lämpimässä.. viileään vaan..

  tisin kuumentamalla riittävästi vihanneksista kuolee pöhöt, eli voi käyttää tomaatitkin jotka ei vielä haise pahalle vokkiruokiin

  VastaaPoista
 4. Roskiin menivät nuo kuvan tomaatit ja mandariini.

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.