Hellevaroitus koko maassa

To 6.6.2013

Olen sentään asunut Suomessa koko ikäni ja ollut poissa vain muutamien viikkojen ajan joillakin matkoilla, mutta en tosiaan muista, että hellevaroitusta olisi koskaan annettu koko maahan. Onhan kyllä kulovaroituksia annettu useinkin, mutta mielestäni Ilmatieteen laitos ei ole koskaan varoittanut helteistä, joita niitäkin on joskus ollut. http://yle.fi/uutiset/hellevaroitus_koko_maahan_-_juo_ja_valta_rehkimista/6670353

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Poikkeuksellista kuitenkin on, että kesäkuu alkaa noin 30 asteen helteillä ja kuulemma näin jatkuukin ainakin tämän viikon ja jostain luin että jopa juhannukseen saakka. Valkoisen nahkansa grillaajia on ilmestynyt joka puolelle:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Tavallisesti kukat vasta alkavat tässä vaiheessa aukoa nuppujaan, nyt kielot ovat jo miltei ohikukkineet, voikukat hahtuvina ja koiranputkien valkoisina hohtavat pitsipilvet tienvierustoilla täydessä vauhdissa. Koiranputkien koristamat tienvarret ovat minusta heinäkuuta!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Maanantaista asti lämmintä on riittänyt +27, +28, +29, +30. Ihan mieletöntä! Harvoin kesäkuun alkupäivinä on tällaisia näkymiä:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Jos voisi olla rannalla koko ajan, niin silloin kaikki olisi OK, mutta muuten tämä kyllä tuntuu jo liian kuumalta! Ensi talven paukkupakkasilla sitten kuitenkin haikaillaan kuuman kesän perään! :D

Sunnuntaina poimin vielä tällaisen kimpun Vantaan Louhelassa:

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tämän kukkakimpun myötä: Hyvää alkanutta kesää teille kaikille!


10 kommenttia:

 1. En muista minäkään, ja olen sentään jo vanha. No, toisaalta, ei noita varoituksia aiemmin tainnut ollakkaan kuin metsäpalovaroitus. Meillä oli eilen jopa sadevaroitus, mutta eipä yhtään satanut, niin toivottua kuin se olisi ollut, toissaillan 5mm meni kohisten maahan eikä siitä mitään apua kyllä luonnolle pitkän kuivan kauden jälkeen ollut.
  Mutta tälläistä hellejaksoa tähän vuodenaikaan, ei varmaan usein nähdä.
  Oikein hyvää kesänalkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kuin jossain etelässä. :) Muistan kesän, jolloin ei voinut ottaa edes villatakkia pois päältä!

   Poista
 2. Kiitos samoin sinulle. Hyvää kesää. Ihana kukkakimppu:)

  VastaaPoista
 3. Ihana kukkakimppu.Hyvää kesää:)

  VastaaPoista
 4. Ihana kukkakimppu ja varovaisesti helteessä ja silti nauttikaamme. Ei paljon päiviä ja viikkoja tarvita kun jo kylmä kolkuttaa. Ihana kesä ♥

  VastaaPoista
 5. Tämä aika juhannukseen asti on parasta kesäaikaa mielestäni. Nauttikaamme siitä nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ainakin tänä vuonna. Muista, että jonain vuonna oli yöpakkasiakin!

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.