Keskellä arkea taas

Ti 2.4.2013

Tänään tehtiin oppilaiden kanssa pelkkiä jälkiruokia tai oikastaan kahvipöydän herkkuja: kääretorttuja, mokkapaloja ja täytekakun pohjia pakastimeen odottamaan jälkikäsittelyjä.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kääretortut jäivät minulta kuvaamatta, vaikka kyllä niistä lasten kääretortuista ihan katsottavia ja varsinkin syötäviä tuli. Youtubesta kurkattiin muutamia kääretortun valmistamiseen liittyviä ohjeita ja tunnin lopulla vielä joitain hassutteluvideoita. :)

Tässä teillekin vinkiksi hyvä kääretotun käärimisohje:



Vaikka useimmat seiskaluokan oppilaista tekivät kääretorttua ensimmäisen kerran, niin hyvin tuo homma heiltä onnistui, sillä kaikki kääretortut katosivat lopulta sangen nopsaan parempiin suihin pienistä ulkonäkövioista huolimatta. :)

Sitten yhden kasiluokan ryhmän kanssa tehtiin tänään mokkapaloja, joista tuli tosi makeita. En olisi halunnut antaa laittaa enää strösselilisäystä mokkapalojen päälle, koska ne itsessään ovat jo muutenkin makeita, mutta kun koristeita niihin kovasti hinguttiin, sallin tämän toimenpiteen. Kuitenkin olin oikeassa, monen mielestä mokkapalat maistuivat lopulta ihan liian makeilta – ja jäivät syömättä.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Eivät kuitenkaan kaikilta! Tämän pöydän pojille näytti makea hyvin maistuvan! Mokkapalan muodosta viis!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Viimeiset palat menevät kuin kuumille kiville! Äkkiä koko vati on jo tyhjä!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tämän ikäiset eivät toki ehdi aina kaikkia opettajan neuvoja kuunnella. Open ohje kuului: "Mokkapalat tehdään pienemmässä valkoisessa piirasvuoassa."

Oman paistovadin valinnan tuloksena liian korkeassa astiassa paistettujen mokkapalojen pinta jäi aika nestemäiseksi:


Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Tässä mokkapalat ovat sentään selvästi neliönmuotoisia, mutta aika isoiksi jaettuja!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Entäs kun tehdään kaikki ihan päinvastoin kuin ope sanoo? :) Tehdään pellillä, vohkitaan jääkaapista 2 dl vispikermaa, joka ei ollut luvallista ja tehdään supermakeaa kermavaahtoa mokkapalojen kanssa nautittavaksi vielä strösselien lisäksi!!! Lopullinen tulos: puolet tässä näkyvästä paistoksesta jäi syömättä samoin melkein kaikki ylimakea kermavaahto.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Täytekakkupohjien teko onnistui kutakuinkin. Tosin yhden ryhmän oli vaihdettava liian iso kakkuvuoka viime tingassa pienempään, sillä muuten pohjasta olisi tullut lopullista tulosta ajatellen liian ohut ja liian suuri.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Näin paljon voi täytekakkupohjan väri vaihdella!

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen

Oudon vaaleaksi jäi tämä pohja. Ilmeisesti se on kypsä kuitenkin. Tarkoitus oli paistaa 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Kuva: © Marja-Leena Kirjonen
Kiva magee päivähän meillä oli! Mukava arkeen laskeutuminen pyhien jälkeen.




5 kommenttia:

  1. Noilla herkuilla on mukava aloittaa arkiset askareet.Mukavaa huhtikuun alkua ♥

    VastaaPoista
  2. Olette viettäneet siellä oikein 'makeata elämää'.
    Kiitos ohjeista, ja hyvää viikonjatkoa, Marja-Leena!<33333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella makeaa! Itse tosin olen aloittanut gluteenittoman, sokerittoman, hiivattoman ja maidottoman ruokavalion. Tosin aina silloin tällöin lipeän jossain kohdin. Mokkapaloja en kuitenkaan maistanut! :)

      Poista
  3. ♥ nam, (suklaa)herkut minun mieleen!

    VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.