Helsingin Hakaniemi auringon laskettua

Kuva: © Marleena
To 18.8.2011
Kuva: http://www.foreca.fi
Tänään odottelin ratikkaa Hakaniemessä juuri auringon laskettua. Otin muutaman kännykkäkuvan itselleni muistoksi. Kovasti kun toivon, että voisin tästä jo muuttaa maalle, mutta taitaa vielä ainakin tämä tuleva talvi mennä Helsingissä. :)
Kuva: http://www.foreca.fi
Aurinko laskee Helsingissä jo heti 21:n jälkeen ja muistan, miten ennen elokuun pimenevät illat olivat mukavia puutarhassa kynttilälyhtyjen valossa. Mutta semmoisia lehmänhenkäyksen lämpöisiä iltoja ja öitä tuntuu nyt ainakin olevan vähemmän kuin joskus nuoruudessani tai sitten aika on kullannut jo niitäkin muistoja. ;)
Toisaalta olen asunut lapsuuteni ja nuoruuteni pääasiassa Turun seudulla. Olisikohan siellä ollut sitten sää erilainen kuin Helsingissä?
Tänäänkin päivä oli kyllä lämpöinen, mutta yötä kohti on koko ajan viilentynyt. Näkyypä sääennusteessa, että Helsinkiin on ensi yöksi luvattu vain +11 C-astetta.

Kuva: © Marleena
 Pukeutuminenkin on laidasta laitaan, kuten kai viime postauksestani voitte päätellä. :) Ja illalla kannaattaakin jo pistää hieman enemmän päälleen, sillä jotkut ovat jo vilustuttaneet itsensä kunnolla ja julkisilla kulkiessa saa koko ajan varoa yskijöitä ja aivastelijoita. Vaikka en vielä suosikaan kovin villaista pukeutumista, niin ylläolevassa kuvassa naisella ovat hartiat paljaana ja se on ehkä hieman liian vilpoinen asu näinkin myöhään illalla, kun mittarissa oli jotain +15 C.
Kuva: © Marleena
Helsinki on kaunis kaupunki. Pitkänsillan takana on vanhaa Helsinkiä. Hakaniementorin ympäristössäkin. Ympyrätalokin on jo aika vanha, vaikka ei niin vanha kuin vieressä oleva talo, jossa Leninkin kuulemma on asunut, eikä tietenkään yhtä vanha kuin Hakaniemen hallin rakennus.
Kuva: © Marleena
Uudempia rakennuksia on sitten enemmänkin ympyrätalosta katsoen oikealla kohti Pitkääsiltaa.
Torstai-ilta oli yllättävän hiljainen. Pysäkillä oli vain muutamia ihmisiä ja katukuva melko autio.
Kuva: © Marleena

12 kommenttia:

 1. Ihania iltakuvia Hakaniemestä. Illat on viileitä täällä Tukholmassakin, joten alkaa olla hiljaisempaa.

  VastaaPoista
 2. Pia, viileitä alkavat olla illat myös täällä, mutta aamut myös. Kello on nyt 6.20 ja lämpöasteita on vain 10 C, mikä on mielestäni jo tosi vähän, kun on sentään vielä elokuu!

  VastaaPoista
 3. Kyllä kaupuankikin voi olla tosi kaunis, ihanat hämykyvat ja olen samaa miletä, että Helsinki on hieno paikka, päätin kesällä kun olimme shoppailureissulla, että pitää käydä useammin rentoutumassa...mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Sarppu, kun asuu vuosia jossain, silmä tottuu. Pitää oikein tosissaan katsoa, että huomaa jotain, mikä on liian tuttua!
  Kiitos, hyvää viikonloppua myös Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Hei
  Mukavia iltakuvia Hakaniemstä. Minä pidän syksystä koska silloin elämä rauhoittuu - kesällä tuntuu että pitä tehdä niin paljon (vaikka olen laiskostunut). Ja syksyllä on niin rauhaisaa kun kaikki kesälomalaiset ovat jättäneet paikkakunnan, täällä kun asukasluku 5 kertaistuu kesällä.

  VastaaPoista
 6. Kiva kun laitat kuvia naista tutuista paikoista.Mina kun tulen Helsinkiin vain kesalla tykkaan katsoa naita muinakin aikoina otettuja kuvia.Tuo vanha kaunis Ympyratalon vastapaata oleva talo on kovin tuttu:yhdessa siina olevassa paikassa olen aikoinani ollut vapaaehtoishommissa.Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kaunista on Hakaniemessä,
  Niin ihanat kuvat olet ottanut.
  Viilenemään on ilmat ruvenneet.

  mukavaa perjantaita sinulle!

  VastaaPoista
 8. Voi ihana katsella lapsuuteni maisemaa. Hakiksentori on Helsingin paras samoin halli.
  Vaikka asuin myöhemmin muualla päin Helsinkiä niin Hakikseen tulin ostoksille.Äitinikin kävellen kulki ostoksille Hakikseen , se oli hänestä niin virkistävää kun siellä oli niin monenlaisia ihmisiä.

  VastaaPoista
 9. Mukavia hämäräkuvia Helsingistä.;)

  Hiljaista ja rauhallista näyttää olevan kaikkialla...

  Leppoisaa viikonloppua sinulle, Marleena<3

  VastaaPoista
 10. Queenvickans, tuollaista rauhaa minäkin toivon! Vaan Helsingissä alkaa syksyllä aina kaikki toiminta eikä se tiedä rauhaa...

  Yaelian, olit sentään viime talvena täällä. ;)

  Sylvi, koko ajan vaan viilenee.

  sirkkis, kyllä Hakiksen tori ja halli ovat osa Helsingin sydäntä.

  Aili-mummo, kiitos!

  VastaaPoista
 11. Hyvää viikonloppua kaikille ja kiitos kommenteista!

  VastaaPoista

Tervetuloa lukemaan blogiani! Jätäthän viestin tai kommentin käynnistäsi minua ilahduttamaan! Luen mielelläni ajatuksiasi!

Valitettavasti anonyyminä ei tähän blogiin voi enää kommentoida eli nimettömät kommentit poistetaan. Laita siis kommenttiisi ainakin nimimerkki.

Kiitos kommentista! Palautetta on kiva saada.