Juhannusruusukin kukkii!

Pe 7.6.2013

Eilen iltalenkilläni huomasin yllätyksekseni, että juhannusruusukin on täydessä kukassa!

Päivä ei ollut niin helteinen kuin edellispäivänä, jolloin lämpöä oli jotain +30 astetta. Eilen "vain" +25 astetta! Harvinaisen lämmin alkukesä, koska muistan kesäkuita, jolloin oli kuun alussa yöpakkasiakin ja lapsuudestani muistan kesiä, jolloin mikään ei oikein kukkinut ennen juhannusta. Meillä lapsilla oli jopa kova ukaasi kotoa: paljain jaloin ei saanut olla ennen juhannusta, vaikka asuimmekin Raisiossa, joka on aivan Etelä-Suomea.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Rannat houkuttelevat tällaisina päivinä, vaikka uimaan ei voisikaan mennä. Tämä Hakaniemen puolella oleva ranta kun ei ole uimaranta. Tässä muutama kuva Hakaniemestä:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Kuvat otin aika myöhään illalla, aurinkokin oli jo laskemassa. 

Saa nähdä millainen nyt perjantaista tulee, kun emme saaneet komeaa auringonlaskua. Tulleeko ukonilma ja sadepäivä? Ainakin semmoista säätäkin on luvattu tulevaksi jossain vaiheessa. Perjantaille sääennuste povaa +15 astetta ja sadepilviä. Toivottavasti saadaan kuitenkin vielä ihania ja lämpöisiä päiviä. Itse en kaipaa 30 asteen helteitä, parinkymmenen kieppeissä – mieluummin hiema yli kuin alle – olevat lämpötilat piisaavat minulle. :)

Säätä voi tutkailla täältä: http://ilmatieteenlaitos.fi/paikallissaa 


6 kommenttia:

 1. Kiitos kauniista kuvapostauksesta!

  Onneksi hieman viilenee;)
  Ihanaa viikonloppua sinulle, Marja-Liisa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilinen perjantai oli ihan OK päivä. Pikkuisen yritti sataakin, mutta siten aurinko taas paistoi. Kiitos, hyvää viikonloppua myös Sinulle!

   Poista
 2. Oi kun kauniisti Juhannusruusut kukkii.
  Meidän Juhannusruusut ei tänävuomma kuki sillä kummallinen kevät ne vei.

  kiitos hienoista kuvista.

  Mukavaa viikonloppua sinulle ♥ ♥

  VastaaPoista
 3. Siellä on ollut kovin helteistä, kevätkin tai kesähän nyt jo on, on pidemmällä kuin täällä, olette menneet meidän ohitsemme. Täällähän on kevät viileämpi ja kestää myöhempään kuin siellä. Minulla vasta nupulla juhannusruusut, saa nähdä ehtivätkö kukkaan juhannukseksi. Hevoskastanjakaan ei vielä kuki. Pihlajat ja ruots. pihlajat ovat juuri kukkineet. Sitä vastoin päivänkakkarat kurkottavat kohti aurinkoa! Mukavaa viikonloppua ja kesän alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään lauantaina sää näyttää minulle sopivalta: +22 astetta! Helteitä on tosiaan ollut täällä meilläpäin! Kiitos, hyvää viikonloppua!

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.