Mineraaleista

Ti 4.11.2014

Olen jo jonkin aikaa yrittänyt etsiä kolloidisia mineraaleja eri kaupoista. Laitan tänne blogiini nyt muistiin tietoja tästä tuotteesta lähinnä itseäni varten, mutta teille toisillekin tiedoksi, jos asia ehkä kiinnostaisi muitakin. :) Viime viikolla nimittäin löysin eräästä luontaistuotekaupasta tämän purkin:

Lähde

Purkki sisältää hienojakoista kivijauhetta, jossa ilmoitetaan olevan seuraavia ainesosia:

Lähde


Käyttöohje: 6 g vuorokaudessa veteen sekoitettuna.

Vähän hankalasti otettava, sillä  raudan imeytymisen takia sitä ei saa ottaa minkään teen kanssa, kahvin kanssa eikä maidon kanssa eikä oikeastaan minkään kanssa, vaan väliä on oltava mieluusti 1-2 tuntia, kun on nauttinut edellä mainittuja juttuja. Ei siis ruokailun yhteydessä. Ulostekin voi värjäytyä mustaksi!

No, kai tämä on turvallinen tuote. Jään aina miettimään, jos tuotteen yhteydessä on jotain omituisia mainintoja kuten nyt tämänkin tuotteen nettisivulla: "Aines jauhetaan kuukalenteria käyttäen."

Miksi olen etsinyt nimenomaan kolloidisia mineraaleja, johtuu siitä, että tarvitsemme paljon mineraaleja, jopa 60 eri mineraalia, mutta maaperässämme ei enää ole niitä kaikkia oikeassa koostumuksessa. Maanviljelyksessä käytetään keinolannoitteita ja maaperä köyhtyy jatkuvasti. 
Me tarvitsemme 90 ravintoainetta, 60 mineraalia (mineraalit ovat tärkeitä koska ne auttavat kehoa vastaanottamaan vitamiineja), 17 vitamiinia, 12 välttämätöntä aminohappoa ja kolmea välttämätöntä rasvahappoa. Meillä on onnea koska kasvit voivat valmistaa näistä useimpia. Ne ottavat hiiltä ilmasta, tekevät hiiliketjuja ja me saamme vitamiineja, aminohappoja ja rasvahappoja. Mutta sinun pitää syödä 15-25 erilaista kasvia joka päivä oikeassa suhteessa saadaksesi kaiken tämän. Minulla jotain traagista sanottavaa mitä tulee mineraaleihin. Kasvit eivät voi valmistaa mineraaleja.Näitä ei ole enää maaperässä eikä niitä ole sen tähden meidän kasveissamme. Senaatin dokumentti nro 264, 74. kongressin toisesta istunnosta sanoo että maa USAssa on tyhjennetty mineraaleista, joten kasvit eivät saa mineraaleja ja ihmiset jotka syövät näitä kasveja, kärsivät mineraalipuutteesta. Mineraalilisät ovat ainoa mahdollisuus parantaa heidät. Tämä kirjoitettiin vuonna 1936, yli 60 vuotta sitten.
Luuletteko että tilanne on parantunut sen jälkeen? Ei tietystikään. Se on tullut paljon huonommaksi. Syynä on se että lisäämme NPK:ta maahan. Typpi - fosfori - kalium. Teidän jotka eivät ole maanviljelijöitä pitää tietää että maanviljelijä saa maksun määrästä eikä laadusta. Hän ei saa maksua siitä että lisää 60 mineraalia takaisin maahan. Kestää vain 5-10 vuotta imeä maaperä tyhjiin. Joka kerta kun siitä otetaan sato, ottavat kasvit mineraaleja maaperästä. Se toimii kuin shekkitili, jos panet vain kolme dollaria ja nostat 60, mitä sitten tapahtuu? Et voi nostaa mitään, sillä shekillä ei ole katetta. Voin sanoa tämän teille meidän terveydestämme juuri nyt. Emme voi nostaa mitään terveystililtämme sillä maa on epätasapainossa. Olemme kaikki vastuussa terveydestämme siten että huolehdimme siitä että saamme mineraalimme. (Wallace)
Mineraalit ovat yksi tärkeä puoli kehomme tarvitsemista aineksista. Suolasta saamme jotain, mutta monet ovat lopettaneet jopa suolan käytön, vaikka jodipitoista suolaa sentään pitäisi edes hieman käyttää ainakin jodin takia, jotta kilpirauhanen toimisi oikein.

4 kommenttia:

 1. Nuo mineraalit ovat mielenkiintoisia, tarpeellisia aineita. tehoviljely tuhoaa ne maasta, otetaan enempi kuin annetaan. Paljon on aineita tuossa seoksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä mineraali, hivenainepuutokset johtuvat tosiaan siitä, että ravintomme ei enää kunnolla sisällä niitä. Melko vaikeita asioita tavallisen ihmisen selvitettäviksi. Eli onko puutoksia vai ei. Melko varmasti on varmaan kaikilla.

   Poista
 2. Peikkokin syö joskus kiveä :) Joskus sen vatsaa kivistää kohta sen jälkeen... Kuukalenteri kuuluu Rudolf Steinerin oppien mukaiseen elintarvikkeiden demeter-tuotantoon, peikko on kuullut sellaisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivistää ja kivistää! :) Niinpä niin. Ja enpä turhaan ihmetellyt tuota kuukalenteria. Rudolf Steinerhan oli saatanan palvoja kuten Hitlerkin kuulemma. No ehkä tuota jauhetta voi kuitenkin käyttää.

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.