Kevät alkoi...?

Ma 20.2.2012

Tänään alkoi KEVÄT! Jos uutisiin ja lintuihin on uskominen, niin KEVÄT tosiaan ALKOI TÄNÄÄN!

Turun Sanomien uutiset kertoivat:
"Ensimmäiset haahkat ovat saapuneet Hankoon 20. helmikuuta voimakkaan länsituulen siivittämänä. Sunnuntaisen lumipyryn jälkeen kevät voidaan näin virallisesti julistaa alkaneeksi.
Hangon lintuaseman päähavainnoija näki uljaan kolmen koiraan ja kahden naaraan muuttoparven maanantaiaamuna kello 9.40."


Ikävä kyllä tämän päivän uutiset eivät ole olleet vain hyviä: Töölössä katolta pudonnut lumi ja jää vaati 51-vuotiaan naisen hengen. Toinenkin henkilö on joutunut samanlaisen onnettomuuden uhriksi, mutta ei tiedetä, miten tälle henkilölle on käynyt.

Inhoni lunta ja jäätä kohtaan vain jälleen kasvoi. Yöllä säätiedotuksen mukaan alkaa taas sataa lisää lunta.

Pidän kuitenkin yhä lumipyrystä! Silloin kun minulla vielä oli koira, tykkäsin tarpoa koiran kanssa pitkiäkin lenkkejä lumipyryssä! Talvimyrskyssä on jotain tavattoman rauhoittavaa! Olen kai sisimmässäni kuin karhu. On ihanaa kääriytyä lämpöiseen vilttiin ulkoilun jälkeen kaakaokupin äärelle, kun ulkona oikein lumi pöllyää. Jotain muistoja kouluvuosista kai. ;) Ja huolehtivasta isoäidistä, joka oli kotona odottamassa ruoan ja kaakaon kanssa, kun tulimme koulusta kotiin.

6 kommenttia:

 1. Ensimmäiset rohkeat muuttolinnut jo hyvinkin tulee helmikuussa, mielestäni kevät alkaa kuitenkin maaliskuusta, on se ihana ,että se viimein tulee ♥
  Lunta on niin paljon tullut, ja vaaratilanteita, itse kyllä rakastan myös talvea ja lunta, sitä niin kovasti ootettiin syksyllä.
  Iloa päiviisi ja kevättä rintaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. seijastiina, kyllä tämä nyt täyttä talvea vielä on, vaikka tietysti kevättalvea. Ehkä ensimmäisten rohkeiden lintujen mukana tuli ensimmäinen pieni ote kevääseenkin!

   Kiitos! Iloa myös Sinulle ja kevätmieltä rintaan!

   Poista
 2. Kyllähän noita haakkoja on jo tullut,kyllä tää viellä niin talviselta tuntuu lunta on tullut jo riitämisiin,oikein mukavaa laskiaista:)

  VastaaPoista
 3. Kevään tuojia, täytyy olla avovettä niille. Vielä on jäätä joka puolella, mutta sulavat kyllä pian, jos näin leutoa on jatkossakin, nim. plussan puolella ja vedet tippuvat räystäiltä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkka, kevään tuojista on ihanaa kuulla, vaan joskus hieman hirvittää noiden uskalikkojen puolesta. Monet paleltuvat, kun ovat tulleet ennen aikojaan! Onneksi kevät tulee kohisten, ainakin jo ensi kuussa!

   Poista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.