Talvi alkoi Helsingissä

Ti 25.11.2014

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Viime perjantaina alkoi sitten talvi Helsingissä. Olin ollut koko viikon sisällä lievää flunssaa potemassa. Päätin kuitenkin lähteä lähikauppaan, kun olin jo monta päivää elellyt sillä, mitä nyt sattui kotoa helposti löytymään ja mitä jaksoin tehdä. Itseasiassa pääasiassa söin tummaa leipää ja viipaloin päälle ohuita valkosipulisiivuja. Voikin oli jo loppu. Ja join pelkkää huoneenlämpöistä vettä kannusta. En jaksanut edes keittää teetä enkä siis edes kuumaa vettä. Linjoilleni pieni paasto tai siis niukalla kalorimäärällä oleminen tekee hyvää. Harmi vaan ettei niin lyhyessä ajassa paljon ohene!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kun sitten sain itseni ovesta ulos, niin hämmästyin, koska en ollut vilkaissut kertaakaan ulos ikkunasta ennen lähtöä. Kerrostalossa se on helppoa, varsinkin kun asuu sen verran korkealla, että pihalle ei näe kurkkimatta. Lunta, sitä oli oikein kunnolla, niin ettei voinut erehtyä! :) Kaupassa myyjä päivitteli kolareita,  joista radiossa oli tiedotettu pitkin päivää.

Tähän aikaan vuotta on jo kello neljältä iltapäivällä aika pimeää, ei siis pelkästään hämärää. Laitan tänne muutaman pihakuvan muistuttamaan itseäni tuosta viime viikon perjantaista ja ensimmäisestä kunnon lumisateesta tänä talvena.

Autot olivat saaneet myös osansa lumesta, joku oli ehkä jo ajellutkin niin, että oli putsannut vain ikkunat. Ainakin tämä auto näytti sellaiselta. Uutta lunta oli jo kertynyt ikkunoihin.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Olen hämmästynyt tämän nykytekniikan kummallisuuksista. Suoraan sanoen tämä ei ole vain ihmeellistä, vaan jopa hiukan pelottavaa. Nimittäin taisin juuri edellisessä postauksessani päivitellä viimeksi ottamieni kuvien katoamista. Luulin siirtäneeni ne muistitikulle, jossa niitä ei sitten ollutkaan. Ja tänään ne samaiset kuvat olivat kuitenkin iPadissani, jonne en ollut niitä koskaan lähettänyt, siirtänyt jne.!!! Sieltä nämä lumiset kuvat  ja seuraavat Mikku-kissan kuvat nyt siirsin ensin sähköpostiini ja sieltä tänne blogiini. En keksinyt vielä keinoa siirtää niitä iPadista tänne tietokoneeseeni.

Joka tapauksessa en tajua, miksi iPhonella ottamani kuvat ovat myös iPadissa? Osaako joku teistä selittää?

Viime torstaina siis kaipasin Mikku-kissan kuvia, joiden luulin tosiaan kadonneen jo täysin tavoittamattomiin. En kyllä millään ymmärrä, miten ne voivat olla nyt tabletissani! Joka tapauksessa tässä nyt pari Mikun kuvaa. Mikku tosin kirjoitetaan nykyisin Miccu! Se kun ruvennut harrastamaan näitä viime aikojen muoti-ilmiöitä...

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen


Koko ajan kun podin flunssaa, Mikku köllötteli pääasiassa vieressäni tai sylissä, mitä se ei ennen ole tehnyt.

Jatkan vielä tämän nykyajan päivittelemistä: Menin tyhmyyksissäni liittämään blogini Googleen. Nyt en tiedä, miten pääsen siitä pois. Huomasin nimittäin tämän Isoveljen tosi hanakasti alkavan levitellä ja kaivella kaikkia mahdollisia tietoja minusta!!! Jopa kaikki blogeissani olleet kuvat se tempasi yhdeksi albumiksi, josta en saa selvää, onko se nyt jaettu koko maailmalle!!! Tietysti blogini ovat kaikkialla luettavissa, mutta eivät kuvat kaikki yhtenä albumina!!! Asetuksetkin ovat turhan ovelien käyttökeinojen sekamelska!

6 kommenttia:

 1. Ompa siellä jo paljon lunta täällä Kotkassa maa mustana siellä täällä pientä lumi hilettä. Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on jonain muunakin talvena ollut lumisempi kuin muu Etelä-Suomi! Kiitos, Sinulle myös mukavaa viikkoa!

   Poista
 2. Ihana kissa :) Teillä onnekkailla on jo lunta noinkin paljon, kade* ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Eiköhän sitä lunta pian tule teillekin. :)

   Poista
 3. Olet synkronisoinut iPadin ja iPhonen,sen vuoksi ne ovat molemmissa.
  Kivasti lunta näkyy olevan.Meilläkin on ollut talvista viime päivien ajan;viileää ja paljon sateita:) Toivottavasti flunssa on jo ohitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Tekniikka jyllää! Menee ohi ihmisen! :) Flunssa lienee selätetty!

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.