Kiukutteleva kissa ja kevättä Helsingissä

To 3.5.2012

Olen tässä vapun tienoon viettänyt työn merkeissä ja paljon on tullut valvottuakin. Olen autellut erästä ystävääni gradun puhtaaksi kirjoittamisessa ja teknisessä työstämisessä digitaaliseen muotoon. Eli olin yhden yönkin poissa kotoa yliopiston kirjastossa ystäväni kanssa tietokoneen ääressä. Nyt urakka onneksi alkaa olla loppusuoralla.

Kirjastossa valvotun yön jälkeen kotona odottikin Mikku-kissan tekemä yllätys. Vastaavia yllätyksiä kissamme järjesti kyllä pentuna useinkin, mutta nyt se täyttää näinä päivinä jo 13-vuotta, enkä muista sen aikoihin tehneen mitään vastaavaa.

Mikun marmatuksen saattelemana eteeni avautui tällainen näkymä:

Kuva: © Marleena
Päivittelin hetken Mikun aikaansaamaa sotkua ja otin kännykänkin esille ja ikuistin näkymän. Kissa oli tullut eteisen ovelle minua vastaan ja esittänyt pitkän valituslaulun siitä, että oli ollut yön yksin kotoa eikä minua ollut kuulunut, vaikka se kuinka oli odotellut. ;D Sotkun aiheuttamaan moitetulvaani se reagoi yllättävällä tavalla:

Kuva: © Marleena
Aloitettuani kuvata kaaosta itse tekijäkin asettautui tuota pikaa linssiluteeksi kuvaan! Siihen se kävi makoilemaan tekemänsä sotkun keskelle! Ystäväni, jolle näytin tätä kuvaa, sanoi Mikun selvästi näyttävän syylliseltä:

Kuva: © Marleena
Myös tässä vapun aikoihin kevätkin on edistynyt vinhaa vauhtia. Valkovuokot kukkivat jo täysillä:

Kuva: © Marleena
Kohta kaikki on vihreää:

Kuva: © Marleena
Ja tuomikin avaa pian nuppunsa:

Kuva: © Marleena
Mikku on ollut pitkään aivan sisäkissana. Mitä nyt parvekkeella on käynyt välillä. En ole aikoihin vienyt sitä ulos, koska silloin ei kissaa ole tarvinnut käyttää rokotuksissa eikä madottaa. Rokotuksista on tosin kaksi kantaa, toiset ovat sitä mieltä, että sisäkissatkin pitää rokottaa. Tänä kesänä olen ajatellut taas ruveta ulkoiluttamaan Mikkua, joten rokotuksetkin tulevat taas ajankohtaisiksi.
Silloin kun Nalle Puh ja Mikku olivat pentuja, ulkoilutimme niitä usein yhtaikaa. Ne kulkivat niin hienosti vierekkäin talutushihnassa jopa kadulla, että ihmisiä nauratti, kun näkivät meidät.7 kommenttia:

 1. Voi Mikua,sillä varmaan meni aika pitkäksi kun piti tuollaisia tuhmuuksia tehdä;D Itse asiassa meidän Ottokin kerran tuollaista teki;D
  Ihania kevään merkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on nyt kovassa vauhdissa. Tosin viikonlopuksi on luvattu kylmää.

   Poista
 2. Miku taitaa olla turhautunut vai käyneekö aika liian pitkäksi;))

  Ellei ole sitten mielenosoitus??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikusta on tullut aika seurallinen ja ihmisystävällinen sen jälkeen kun sen kaveri ja kasvinkumppani Nalle Puh -koiramme kuoli kaksi vuotta sitten. Luulen, että Mikku oli sekä turhautunut että osoitti mieltään!

   Poista
 3. Voi Mikua, luuli varmasti ettet enään tule..kova oli ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taisi luulla! :)

   Poista
  2. Mistähän syystä kissat aina löytävätkin juuri WC-paperirullat, joihin iskeä kyntensä? Olen kuulut, että toisillakin kissa on tehnyt vastaavia kolttosia!

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.