Eläviä kuvia

Sunnuntai 1.5.2011
Kun pääsiäisen aikaan halusin mennä katsomaan elokuvan Kuninkaan puheThe King's Speech, en saanut lähipiiristä ketään seurakseni. Kaksi oli sen jo käynyt katsomassa ja halusi nähdä jotain muuta, kolmas kaipasi toimintaleffaa ja neljäs sanoi olevansa töissä ja viides maalla. Enpä sitten enempää kysellyt, vaan menin yksikseni, mikä ei sinänsä ollut huono vaihtoehto sekään, sillä tuon kaksituntisen aikana en ikävystynyt kertaakaan.
Pääosan esittäjä osoittautui hellyttäväksi karhunpojaksi, joka sai tietysti naisen sydämeni heti puolelleen ihan liikutukseen asti. LOL! Hyvin Colin Firth roolinsa veti ihan loppuun asti. Toki olen nähnyt häntä muissakin elokuvarooleissa aikaisemmin. Myös puheterapeutin osan tekevä näyttelijä Geoffrey Rush suoriutuu hyvin roolissaan
Elokuva sai runsaasti palkintoja. Niitä tuli parhaasta ohjauksesta (Tom Hooper), parhaasta miespääosasta (Colin Firth) ja parhaasta alkuperäisestä käsikirjoituksesta (David Seidler). Kuninkaan puhe nousi yhdeksi parhaimmista näkemistäni elokuvista.
Elokuvatrailerin voi katsoa vielä jonkin aikaa tästä linkistä.
Näyttelijät: ,
Genre: 
Ohjaus: 
Käsikirjoitus: 
Maa: 
Valmistusvuosi: 
Ensi-ilta: 21. tammikuuta
Ikäraja: Sallittu
Kesto: 118 min

Elokuvan juliste
Tänä vappuviikonloppuna katsoin vaihteeksi dvd:n omalla tietokoneellani, vaikka kyllä eläviin kuviin oikeaan teatteriinkin olisi ollut mukava lähteä. Ehkä tiistaisin tulee niin nyt useammin tehtyäkin, sillä Finnkinoon pääsee veikkauksen kortilla silloin kaksi yhden hinnalla. :)
Joka tapauksessa katsoin nyt kotisoffalla, millainen näyttelijä on Johnny Depp, sillä satuin lukemaan viimeisestä Como-lehdestä, että merirosvofilmit, joissa hän on ollut pääosassa, ovat tuottaneet järjestyksessä 654, 1066 ja 961 miljoonaa dollaria! 
Kaverille maksetaan nyt 55 miljoonaa dollaria seuraavasta roolista. Tosin ehtoihin kuuluu, että hän sitoutuu mahdollisiin jatko-osiin ja jää osattomaksi elokuvan tuotosta. Tähti ja studio ottavat riskin, jos elokuva ei tuota, niin Depp saa kuitenkin tuon summan, mutta jos tulee menestys, hän ei saa mitään kasvavasta tuotosta. 
Minulla oli kirpparilta parilla eurolla ostettu dvd Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl), jonka vauhdikasta menoa katselin sitten pitkän rupeaman ja joka siis tuotti peräti 654 dollaria! Muistan joskus Aku Ankassa nähneeni tuollaisen aavelaivan ja luurankomiehistön! Kun en taida aivan kuulua elokuvan kohderyhmään, niin pikkuisen huvittavia minusta olivat nuo kaameat kohtaukset. Deppkään ei aivan lumonnut minua, mutta kyllähän tuonkin elokuvan katsoi. Hauskoja olivat myös kommenttipalaset elokuvan dvd:n lisukkeina. Niissä naispääosan esittäjä ja muutkin näyttelijät kertoivat filmin tekovaiheisiin liittyvistä teknisistä ym. asioista ja sattuneista kommelluksistakin.
Filmiin liittyvä videogalleria on täällä.
Tässäkin filmissä on vaikuttavassa osassa näyttelijä Geoffrey Rush. Naispääosan esittäjä täytti kuvausten aikana vasta 18 vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.