Västäräkistä vähäsen...

La 20.4.2013

Eilen perjantaina iltapäivällä näin tämän linnun!
Wilhelm von Wright

Suomalainen sanonta kuuluu: "Kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen..." Kesä on siis sen mukaan ihan pian!

Hanget ovatkin jo ihmeellisesti sulaneet pois. Muutama lumisade, ennen kaikkea yöpakkasten loppuminen ja muutama päivä vesisadetta ja tässä ollaan: Suurin osa niistä valtavista hangista on sulanut pois ja västäräkki hyppelee pyrstöään keikutellen jo tien varrella. Vappu on ihan kohta, reilun viikon päästä, mutta kyllä vielä on aika kylmää, vaikka plussan puolella jo mennään. Katsotaan nyt, miten vauhdikkaasti kevät edistyy! Ihanaa kuitenkin, että talvi on ohi.
Tervetuloa kevät kukkinesi!

14 kommenttia:

 1. Västäräkki on yksi iloinen kevään tuoja, minun lempilintuni , viihtyy pihassa ja on niin ahkera, iloinen. Kaikkea sitä, mitä kevätkin. Tulisipa pian jo minunkin maisemiini, vielä en ole nähnyt.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Västäräkki on jotenkin tosi pirteä lintu, kiva kevään ja kesän airut!

   Poista
 2. En ole minäkään vielä nähnyt, mutta varmaan kesä on jo lähellä. Peipposet visertävät niin iloisesti jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asun puiston ja avoimen nurmikentän vieressä ja jo muutamina öinä on ulkoa kuulunut aikamoinen lokkien "kiljunta" tuolta nurmikentältä. Talvella niitä ei ole, mutta keväällä ja kesällä ja syksylläkin ennen lumia ne konsertoivat iltaisin ja öisin jos on vähänkin sateita ilmassa. Viime yönäkin, mutta yllätyksekseni tänään on ihana aurinkoinen päivä. Saa nähdä, näenkö lisää västäräkkejä tänään.

   Poista
 3. peipponen laulaa myös Keski-Suomessa, mutta västäräkkejä en ole vielä nähnyt. Töyhtöhyypät ja joutsenet etsivät jo pesimispaikkaa. Ihana kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole joutsenia nähnyt, mutta yksi lintu uutisten mukaan täällä pääkaupunkiseudulla koikkelehti yhtä valtatietä kaistalta toiselle, niin että autoilijat väistelivät sitä pysähdellen.

   Poista
 4. Heti kun ensimmäiset kärpäset näkee tietää se jotta lintusia saapuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisyönä oli tässä meidän nurkilla oikea pikkulintujen konsertti!

   Poista
 5. Kesä on jo lähellä.Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eikös ole ihanaa! Kiitos, Sinulle myös!

   Poista
 6. Kiitos kevätlinnuista!
  Aurinkoista viikonloppua, Marja-Leena.<3333

  VastaaPoista
 7. Oikein hyvää kevättä Marja-Leena!

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.