Ei paikkaa pysyväistä kenkään täällä saa

To 20.11.2014

Aloitin blogin pitämisen 4.4.2008. Siis noin kuusi vuotta sitten. Välillä olen kirjoitellut ahkerasti, välillä en. Myös viime aikoina tuttujen blogien lukeminen on jäänyt vähemmälle. Tänään sitten selasin blogeja, joita aikaisemmin seurasin sangen ahkerasti. Moni blogi oli kokonaan kadonnut ja osa bloggaajista oli vaihtanut toiseen paikkaan kirjoittelemaan.

Yhteen aikaan kirjoitin useampaa blogia eri aiheista. Äkkiselauksella ainakaan kahteen niistä en lainkaan päässyt, vaan tilalle syöksähti joku muu sivusto. Aika outoa kyllä sekin. Ilmeisesti nuo blogit oli kaapattu. Laitoin Googlelle kyselyn asiasta. Jokin aika sitten jollain blogiporukalla oli ongelmia kuvien kanssa eli tekstit olivat kyllä jäljellä, mutta kuvat kadonneet jonnekin bittiavaruuteen tms. 

Aikani pähkäiltyäni tulin siihen tulokseen, että jostain kautta nuo blogini oli tosiaankin kaapattu ja aloin epäillä sivuilla olleita linkkejä. Koska hallintapaneelista ei löytynyt ilmoitusta blogin poistosta, niin Google ei niitä ilmeisesti ollut poistanut. 

Siispä epäilin linkkejä ja päätin poistaa kaikki turhat linkit. Arvelin, että ehkä jonkin linkin kautta sivuni on voitu kaapata. Ja niin ehkä olikin, sillä linkkien poistotoimenpide tosiaan auttoi! Pääsin taas lukemaan omia blogejani. Kirjoittamaan kyllä olisin koko ajan päässyt, mutta en lukemaan omaa blogiani, mikä kyllä olisi ollut tosi hassu tilanne. Ei sen puoleen, ei kukaan muukaan olisi pystynyt lukemaan, mitä olin kirjoittanut. En tosin edes yrittänyt kirjoittaa mitään niihin kadonneisiin blogeihin, katsoin vain, että vanhojen tekstien muokkaaminen olisi onnistunut, joten varmaan uuden sivunkin kirjoittaminen. Julkaisemisesta en tiedä, olisiko se onnistunut. Google ei vielä ole vastannut minulle mitään. Sain kuitenkin nuo vanhat blogini auki ilmeisesti ihan itse.

Nyt päätin sitten tallettaa kirjoitelmani pikku hiljaa esim. tikulle. Jos aion tallettaa kaikki tekstini, niin aika homma siinä on, sillä vuosien aikana olen tehnyt varmaan jotain 1000 postausta ja kuviakin olen sijoitellut teksteihini sinne tänne.

2 kommenttia:

  1. Kaikenlaista sitä tapahtuun. Mukavaa loppuviikkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan! Elämä on täynnä yllätyksiä. Mukavaa viikonloppua myös Sinulle Ritva!

      Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.