Kuunpimennys

Ke 15.6.2011

Kuva: Clipart
K. soitti äsken ja kysyi, tiesinkö, että kohta on kuunpimennys.
En tiennyt. Niin se vaan on: kuu pimenee, yö lähenee... No, eipä sitä pimennystä nyt taida nähdä millään tavoin, kun taivas on ihan pilvessä. Olisi tietysti ollut jännä nähdä punasteleva kuu vai muuttuiko se nyt punaruskeaksi, miten se olikaan...

Kuva: Clipart
Kuunpimennyksiä taitaa olla aika usein, jos ei nyt aivan joka vuosi ehkä. Sen näkee kuulemma parhaiten mäen päältä tai rannalta.
Nyt sitten tiedetään, että ollaan samalla suoralla auringon ja kuun kanssa. Maa menee auringon eteen niin, että kuu jää varjoon. Hmm, pimennämme siis kuulta auringon ja matkaamme avaruudessa kuun ja auringon välissä. Ei sitä aina tule ajatelleeksi, missä kohtaa avaruudessa mennään. Nyt sitten ollaan tällaisessa kohdassa.

2 kommenttia:

  1. Meillä oli niin mustanpilvinen taivas, mitään kuuta ei voinut havannoida. Lisäksi miljoona ja yksi hyttystä joilla oli nälkä.

    VastaaPoista
  2. sirkkis, huh! Onneksi täällä Helsingissä on sentään aika vähän hyttysiä!

    VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.