Kevään ensimmäisiä

Ti 15.5.2012

Vietin tänään suurimman osan päivästä Vantaalla. Se on maaseutumaisempi kaupunki ja siellä luonnon heräämisen näkee selvemmin kuin täällä kivikylässä Helsingissä. Toisaalta meillä on vielä tässä melko kylmä meri aivan lähellä, joten ehkä sekin hiukan vaikuttaa. Tällä kertaa kaikki kuvani ovat Vantaalta.

Tänään näin kevään ensimmäisen leppäkertun:

Kuva: © Marleena
Koivunlehdet ovat paikoin jo niin suuria, että niistä voisi jo tehdä vaikka vastan. Hiirenkorva-aika alkaa olla jo monissa puissa takana! Hassua, että näin tänään ensimmäisen kerran leskenlehtiäkin, jo ohikukkineina. :)

Kuva: © Marleena
Ja voikukkapellot hehkuvat keltaisina!

Kuva: © Marleena
Tikkurilassa Vantaan keskustassa aseman tuntumassa on jo näin vihreää:

Tikkurila 15.5.2012 Kuva: © Marleena


8 kommenttia:

 1. Oi kun ihanan hentoista ja tuoretta vihreää! Kesä on tosiaan saapunut sinnekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tänäänkin Vantaalla ja ihailin koivuja, jotka tosiaaan olivat runollisen kauniita kuin nuoret morsiamet hennossa vihreydessään!

   Poista
 2. Vantaa tosiaa kiertää renkaana Helsinkiä, mutta taitaa ollakin ilmastoltaan ja kasvustoltaan kaikkialla aika samanlainen, koska se on lähes kaikkialla etäällä merestä.
  Muista itse, miten muutama vuosi sitten kuulin satakielen laulua Myyrmäessä. Se tuntui ensin ihan erikoiselta ajatukselta, mutta kaunishan se luritus toki oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satakielen laulua on mukava kuunnella. Tässä, missä asumme, tuota laulajaa olen saanut usein kuunnella. Asumma viheralueen reunassa ja vaikka tässä kulkee sangen liikennöity väylä lähes nurkalla, niin satakielet viihtyvät tälläkin alueella.

   Poista
 3. Eipä tullut laulettua, mutta ympärillä linnut lauloivat sitäkin enemmän.

  VastaaPoista
 4. Voi, asuimme joskus Tikkurilan Simonkylässä ja nyt vähän haikaisee. Täällä Oulussa on kesä ainakin 2 viikkoa jäljessä. Sehän tekee kuukauden, jos pari viikkoa otetaan keväästä ja syksystä. Taidan muuttaa : )

  VastaaPoista
 5. Asuin Lapissa 90-luvulla ja kyllä oli kurjaa, kun lumikasa oli vielä pihalla juhannuksena. Lapsuusvuoteni ja nuoruuteni kun olin elänyt Ruissalossa ja Turun seudulla. Huomasin, että etelän kasvatin oli mahdotonta juurtua pohjoisen lumeen ja jäähän. Palasin tänne eteläisempiin maisemiin.

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.