Lauantain ohjelmaa

La 19.5.2012

Jos olisin nuori, tämmöinen suora takkupehko olisi
muodikas, mutta ei se oikein ole minun tyyliseni! Kuva: ClipArt
Kuten tuossa joku päivä sitten jo ehdin purnata, ajatukseni kesäpermanentista jäi tosiaan vain ajatukseksi! Tänään minulle nimittäin piti laittaa sen epäonnistuneen permanentin tilalle uusi permanentti, vaan eipä se sitten käynytkään, aivan kuten epäilinkin. En tosin mitään kiharapehkoa tai afroa halunnutkaan, mutta jonkinlaisen latvojen pyöristyksen kuitenkin.

Minulla oli aika tänään kello 11 Beauty Hair Sirpa Mansner -nimisessä kampaamossa (missä noin kuukausi sitten laitatin permanentin, joka ei kestänyt kunnolla edes kahta viikkoa) ja kampaaja, hieman kokeneempi ja hieman vanhempi kuin sen ensimmäisen permanentin laittaja, tutki tukkaani ja totesi, että siihen ei sittenkään voi näin pian laittaa uutta permanenttia. Hän leikkasi hiukan muotoa tukkaani ja siinä se sitten olikin. Minulla on semmoinen tavallinen suomalainen erittäin "veltto" hiuslaatu. Hiusta on kyllä paljon, mutta se vaatii pinkeät papiljotit ja ilmeisesti (?) tuhdit aineet, jotta tulee edes jonkinlaiset kiharat. 

Elämäni aikana tukkani on permanentin yhteydessä pilattu kaksi kertaa oikein kunnolla. Ensimmäinen kerta oli kauan sitten ;) eli hääkampauspermanenttini. Kampaaja teki tukastani venyvää kuin purukumi. Häitten jälkeen minun piti leikkauttaa tukkani aivan lyhyeksi, koska hiukset tosiaan venyivät kammatessa kuin purkka! Toisen kerran tukkani poltettiin takkuiseksi pehkoksi monta vuotta myöhemmin. Silloin sain korvaukseksi kaksi tai kolme öljyhoitokertaa hiuksiini, ennen kuin tukka taas alkoi näyttää ja tuntua normaalilta. 

Otin permanentin 90-luvulla suunnilleen kerran vuodessa ja ne onnistuivat ihme kyllä aina todella hyvin. Silloin oli tullut joku uusi ns. luonnonmukainen tms. permanentti ja se kävi tukalleni todella hyvin. Sitten en 2000-luvulla olekaan ottanut permanenttia kuin pari kolme kertaa ja jotain vikaa on ollutkin sitten joka kerta. Nykyisinhän kovinkaan monet ihmiset eivät laitata permanenttia, vaan leikkauttavat vain hiuksensa lyhyiksi tai pitävät pitkää tukkaa. Kampaajat eivät ilmeisesti enää hallitse permanentin tekemistä.

Minulla oli lapsena luonnonkihara tukka, nykyisin se on vain taipuisa. En pidä suorasta tukasta ja siksi joudun aina aamulla laittamaan tukkaani tai sitten illalla ja aina uintireissun ja saunan jälkeen. Inhoan paplareita ja piippaamista ja föönaaminenkin joka aamu kyllästyttää. Usein luistan liiasta laittamisesta pistämällä latvoihin yöksi vaahtomuovipapiljotit. Permanentti kesäksi olisi tehnyt tukan suhteen elämäni helpommaksi.

Sain sentään lahjakortin, jolla saan sitten syyskesällä, jolloin tukkani on toivottavasti jo toipunut tästä epäonnistuneesta permanentista, uuden permanentin ja leikkauksen tuossa liikkeessä.

2 kommenttia:

 1. Pari vuotta sitten sain ärhäkkään ihottuman silmäluomiini silmämeikin vuoksi. Sittyen sain vielä pahemman kortisoonilääkityksen vuoksi. Sen jälkeen en ole käyttänyt silmämeikkiä enkä ole uskaltanut permanenta hiuksia kun pelkään että aineet valuvat silmiini. Se oli niin varoittava esimerkki siitä että ei koskaan tiedä mitä kaikkea ne eri kemikaalit oikeastaan sisältävät. Tykkään että tukan hoito on helpompaa kun ei ole permanenttia, minulla on pitkät hiukset, ei tarvitse rullata pesun jälkeen. Kuivaan ne kuivaimella.
  Leppoisaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kyllä tosiaankin noiden kemikaalien kanssa saa olla varovainen. Tämä permanentti oli nyt tämmöinen kesänodotuspäähänpisto.

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.