Rautatiet Suomessa 150-vuotta kukkasin

Ti 29.5.2012


"Vuonna 2012 tulee kuluneeksi 150 vuotta säännöllisen junaliikenteen alkamisesta Suomessa." Näin kertoo Suomen Rautatiemuseon juhlasivusto. Ja vaikka tuosta sivustosta ei mitään tietäisikään, niin ainakin Helsingin rautatieasemalla asiaa on liputettu ja tuotu esille monin tavoin: näyttelyn muodossa ja kukituksin ja ainakin Pasilan asemalla on asiasta tiedotettu suurin kuvasermein. 

Kuva: © Marleena
Ihmettelyä tämä kukkakoristelu on ilman muuta herättänyt, sillä ainakin minun muistikuvani rautatieasemilta, varsinkin isompien kaupunkien asemilta, ovat sangen ankeita. Kukkia en muista erityisemmin koskaan nähneeni. Ehkä joku iso viherkasvi on jossain aulassa joskus ollut. Sekin voi olla vain omaa kuvitteluani.

Kuva: © Marleena
Joka tapauksessa Helsingin rautatieaseman katetussa ulkotilassa on nyt näyttäviä kukkaistuksia ja pieniä erikoisia puita ja pikku koivuja. Kyllähän nuo kasvit antavat paikalle kivan säväyksen. Junaa voi nyt odotella vaikkapa rauhallisessa nurkkauksessa vihreyden keskellä.

Kuva: © Marleena
Nyt keväiset kukat ovat täydessä loistossaan myös rautatieasemalla. 

Kuva: © Marleena
Kuva: © Marleena
Kirjoitan näyttelystä toisella kertaa. Nyt en ehdi pitempään istuskelemaan tietokoneen ääressä. Mukavaa tiistaita kaikille!

10 kommenttia:

 1. Todella hienon näköistä! Tulen sitten kesällä katsomaan tuota lähemmin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Kesällä voi olla kesäkukkaistuksia. Nyt kukkivat erityisesti alppiruusut.

   Poista
 2. joo oli kauniita, toivoisin että olis aina kesällä kukkia ikäänkuin toivottamassa tervetulleeksi ja osoittaen välittämistä ihmisistä.. raha sen kai ratkaisee..nyt on juhlavuosi, hienoa kun edes nyt. kuvasin minäkin näitä kukkia.. ristelymatkani paluumatkalla.. öh öh nyt on joko allerginen kohtaus tai lenssu tulossa.. köh köh.. toivotan oikein mukavaa kesäkuuta.. jos kiinnostaa voit ottaa haasteen vastaan pieniä sanoja sivulta.. kun kaikki nimetyt ei oo ottaneet sais enempi, lisään sun nimen listaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kukkia saisi olla aina joka paikassa. Se olisi hienoa ja lisäisi ihmisten hyvinvointia. Kiitos kysymyksistä. Vastasin jo joihinkin, mutta yritän vastata myös Sinun kysymyksiisi. :)

   Poista
 3. Rautatieasemilla on todellakin ollut pitkä perinne puutarhakulttuurin leviämisessä maassamme. Asemien pihat olivat hyvin hoidettuja ja niissä oli paljon erilaisia istutuksia. Toki tämä oli ennen meidän aikaamme. Mutta muistakaamme mm. rautatieomenapuu, joka on jalonnettu Hyvinkään asemamestarin toimesta. Siitä juontuu latinankielinen nimi, Malus hyvingiensis.

  Helsingin rautatieaseman istutukset todella yllättivät positiivisesti. Kerrankin jäin pyörimään asemalle hetkeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaseutujen rautatieasemat ovatkin varmasti eri juttu. Nehän olivat siellä radan varressa muutenkin luonnon keskellä. Pienet asemat ovat varmaan olleet nättejä ympäristöltään. Nykyisinhän niitä pikku asemia ei enää kaiketi ole missään, kun junat eivät pysähdy kuin suurilla asemilla?

   Helsinki on nyt näyttävästi vähän joka puolella ja joka asiassa ( vaan Lastenklinikka on retuperällä ja kunnollinen lastensairaala puuttuu Helsingistä. On siis kansallinen häpeä suorastaan, kun tähän design-vuoteen pannaan satoja miljoonia veromarkkoja).

   Poista
 4. Voi miten kaunista. Harmi etten tätäkään kerinnyt näkemään Helsingissä käydessäni. Helsingin liepeillä meni 3 viikkoa hurauksessa. Nyt taas koti Tukholmassa.Ihailen kovasti kuviasi

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.