Iltakävelyllä

Su 5.6.2011

Meillä oli Puh-koiran kanssa tapana tehdä pitkiä iltalenkkejä. Täälläkin me kuljimme viime keväänä ja ihastelimme tumman violetteja ja ihanina tuoksuvia sireeneitä.

Yli puoleen vuoteen en ole nyt näita pitkiä iltakävelyjä tehnyt. Puhin kanssa oli niin luonnollista lähteä kuljeskelemaan minne vain. Nyt en voi ottaa uutta koiraa, joten pitää kai yrittää ruveta käymään taas iltalenkeillä vaikka yksin. Jotenkin se oli koiran kanssa turvallisemman tuntuista.
Täällä me vaeltelimme Puhin kanssa viime keväänä, kun kaikki oli kukassa. Toisaalta tänä vuonna tuntuu luonto kukoistavan todella varhain. Kaikki kukkii, vaikka vasta on menossa kesäkuun ensimmäinen viikko.
Tämä lauantai oli lakkiaispäivä. Uudet ylioppilaat saivat valkolakkinsa. Oikeastaan tämä voisi olla yksi päivän muotikuvista. Nämä tytöt Suomen suvessa kuin kaksi kukkasta tulivat vastaa iltalenkilläni. He ovat Tinja ja Sofia. Taitavat olla isosisko ja pikkusisko, kun ovat niin samannäköiset.
Mitähän kukkaloistosta on jäljellä juhannuksen aikaan, kun kielotkin ovat jo olleet jonkin aikaa täydessä kukassa? En muista näin kukkivaa touko-kesäkuun vaihdetta lainkaan. Kesäkuun alkuviikkoina on ollut joskus jopa pakkasöitä. Nyt oli yli kymmenisen plusastetta viime yönä. 
Ihanat iirikset alkavat juuri kukkia. Ojanreuna on kohta niitä sinisenään. Muistan lapsuudesta yhden juhannuksen, jolloin oikeastaan mikään ei vielä kunnolla kukkinut. Ja eräänä juhannuksena satoi jopa lunta.
Voikukkakedot näyttävät jo tältä. Mutta kurtturuusu alettuaan kukkia jatkaa kukkimista jopa lumentuloon asti.
Ja kurtturuusu kukkii jo, niin ehkä juhannusruusutkin. Niitä ei täällä lähistöllä ole, joten en tiedä kuinka asianlaita on.

EDIT: Täällä kaikki muut viimeiset Kevätkamman piikit. ;)

15 kommenttia:

 1. Kaunis on lenkki polkusi kukkaloisto.Kysyit jostain lehdestä sori vain en osaa yhdistää mistä olisi kysymys?? Laita selkeä kysymys blogspottiin ei tarvitse minun sitä julkaista ja voin vastata sinulle.Joitakin asioita en mainitse julkisesti kun asun pikkusieluisten ympäröimänä, he ovat ilkeitä minulle.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia otit lenkkisi varrella.Voin kuvitella että koiran kanssa tekee enemmän kävelyretkiä ja tuo turvallisuuden tunnekin silloin on tuttua minulle.

  VastaaPoista
 3. Kiitos sirkkis kommentista! Laitoin selvennyskysymyksen toiseen blogiisi. Ikävä, jos ympäristössäsi on tuollaista väkeä.

  VastaaPoista
 4. Yaelian, minulla oli 11 vuotta turvallinen lenkkikaveri tuo meidän Nalle Puh, komea collie-poika. Kyllä nyt on orpoa liikuskella ilman sitä.

  VastaaPoista
 5. Täällä Pohjanmaalla ei kesä vielä ole noin pitkällä, mutta syreenissä on nuput ja niitä odotan kukkivaksi. Miten ihana tuoksu niissä onkaan.Yöllä ei ole pimeää. Sääskiä on vielä vähän, miten hienoa Suomessa nyt onkaan!

  VastaaPoista
 6. Jotenkin tuntuu että kaikki kukkii liian nopeesti ja aikaisin, mitenhän loppukesän käy?

  VastaaPoista
 7. tuulento, teillä tuota luonnon ihanaa kukkeutta riittänee sitten pitemmälle kuin meillä täällä Helsingissä.

  VastaaPoista
 8. Pia, kyllä tämä on jotenkin outoa! Tuleekohan nurmikoista ruskeita loppukesäksi ja onkohan muita kukkia enää missään kuin kasvihuoneissa viljeltyjä? Toivottavasti saadaan kuitenkin sateita.

  VastaaPoista
 9. Ihastuttavat kuvat, huomaa että suvussa on valokuvauksen taitajia, kuten sinäkin!

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia, syreeni kukkii täälläkin ja tuoksuu ihanalle kesälle!

  VastaaPoista
 11. Ihastelin kuvia. Niistä huokui kesän tyyni kauneus.
  Mukavaa kesää sinulle.

  VastaaPoista
 12. Ihania kesäkukkijoita! Ihan tuoksui! Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 13. seijastiina, kiitos! Tänne blogeihini laitan vain kännykällä otettuja kuvia, koska myyn muita kuviani. En halua laittaa niitä "kunnollisia" kuvia tänne. Liian isot tiedostot ja pitäisi käsitellä Photoshopilla.

  VastaaPoista
 14. miiwi, arleena ja kiirepakolainen, kiitos kommenteista!

  VastaaPoista
 15. Upea päätös kevään seurannalle! Kiitos mukana olostasi ja hyvää kesää!

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.