Helteinen Helsinki

To 27.6.2013

Helsingin helteessä pärjään nyt hyvin meillä sisätiloissa, kun ei auo ikkunoita. Niin tylsää kuin se onkin, olen lopettanut ikkunoiden auki pitämisen vuorokaudet ympäri. Meillä on koko tässä talokorttelissa joka ikisessä rapussa jonkinlainen ilmastointi liesituulettimen, kylppärin ja vessan venttiilien kautta, ja se käynnistyy joskus puolenpäivän aikoihin ja ilmeisesti johonkin aikaan illemmalla myös. Nyt se on saanut riittää tuuletukseksi. Kuumuus ei ihme kyllä, ilmeisesti juuri tästä syystä, ole hyökännyt asuntoomme eikä ole tarvinnut olla koko ajan yltä päältä hiessä kuten aikaisempina kesinä, jolloin aloitin ikkunoiden auki pitämisen heti kun sää salli.
Viime yönäkin oli +23 Celsiusastetta!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Kaupunki on täynnä turisteja.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Ja turistibusseja. Kaikenlaista väkeä on liikkeellä.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Nooanarkki on Narinkkatorilla avoinna päivittäin. Sanon Kampin kappelia Nooanarkiksi, koska siinä on jotain laivamaista.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Kampin kappeli on vastapäätä yhtä suurta viime bloggauksessa mainitsemistani enkelidemonipatsaista ja pitää Narikkatorilla vakaasti tasapainoa yllä. Helsinkihän on suomalaisittain katsoen suurkaupunki ja monen mielestä "paheiden pesä". Kappelissa käväisee moni helsinkiläinen ja turisti päivän mittaan. Itsekin olen poikennut siellä pari kertaa tänä kesänä.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Kappeli on rauhallinen hiljentymispaikka. Siellä voit levähtää ja viettää hetken Jumalan kasvojen edessä. Myös mehiläisvahakynttilän sytyttäminen on mahdollista.
Joka kerran, kun olen siellä käynyt, myös kauniita kukkia on ollut saarnapöydän vieressä ja tällä kertaa myös kynttilä palamassa.
Kappeli on auki arkisin klo 7-20 ja viikonloppuisin klo 10-18. Ohjelmaa Kampin kappelissa.
Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Nämä eivät ole kiviä vaan tyynyjä. En tiedä, saako ja voiko niillä istua. En ole nähnyt ainakaan kenenkään yrittävän.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Kappelissa ei ole alttaritaulua, mutta katto on kaunis kuin taulu.
Tässä linkki viimekesäiseen kirjoitukseeni Kampin kappelista.

Kurkataan vielä Espalle, missä Runeberg on saanut ympärilleen uudet kukkaset:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Ja tässä lopuksi viikon muotikuva:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Mukavaa kesäkuun loppua teille kaikille!8 kommenttia:

 1. Kauniita kaupunkikuvia ja jännä muotikuva. Ilmastointi pitää tosiaan talon viileänä eikä silloin pidä pitää ikkunoita auki. Helpottaa se olemista helteillä. Kesäkuu loppumassa, heinäkuu alkamassa, mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ilmastointi ei mene sekaisin ikkunoiden avaamisesta, koska se ei talossa ole koko ajan päällä, vain puoli tuntia keskipäivällä ja kuuden aikoihin illalla.

   Poista
 2. Kivat kaupunkikuvat. Helsinki on ihana kesäkäupunki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on sekä kesä- että talvikaupunki! :)

   Poista
 3. Onhan tuo minun syntymäkaupunki niin kivaa katseltavaa . Se on mielestäni aina ollut ihana kesäkaupunki. Parasta meri ja torit sekä saaret joissa uitiin aina ♥

  VastaaPoista
 4. Vaka vanha Ruuneberg on ruvennut tipujen kasvattajaksi, hauskoja ja värikkäitä ovat, kuin pieniä kukkasia.♥

  Kiitos tästä hauskasta postauksesta, Marja-Leena, ja hyvää viikonloppua sinulle!♥

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.